29 March 2015

Shaklee dikenakan GST atau tidak?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera! Bersiaran di pagi Ahad. 

Untuk pengetahuan semua, sempena GST pada April ni yang akan dilaksanakan di seluruh Malaysia dan hampir kebanyakan barangan kegunaan harian dikenakan GST (Goods & Services Tax)

Asas GST

Shaklee juga tidak terkecuali daripada terlibat dengan GST. 


Shaklee ada menganjurkan talk untuk menerangkan tentang GST oleh unit kewangan Shaklee. Ni salah satu slide yang dikongsikan.


Shaklee mengenakan GST terhadap DN price atau mudahnya harga ahli. Harga runcit kekal sama. Sebagai contoh, harga runcit ESP kekal sama seperti sediakala iaitu RM150. Tak berubah walaupun GST dilaksanakan. Cuma penyelarasan harga dibuat atas harga ahli. Kami tanggung kos GST 6%. Hehe. Anda bayar sama seperti dulu. Harga kekal sama. Don't worry. 

FAQ tentang GST Shaklee


'Demam stok' sebelum April

Semalam saya berkesempatan ke Shaklee cawangan JB di Taman Molek untuk mendapatkan produk Shaklee pada harga rendah sebelum penyelarasan harga baru dibuat bermula April. Semua stok dalam gambar ni dah berpunya tau. Punyalah ramai book order untuk bekalan vitamin mereka.


Kalau nak harga lebih jimat, meh pakat join keahlian Shaklee. Jom ber-Shaklee!


Hubungi saya untuk pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

4 Cara Berkesan Singkir Toksin Dari Tubuh

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saban minggu pasti ada yang akan WhatsApp saya dan bertanyakan tentang ingin kuruskan badan, vitamin tidak berkesan, selalu sakit dan seangkatan dengannya. Hari ini saya ingin kongsikan info DETOX. 

Apa itu detox?


Selalu orang menyebut DETOX atau dalam bahasa yang kita selalu sebut NYAHTOKSIN. Apakah maksud sebenar detox?

Secara normal, setiap hari badan kita akan menyingkirkan toksin melalui peluh, najis dan air kencing. Pembuangan toksin dari badan adalah perlu bagi bagi memastikan tubuh badan kita berfungsi secara normal

Dari mana datang toksin?

Toksin pada badan kita datang samada dari persekitaran atau dari dalam badan kita sendiri. Ia masuk ke dalam badan melalui macam-macam cara seperti :
  • UDARA : udara yang mengandungi asap, bahan kimia, racun dan bahan cemar lain disedut masuk ke dalam badan
  • MAKANAN/ MINUMAN : makanan atau minuman yang tidak bersih atau dimasak mungkin mengandungi sisa racun, bahan kimia dan sebagainya.
  • UBATAN : Ubatan sintetik dan vaksin juga boleh menyebabkan toksin bertambah dalam badan.
  • RADIASI : pendedahan terhadap sinar x-ray, bahan radioaktif dan gelombang mikro
  • MAKANAN TIDAK HADAM : makanan yang tidak hadam dan tinggal akan usus akan mengalami tindakbalas biokimia dan meracuni tubuh anda dari dalam
  • DEHIDRASI dan MALNUTRISI : kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan tindakbalas enzim, sistem imun dan saraf yang meracuni sistem manusia

Tanda-tanda anda perlu detox
  • Masalah penghadaman
  • Sembelit
  • Sakit kepala
  • Jerawat
  • Penuaan pra-matang
  • Letih
  • Berat badan berlebihan
  • Insomnia

Cara dan langkah-langkah detox

Bagi membersihkan tubuh dari toksin secara semulajadi, dicadangkan supaya kita mengikuti langkah berikut :
  • PUASA - rehatkan sistem badan, puasa dapat membantu proses detox
  • DETOX hati - rangsang hati anda untuk membuang toksin yang terkumpul dengan cara mengurangkan pengambilan kafein, alkohol, garam, gula, makanan diproses dan sebagainya. Pengambilan sesetengah herba seperti teh hijau, bawang putih, kunyit, sayuran seperti brokoli dan artichoke, cendawan reishi, milk thistle, dandelion root dan sebagainya
  • DETOX Sistem Penghadaman - ambil makanan yang tinggi serat (fiber) seperti sayuran dan buahan segar, gandum, oat, alfalfa, jus limau dan buahan berries.
  • DETOX melalui kulit - minum air yang ditapis lebih banyak dari biasa, lakukan senaman secara teratur bagi menggalakkan pengeluaran peluh, nikmati sauna dan mandian wap 2-3 kali seminggu.
  • MAKANAN BERKHASIAT - setelah melalui proses detox, kawal pemakanan anda dengan mengambil makanan yang berkhasiat, mengambil makanan tambahan dan vitamin dan menggunakan sistem penapis air yang baik
Sukar mengamalkan perkara diatas dengan konsisten dan istiqamah?


Detox dengan SHAKLEE!

Shaklee mencadangkan pengambilan beberapa rangkaian produknya untuk membantu proses detox bagi melancarkan proses membuang toksin dan bahan buangan. Berikut adalah rangkaian produk untuk anda :

Alfalfa Complex
700 tablet runcit RM97.50
330 tablet runcit RM53.75
Hubungi saya untuk harga istimewa

Alfalfa Complex (Detox seluruh tubuh): Herba yang kaya dengan pelbagai nutrisi dan digelar 'Raja Segala Tumbuhan'. Membantu proses detox hati, darah dan usus. Beralkali tinggi dan membantu meneutralkan keasidan badan, membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol, membantu merawat masalah penghadaman dan banyak lagi.


DTX Complex

90 kapsul
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM155
Hubungi saya untuk harga jimat!

DTX Complex (Detox hati) : Campuran 6 herba yang terkenal dalam kesihatan hati iaitu biji benih milk thistle, kunyit, artichoke, cendawan Reishi, dandelion dan biji benih schizandra chinensis. Membantu mengekalkan aliran hempedu, membina semula sel-sel hati, meningkatkan penghasilan enzim untuk proses detox hati, melindungi hati dari toksin dan merawat masalah hati

Garlic Complex

60 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM47.50
Hubungi saya untuk harga jimat!

Garlic (Detox darah) : diperbuat dari bawang putih premium yang dirumus bersama ekstrak herba rosemary dan spearmint. Membantu meningkatkan sistem penghadaman, mengeluarkan logam berat dari dalam darah, antibiotik semulajadi meningkatkan sistem imun tubuh.

Herb-Lax

120 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM52.50
Hubungi saya untuk harga jimat!

Herblax (Detox usus) : Gabungan 9 herba semulajadi - daun alfalfa, daun jati cina (senna), biji adas manis cina (anise seed), bunga mallow biru (Blue malva), kulit kayu buckthorn, akar likoris, biiji jintan manis (fennel), akar rhubarb dan akar Culver's. Membantu membersihkan usus dari najis lama yang tertinggal, membantu pergerakan semulajadi usus dan melegakan sembelit
  
Bila waktu terbaik detox?

Sebenarnya kita boleh melakukan detox pada bila-bila masa. Badan kita bukan kereta yang perlu ada jadual penyelenggaraan. Cuma yang penting, bila badan rasa tidak selesa, dan timbul simptom-simptom seperti sakit kepala, berat badan berlebihan, tidak hadam, keletihan, sukar tidur dan jerawat - mungkin kita perlukan detox. Pakar nutrisi mencadangkan supaya seorang individu dewasa melakukan detox menyeluruh sekurang-kurangnya setahun sekali. Tapi, sebaiknya anda lakukan mengikut keperluan.


Menurut Dr. Juliet Tien, pakar dalam bidang ini - jika anda jarang-jarang melakukan proses detoksifikasi, disarankan anda melakukannya selepas musim perayaan kerana pada masa inilah anda akan mengambil makanan yang berpotensi mentoksikkan badan dalam jangka masa pendek dan panjang. Makanan manis, berlemak, berminyak, makanan tersedia yang mungkin dicemari yis dan parasit banyak dihidangkan di rumah terbuka dan jamuan-jamuan.

Walau bagaimanapun,singkirkan toksin dari tubuh anda sekarang. Kecuali anda masih sayangkan toksin-toksin tersebut. Toksin memberi kesan buruk kepada tubuh. Detox terbaik adalah dengan mengamalkan proses detox secara berterusan dan konsisten. Better now than later! 

Ingin dapatkan set detox di atas secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

28 March 2015

5 Sebab Penting Mesti Pilih Protein Soya ESP

Ramai yang takut nak ambil ESP (Soy Protein Isolate Powder) sebab dengar soya jer terus fikir bukan-bukan. Terlebih baca keburukan soya. Kesian soya.

Sebelum kita nilai sesuatu apa kata kita ambil tahu dulu.Tak kenal maka tak cinta.

5 SEBAB kenapa saya dan anda semua kena pilih soya ESP

1. ESP menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap dan menghasilkan isoflavone (bukan senang nak ekstrak isoflavone dari kacang soya)
2. ESP hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism) dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
3. Soya ESP dibasuh dengan air ("Dr. Shaklee knew that by using a cold water extraction technique, you get the very best of the soy and all of the positive things like the phyto-estrogens which inhibit breast cancer and prostate cancer in men. There are over 1500 studies showing the positive benefits of soy and only 12 to 20 negative studies showing that when you alter and de-nature soy you end up with junk.Dr. Shaklee knew the difference.")
4. ESP mengandungi 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP boleh meneutralkan kembali asid phytic di dalam soya (kandungan asid phytic yang tinggi menghalang penyerapan zat dan mineral seperti kalsium, magnesium, zink semasa pencernaan dalam usus. Haa sia-sia je telan macam-macam zat. Nasib ESP ada kalsium)
5. Dah 54 tahun ESP mengungguli pasaran makanan tambahan. Mana lagi nak cari soya terbaik macam ni

Masih ragu-ragu? Taknak soya ESP juga?

Okay takpa, Pilihlah mana2 soya yang anda nak tapi pastikan memenuhi 7 kriteria berikut KRITERIA SOYA TERBAIK:
  1. Soya ditanam dan tumbuh membesar secara organik
  2. Soya Non-GMO iaitu tidak diubah genetik
  3. Mengandungi 9 asid amino perlu (yang tak dihasilkan oleh badan)
  4. Soya dibasuh dengan air (bukan alkohol)
  5. Bahan anti thyroid dan anti growth substance dalam soya mesti disingkirkan
  6. Soya ditambah unsur kalsium
  7. Proses penghasilan tanpa pemanasan


Testimoni awet muda bersama ESP

Teruja tengok kesan yang best-best pengguna ESP. Orang perempuan ni memang tak lari dengan topik kesan kecantikan ni. Patutlah stok ESP asyik sold out je. 






Sepanjang bulan Mac 2015, Shaklee menawarkan 1 canister ESP percuma dengan setiap belian 6 canister ESP. Banyakkan?!
  • Boleh buat stok sendiri untuk setahun
  • Boleh hadiahkan kepada ibu, kakak, adik dan sahabat
  • Boleh kongsi beli bersama rakan dan saudara
Atau belian 2 canisters ESP dengan diskaun sebanyak 5%! Klik Promosi Hebat Shaklee Mac 2015 untuk info lanjut.

   

Ingin dapatkan ESP Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

27 March 2015

Pilih Group Biz Shaklee Yang Best (Edisi : Dinner Mac 2015)

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini saya kongsikan Exclusive Dinner for B&C Group. Kumpulan rahsia Shaklee kami. Bukan sekadar group dalam Whatsapp atau Telegram tau. Tapi siap ada dinner. Dinner yang sangat eksklusif. Alhamdulillah. Tak rugi join Shaklee bersama group ni. Korang nak join Shaklee, meh daftar dengan saya. 

Jom layan joget hindustan!


Wahhh! Semangat kan? Seronok. Bagi pengedar yang berjaya capai target, tidak sekadar dapat bonus bulanan paling sikit 4 angka. Malah group kami raikan lagi dengan makan malam eksklusif. Mana taknya...


Ni doorgift yang semua dapat! Doorgift ye. Bukan cabutan bertuah. Nilai doorgift pun dah ratus-ratus. Cabutan bertuah lak banyak pilihan. Iphone, Ipad, produk-produk Shaklee dan banyak lagi. Memang seronok sebab dihargai. 

Modal saya dulu cuma RM65 sahaja. Tapi sejak Feb 2013, saya raih bonus bulanan 4 angka. Buat biz Shaklee sambil scroll wall FB je. Mudah.

Nak ber-Shaklee?


Hubungi saya untuk pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

26 March 2015

Fungi 9 Asid Amino Dalam ESP Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Umum mengetahui Shaklee mempunyai satu produk berasaskan protein soya yang popular. Manakan tidak. Setiap hari pasti ada yang bertanyakan atau membeli ESP. 


ESP ni mempunyai asid amino penting dan tidak penting. Dimana 9 asid amino penting tidak dapat dihasilkan oleh badan. 9 asid amino penting ini hanya boleh diperolehi melalui diet harian. Nak lagi mudah, ambil segelas ESP setiap hari untuk bekalan lengkap asid amino. 

Hari ni saya nak kongsikan kepentingan 9 asid amino ini.


Apa fungsi 9 asid amino?

1) Histidine (340mg)
  • Dianggap sebagai metalloprotein iaitu asid amino yang boleh membawa bahan logam zat besi dan kuprum dalam darah. (ESP diambil bersama Vita-Lea untuk menangani masalah HB rendah atau darah merah kurang)
  • Meningkatkan tahap penyerapan kalsium, menurunkan paras hormone histamine dan mengawal diarrhea atau cirit-birit. (ESP diambil bersama OsteMatrix untuk penyerapan maksimum kalsium)

2) Isoleucine (630mg)
  • Mengawal gula dalam darah untuk sintesis hemoglobin bagi menghasilkan tenaga.

3) Leucine (1160mg)
  • Antara tiga asid amino yang berfungsi meningkatkan jisim otot dan membantu memulihkan otot selepas senaman
  • Mengawal gula dalam darah untuk sintesis hemoglobin bagi menghasilkan tenaga

4) Lysine (890mg)
  • Melakukan sintesis karnitin yang menukarkan asid lemak kepada tenaga
  • Berperanan menghasilkan hormon, antibodi dan enzim

5) Methionine (180mg)
  • Menghasilkan sulfur untuk metabolism normal tubuh badan
  • Melakukan sintesis hemoglobin dan glutathione untuk melawan radikal bebas.
6) Threonine (520mg)
  • Asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan asid amino lain bagi membantu penghasilan kolagen.
  • Turut menghasilkan antibodi

7) Phenylalanine (720mg)
  • Terdiri daripada 3 jenis: D-Phenylalanine, L-Phenylalanine dan DL-Phenylalanine.
  • Asid amino ini merangsang penghasilan hormon catecholamine yang bertindak mengawal sistem saraf pusat dan saraf periferal 

8) Tryptophan (180mg)
  • Asid amino terbesar yang berkait rapat dengan hormon serotonin dan melatonin, bermaksud ia membantu mengawal perasaan dan aktiviti tidur

9) Valine (650mg)
  • Penting untuk metabolisma otot dan membaik pulih tisu rosak.


1 hidangan ESP bersamaan..

Setiap hidangan ESP mengandungi kandungan 9 asid amino penting mengikut sukatan berikut:
  • Histidine (340mg)
  • Isoleucine (630mg)
  • Leucine (1160mg)
  • Lysine (890mg)
  • Methionine (180mg)
  • Threonine (520mg)
  • Phenylalanine (720mg)
  • Tryptophan (180mg)
  • Valine (650mg)


Sekarang dah tahu kan kelebihan asid amino yang terkandung di dalam ESP Shaklee? Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan ESP Shaklee anda sementara tengah promosi berbaloi-baloi bulan ni. Masih berbaki beberapa hari sahaja lagi!

Sepanjang bulan Mac 2015, Shaklee menawarkan 1 canister ESP percuma dengan setiap belian 6 canister ESP. Banyakkan?!

  • Boleh buat stok sendiri untuk setahun
  • Boleh hadiahkan kepada ibu, kakak, adik dan sahabat
  • Boleh kongsi beli bersama rakan dan saudara
Atau belian 2 canisters ESP dengan diskaun sebanyak 5%! Klik Promosi Hebat Shaklee Mac 2015 untuk info lanjut.

   

Ingin dapatkan ESP Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

25 March 2015

Penapis Air Murah dengan Air Paling Bersih dan Selamat

Minum air dengan gembira. Tak perlu susah-susah nak masak. Air masak yang kita ambil terus dari paip pun akan ada keladak bukan? Selamat ke tu? Dengan Water Pitcher hanya masukkan air ke dalam jag dan sedia untuk diminum.



  • 1 penapis boleh menapis sebanyak 8 gelen air dan ia bersamaan dengan 303 liter air.
  • 1 kotak mineral kecil (600ml) bersamaan dengan 14.4 liter untuk 24 botol. Jadi anda dapat 21 kotak air mineral untuk 1 penapis.
  • 1 kotak mineral water (penutup biru) dalam lingkungan RM15. Untuk 21 kotak anda telah berbelanja sebanyak RM315. Wow!!banyak juga yang anda perlu keluarkan untuk mineral water kan??

Kenapa perlu membazir? Beli Water Pitcher sekarang dengan harga MURAH dari saya. Terus dapat 3 PENAPIS percuma. 3 penapis tu anda dah boleh dapat 63 kotak air mineral!!

Kita kira untuk 63 kotak pula, anda dah terpaksa berbelanja RM945. Ditambah dengan 1 penapis yang dah sedia ada, kos anda dah menjadi RM1260. Mak aih, anda jarang kira kos tu kan?

Rugilah jika anda masih berfikir-fikir lagi. Harga penapis MURAH saya ni 3 kali ganda MURAH dari harga RM1260 yang perlu anda belanjakan untuk mineral water tersebut!!!

Bahkan air penapis saya ni DIJAMIN mampu meringankan beban buah pinggang anda!! BEBAS plumbum, merkuri, klorin, kadmium dan bahan logam berat yang lain!!!

Perkenalkan Get Clean Water Pitcher Shaklee!


Get Clean® Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya - termasuk sehingga 99% plumbum!
Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.
Air dan bumi yang lebih bersih dan lebih sihat
Marilah kita meraikannya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula
Pilihan Bijak!
  • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
  • Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air
  • Get Clean® Water mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).
Pintar
  • Hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Warga Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter, Get Clean® Water mampu memberikan air yang bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya anda patut menukar penapis. Tiada lagi ketidakpastian.
Berkuasa Tinggi
  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa
  • Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan anda.
Mesra Alam
  • Memelihara kesejahteraan alam sekitar
  • Get Clean® Water menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.
Ingin dapatkan Water Pitcher Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini