21 September 2015

Fahami Cara Mudah Kira Bonus Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ini saya nak berkongsi info tentang bonus Shaklee. Mungkin anda perasan ramai disekeliling anda yang jadi ahli Shaklee. Ada yang happy buat Shaklee sebab disamping membantu orang ramai, dapat juga tambah pendapatan sampingan. (saya le tu. Hehe). Ye la. Siapa nak bagi kita RM2000 atau RM3000 atau apa sahaja nilai yang kita nak..
  • hanya daftar keahlian seumur hidup RM65
  • hanya kongsi info Shaklee di medium yang mudah. Ada 2 cara iaitu online dan offline.
Cara berkongsi info Shaklee yang mana orang akan kenali kita sebagai pengedar Shaklee, lantas mereka yakin untuk membeli Shaklee dengan kita.
  1. ONLINE: Pilih medium yang kita gemari; blog, Facebook, Instagram atau apa sahaja.
  2. OFFLINE: Guna flyers edar di tempat awam atau pejabat, guna mulut sebagai medium pemasaran.
Saya memilih medium ONLINE sementelah saya sibuk dengan kerja hakiki. Saya hanya peruntukkan masa 1 jam sehari untuk 'bekerja' dengan Shaklee.

Berbalik kepada cerita utama tentang BONUS, dengan hanya berkongsi info Shaklee, saya telah merain bonus 4 angka setiap bulan. Saya memilih Shaklee sebagai side income saya kerana MUDAH dan ADIL!


Berapa bonus sebulan kalau jual Shaklee?

Kalau tengok gambar di bawah, ada nyatakan bonus dikira bermula dari pembelian RM460 ke atas.

Itu bermaksud dengan point 150UV minimum baru anda layak dapat bonus sebanyak 5% iaitu lebih kurang RM24.

Peratusan bonus dipecahkan mengikut beberapa peringkat UV (Unit Volume). Nak senang UV tu macam point la iaitu:

RM480 = 150 uv = 5%
RM960 = 300 uv = 8%
RM1920 = 600 uv = 14%
RM3840 = 1200 uv = 17%
RM9600 = 2000 uv = 21%

Setiap produk Shaklee ada UV tersendiri. Contoh SR Vita-C Plus ialah 23, ESP ialah 39. (Carta UV ni akan diberikan bila anda menjadi ahli Shaklee). Bila kita tengok pecahan uv tu dah boleh target nak buat sales berapa dan berapa pulangan bonus yang kita dapat.

Katakan bulan Oktober 2015, kita target nak bonus RM600+, jadi sepanjang September, kita kenalah kumpul UV lebih kurang 1200 uv. 
 


First time nak naik rank daripada Distributor kepada Supervisor anda perlu dapatkan 3000 uv. Selepas tu nak maintain efektif adalah dengan 2500 guv sahaja setiap bulan.

Ya, setiap bulan uv akan jadi 0 balik. Jadi setiap bulan kenalah pulun berniaga. Nak dapat bonus lebat kenalah usaha lebat.

Notakaki: Saya ada cara. Korbankan waktu membazir anda menonton TV 3 jam sehari kepada 2 jam sehari. 1 jam yang dikorbankan tu buat Shaklee. Kalau rasa boleh berkorban, hubungi saya di talian 018-2704827 untuk saya bimbing dapat bonus 4 angka sebulan. Ketahui lebih banyak tips mengumpul UV banyak dengan mendaftar bersama saya!


Shaklee ni beranak pinaklah. Betul ke?

Ye, bila ada anak register bawah kita, kita akan dapat point dia juga. Tapi dengan syarat, minimum untuk kita dapat bonus adalah puv 150.

puv = personal uv
guv = group uv
u = anda
a = anak 1
b = anak 2
c = anak 3

CONTOH 1:

u = 148 pv (personal uv) = 0%
= 1098 guv (group uv) = 11%

a = 50 pv = 0%
b = 600 pv = 11%
c = 300 pv = 8%

Jadi yang dapat bonus hanyalah anak B dan C sahaja.
maknya U tak dapat apa ye sebab puv kurang daripada 150 walaupun guv adalah 1098.

CONTOH 2:

u = 2000 pv (personal uv) = 17%
= 4850 guv (group uv) = 21%
(efektif sekiranya telah capai rank supervisor kerana capai guv 2500 ke atas)

a = 150 pv = 5%
b = 2400 pv = 17%
c=300 pv = 8%

Jadi yang dapat bonus adalah semua orang. tapi beza tau kiraanya..

u dapat bonus daripada:

a : 17%-5% = 12%
b : 17%-17% = 0%
c: 17% - 8% = 9 %

Oleh itu, korang boleh nampak kan. Kalau uv anak lagi tinggi daripada uv mak. Mak tak dapat apa pun. Pasal tu lah saya setuju dengan biz ni. Sebab walaupun korang berada di peringkat manapun yang penting usaha untuk dapatkan bonus.

Bukan goyang kaki je suruh orang bawah cari point. Tak elok kan? Kita yang kat bawah ni pon tak suka bila orang buat macam tu. Macam dipergunakan je.

Nanti 15hb setiap bulan senyum-senyum je tengok duit bonus masuk bank in terus dalam bank. Kan senang, duit gaji pon boleh simpan tau.

Nak beli barang pon senang sekarang. Boleh klik-klik je di https://www.shaklee2u.com.my ataupun pergi ke cawangan Shaklee.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

1 comments:

Akif Imtiyaz said...

wAH MENARIK NI ..Semoga dapat menambah pendapatan sendiri..InsyaAllah