14 September 2015

Cara Mudah Hilangkan Parut Chicken Pox

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni berkongsi kisah tentang chicken pox. Jom tengok gambar dulu


Kesan parut chicken pox hilang

Parut chicken pox hilang selepas consume Collagen PowderTengoklah perbezaan kat photo atas ni, terukkan kena chicken pox? Alhamdulillah, hilang selepas consume Collagen Powder.

Apa itu chicken pox?

Sedikit Info tentang Demam Chicken Pox juga dikenali sebagai Demam Pelentong.

1. Pelentong atau chicken pox kerap menjangkiti kanak-kanak berusia 2-8 tahun, tetapi ia boleh menjangkiti sesiapa tanpa mengira usia.

2. Berpunca daripada varicella zoster virus yang akan kekal diam di dalam badan selepas jangkitan pelentong (chicken pox ) sembuh. Ia boleh aktif semula dan menyebabkan penyakit kayap ( herpes zoster).

3. Pelentong tersebar melalui udara dari pesakit yang sedang mengalami jangkitan pelentong apabila mereka batuk atau bersin, serta jika tersentuh cecair dari kulit pesakit pelentong. Ianya boleh berjangkit dari tempoh 3 hari sebelum ruam keluar sehingga pesakit mempunyai bintil-bintil berair ( dalam tempoh 5 hari dari hari pertama ruam tumbuh).Selepas kulit kering, ianya tidak lagi berjangkit. Kulit keras yang timbul selepas ianya kering (scab) tidak boleh menjangkitkan pelentong ( chicken pox).

4. Kanak-kanak biasanya tidak mengalami sebarang demam. Orang dewasa pula kerap mengalami demam, sakit badan, sakit kepala 2-3 hari sebelum bintil-bintil air tumbuh di badan.

5. Ruam yang timbul bermula daripada, kepala/ muka, kaki dan tangan dahulu, merebak ke arah badan/ belakang. Ruam pelentong ini sangat gatal.

6. Kesan daripada pelentong ialah selalunya ia meninggalkan parut di badan. Kadangkala, jangkitan kuman staphylococcus/ streptococcus juga boleh terjadi terutama jika ianya digaru. Namun, komplikasi lain yang serius seperti jangkitan paru-paru, kurang darah pembeku( platelet), jangkitan pada selaput otak ( encephalitis) jarang berlaku kecuali kepada orang- orang yang mempunyai sistem pertahanan badan yang lemah ( contohnya pengidap HIV, orang yang mengambil steroid yang lama, pesakit kanser)

Orang tua-tua cakap, demam chicken pox sekali seumur hidup. Setiap orang pasti akan kena. Samada kena waktu kecil atau besar.

Kena waktu kecil, untunglah. Parut dah hilang lama kan. Kalau kena time besar, tambah plak yang jenis payah nak hilang parut. Tak ke haru?

Ehh, sekarang ni macam-macam ada untuk hilangkan parut. Antaranya, mestilah Collagen Powder dari Shaklee.

Berminat? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

1 comment:

insan marhaen said...

satu famili saya pernah kena chicken pox. zaman filem winter sonata tengah top. sebulan gak saya mc.

berulang klinik jer...