15 September 2015

16 Sebab Perlu Pilih Alfalfa Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ini saya berkongsi info tentang Alfalfa. Perasan tak kalau kita ke kedai makan di kebanyakan pekan, ada botol dengan air berwarna hijau pekat tersusun di atas meja? Atau jika menaiki kereta, ada iklan dengan banner kecil berwarna putih mengiklankan produk alfalfa?

Diketahui alfalfa mempunyai banyak manfaat. Alfalfa juga mudah didapati di farmasi bahkan kedai makan yang saya cakap tadi. Jika anda berminat nak mencuba alfalfa, semestinya saya syorkan Alfalfa Complex Shaklee.


Apa perbezaan Alfalfa Complex Shaklee berbanding Alfalfa lain?

Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”.

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.

Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. 

Setiap tablet alfalfa Shaklee mengandungi 300mg.

Kelebihan dan kebaikan Alfalfa Complex Shaklee

Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Melawan tumor – ia mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

Mencegah dan merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Khasiat lain Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Antara khasiat lainnya ialah:
  1. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  2. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  3. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).Bagus untuk ALERGI dan EKZEMA
  4. Merawat ATHMA
  5. Mencuci usus bagi MEMBUANG TOKSIK
  6. Mencuci buah pinggang dan MERAWAT KENCING KOTOR
  7. MENEUTRALKAN ASID DALAM BADAN
  8. Merawat masalah KEPUTIHAN pada wanita (untuk wanita).
  9. Membesar dan MENEGANGKAN PAYUDARA (untuk wanita).
  10. Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada para isteri (untuk wanita).
  11. MEMULIHKAN URAT SELEPAS BERSALIN (untuk wanita).
  12. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  13. Meningkatkan stamina seorang suami
  14. Melegakan sembelit
  15. MEMBUANG ANGIN DALAM BADAN
  16. MILK BOOSTER
Korang Tau Tak?

10 biji Alfalfa Complex menyediakan khasiat menyamai SEGELAS SUSU. Banyak ke 10 biji sehari? Alfalfa ni ibarat makan kacang, makan 2 biji tak cukup kan? Hehehe. Macam makan nasi gak. Takkan cukuo 50 biji nasi. Udsah risau. 10 biji Alfalfa Complex sehari cukup untuk keperluan badan anda!

Jadi, tiada lagi alasan untuk anda tidak mengambil "susu" setiap hari

Berminat untuk mencuba Alfalfa Complex? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

0 comments: