12 September 2015

Buta Dan Boleh Kembali Melihat Dengan CarotoMax Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini saya teruja membaca satu artikel di blog rakan pengedar Shaklee iaitu Kak Ejaz. Beliau berkongsi kisah tentang buta. Jom kita baca bersama. Moga perkongsiaan ini memberi idea kepada anda yang sedang mencari penawar. InsyaAllah. 

Kisah bermula..

(Artikel asal ditulis oleh Kak Ejaz dan di-edit oleh saya. Hehe)

Pemilik testimoni merupakan seorang pengidap kencing manis, darah tinggi dan beberapa penyakit lagi, berumur lingkungan 60 tahun, saya ada bersembang dengan beliau dan isteri tapi saya lupa nak tanya umurnya, tapi saya agak sekitar itu usia beliau.

Mengikut isteri beliau, ketika suaminya diserang mild stroke beliau tidak segabra apabila tiba-tiba kedua mata beliau tidak dapat melihat apa-apa lagi, dunia menjadi gelap gelita, ye “buta"!

Suaminya jadi begitu stress, pemarah dan tak ketahuan apabila kedua matanya “buta”,  berjalan mundar mandir ke hulu ke hilir, cepat ‘naik angin’ dan siang-siang pun suruh pasang lampu, suasana rumah jadi agak tegang ketika itu.

Menurut doktor, mata sebelah beliau memang sudah buta disebabkan komplikasi kencing manis dan yang sebelah lagi ada darah beku yang agak besar menutup seluruh anak mata beliau (pupil).


Bagaimana sejarahnya?

Abang tu cerita, abang tu pesan pada anak-anak dia untuk carikan vitamin untuk mata, dipendekkan cerita anak dia diperkenalkan dengan CarotoMax Shaklee.

Setiap hari abang tu pun makan sungguh-sungguh vitamin tu kata isterinya. Selepas seminggu isteri dia tanya, macamana ada perubahan ke? Tak de apa pun, dia jawab macam tak puas hati, tapi teruskan makan lagi.

Masuk minggu kedua, tiba-tiba dia nampak darah beku sebesar 50 sen tu bergerak dan pecah dan mula boleh nampak sikit, lepas tu blood clot tu semakin mengecil dan mengecil dan habis, so beliau mendapat penglihatannya semula, miracle kan? Itu lah kisahnya dan semua pun berlaku dengan izin Allah pastinya.

Begitulah nikmat penglihatan yang Allah beri yang kadang-kadang kita rasa nikmat yang kita miliki adalah hak kita sepenuhnya, sedangkan nikmat itu boleh ditarik balik, biasanya bila dah hilang baru terasa ianya begitu berharga…maka syukur Alhamdulillah atas segala nikmat yang sedang kita miliki.

Tanda kita menghargai. selain bersyukur, kita juga perlu cuba melakukan suruhan dan menjauhi larangan Nya.

Klik CarotoMax untuk info dan testimonial lain.


Berminat? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

No comments: