04 December 2015

Ketahui Jenis-Jenis Kolagen Di Pasaran

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bulan Disember ni ramai menyebut tentang kolagen. Dengar sahaja kolagen mesti kita fikirkan tentang kecantikan, kan? Sebenarnya, kolagen memberi manfaat yang besar untuk seluruh tubuh kita.

Apa itu kolagen?

Kolagen ialah sejenis protein yang banyak terdapat di dalam tubuh manusia dan memainkan peranan yang penting. Kolagen membantu membentuk tisu dalam badan selain memberi sokongan pada tubuh. Kolagen terdapat pada otot, tulang, kulit, tendon dan  tulang rawan. Apabila umur meningkat, kolagen di dalam badan menurun dan menyebabkan kulit kendur dan tulang rapuh.

Nak tahu jenis-jenis kolagen?

Ada bermacam-macam jenis kolagen suplemen. Oral kolagen suplemen dalam bentuk pil atau minuman menjanjikan pengurangan penyakit seperti arthritis, membantu penurunan berat badan, membina otot dan rejuvenasi kulit. 

Krim kolagen pula dikatakan dapat membantu menegangkan kulit tapi pada hakikatnya kolagen molekul terlalu besar untuk diserap. Suntikan kolagen untuk mengembalikan ketegangan kulit dan menghilangkan kedut pada kulit. Suntikan kolagen juga boleh digunakan untuk menghasilkan bibir yang lebih tebal. Rawatan kolagen dari segi medikal ialah oral glucosamine dan suntikan pada sendi.

Salah satu cara untuk mengembalikan kolagen dalam tubuh kita adalah dengan pengambilan supplemen. Pengambilan supplemen kolagen ni sebenarnya akan topup colagen dalam tubuh kita yang tak cukup tu ke dalam badan serta kehilangan kolagen dalam badan seiring usia. Kolagen membantu memperbaiki bahagian tubuh yang rosak seperti kulit wajah, kulit, organ badan dan sistem-sistemnya.

Cara memilih kolagen

Kolagen yang baik haruslah bersaiz di bawah 3000 dalton. Kita perlu tahu saiz molekul dalam unit dalton setiap kolagen yg diambil. Jika saiz molekul yang lebih daripada 3000 dalton tu, sistem badan manusia tak boleh serap lebihan tu. Sistem badan kita hanya mampu menyerap 3000 dalton sekali. Jika terlebih, sisa-sisa lebihan tadi akan terapung dalam badan dan membawa kepada kesan buruk jangka masa panjang. Namun, semakin kecil saiz molekulnya adalah lebih baik kerana badan dapat menyerap kolagen dengan lebih sempurna.

Apa kolagen terbaik?


Shaklee Collagen Powder mempunyai saiz molekul unit dalton hanya 1000+ dalton sahaja. Sudah tentu dapat menyerap dengan baik dan tiada lebihan yang terapung di dalam badan. Jumlah kolagen dalam satu sachet kolagen Shaklee adalah 4000mg.


Klik Collagen Powder  untuk info lanjut. Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

1 comment:

Amanina Mads said...

skrg byk kolagen yg tak ori. kena pandai pilih
shaklee juga OK :)