29 April 2015

Tips Berkesan Muat Jean Lama

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semua teringin nak pakai jeans lama kan? Bukan sebab jeans lama buruk, tapi sebab saiz jeans lama yang kecil. Pinggang kecil molek. Tubuh dulu ramping bergaya. 

Tiada yang mustahil dengan Shaklee. Hari ini saya kongsikan cara terbaik untuk capai impian anda miliki pinggang ramping! 

Bukti boleh pakai jeans lama


Seronok baca perbualan mereka. Dah berjaya pakai seluar jeans yang dah lama disimpan. 
Caranya mudah, ambil Cinch Shake Mix sebagai makanan pengganti. 
  • Sarapan dengan Cinch Shake Mix untuk rasa kenyang berpanjangan.
  • Tengah hari makan nasi macam biasa dengan 1 hidangan lauk dan 1 hidangan sayur/buah.
  • Malam pula gantikan makan malam dengan Cinch Shake Mix
Kenapa amalkan Cinch Shake Mix?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda. 



4 perkara yang perlu anda tahu jika mahu pakai jeans lama
  1. Pengambilan protein sepanjang program diet
  2. Tips memelihara tisu otot
  3. Usaha meningkatkan thermogenesis
  4. Tips rasa kenyang
Ketahui huraian lanjut:
  1. Pengambilan protein sangat penting. Protein adalah salah satu bahagian penting ketika kita sedang diet. Fungsi protein apabila kita diet sangat besar, jadi jangan mengetepikan protein ketika anda memutuskan untuk berdiet. Menurut kajian beberapa pakar kesihatan di Amerika, semasa anda diet, ambillah protein dua kali sehari untuk menjaga pengambilan nutrisi pada otot semasa diet tersebut. Dengan bekalan protein yang cukup, metabolisme tubuh meningkat dan proses pembakaran lemak berlaku dengan lebih cepat! Tambahan pula, kandungan protein dalam setiap hidangan yang diambil seseorang sebenarnya yang membantu mengurangkan selera seterusnya membuatkan mereka kurang mengambil makanan berkalori. 
  2. Tisu otot membakar kira-kira 70 peratus lemak di dalam tubuh seseorang. Jadi adalah penting untuk kira memelihara tisu otot. Ramai yang tidak mengambil karbohidrat dengan alasan takut gemuk. Sedangkan karbohidrat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan tenaga. Apabila seseorang tidak mengambil karbohidrat, tisu tubuh mengambil alih tugas menghasilkan tenaga untuk keperluan tubuh. Bila timbang, berat berkurang. Hakikatnya tisu berkurang, jadi berat turut berkurang. Ini merupakan cara diet yang salah. Peliharalah tisu anda untuk membantu pembakaran 70% lemak dalam tubuh. Ambil Cinch Shake Mix untuk penuhi keperlukan tisu anda. 
  3. Thermogenesis ialah proses pengeluaran haba daripada tubuh. Proses thermogenesis adalah satu keadaan dimana tubuh membakar kalori berlebihan melalui peningkatan suhu dalam tubuh. Justeru, lemak-lemak degil yang telah lama bersarang di dalam badan anda akhirnya dapat dipecahkan dan disingkirkan bagi tujuan penurunan berat badan yang lebih efektif
  4. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.
Kebaikan Cinch Shake Mix
  1. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  2. Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina (Baca Kebaikan leucine untuk kurus)
  3. Soya bukan GMO
  4. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  5. Cinch Shake Mix memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  6. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  7. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  8. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  9. Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

28 April 2015

Boleh Ke Lelaki Amalkan Alfalfa Complex?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kebanyakan blog dan info di Facebook menyebarkan kebaikan Alfalfa Complex Shaklee terutamanya untuk wanita. Ada yang bertanyakan kepada saya, lelaki boleh ke makan Alfalfa Complex?

Risau katanya,

  • Alfalfa Complex meransang pengeluaran susu. Lelaki macam mana?
  • Alfalfa Complex bagai kacip fatimah moden. Lelaki tak jadi pondan ke?
  • Alfalfa Complex melegakan senggugut. Lelaki takde haid kan?
Apa itu Alfalfa Complex?

Jom kenali Alfalfa Complex secara ringkas dan saya akan senaraikan kebaikan Alfalfa Complex untuk kaum Adam yang handsome lagi gagah perkasa.


Alfalfa ialah tumbuhan yang padat dengan segala jenis nutrien. Akar tunjangnya tumbuh sedalam enam meter bagi menyerap pelbagai nutrien dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, manakala daunnya pula mengumpulkan tahap klorofil yang tinggi melalui proses fotosintesis semula jadi.


Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Sumber alfalfa semula jadi yang mana tabletnya boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini. Jika anda hamil, sila dapatkan nasihat daripada pakar penjagaan kesihatan profesional anda terlebih dahulu.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Kebaikan Alfalfa Complex

Jika lelaki mengamalkan Alfalfa Complex, anda mendapat kebaikan berikut:
  1. Melegakan sakit sendi dan belakang
  2. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  3. Membuang angin dalam badan
  4. Melegakan sembelit 
  5. Meningkatkan stamina suami
  6. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  7. Meneutralkan asid dalam badan
  8. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Merawat asma
  11. Bagus untuk elergi dan ekzema
  12. Merawat arthitis
  13. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  14. Menurunkan kadar kolesterol
  15. Merawat resdung
  16. Mengurangkan masalah badan berbau
  17. Mengurangkan masalah jerawat
Usah risau, Alfalfa Complex bukan sahaja untuk wanita. Lelaki juga boleh mengamalkan Alfalfa Complex dengan pelbagai manfaat kesihatan yang menanti. Jika anda menghadapi masalah kesihatan dan ingin mencuba Alfalfa Complex, jom hubungi saya. 

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

27 April 2015

7 Tanda Anda Tua Sebelum Usia

Assalamualaikum dan salam sejahtera! 

Tua sebelum usia

Tampak lebih tua berbanding usia. Pernah ditegur sebegitu? Biasanya atas beberapa faktor, antaranya:

  1. berat badan berlebihan menyebabkan kita tampak berusia 40-an, sedangkan kita baru berusia awal 30-an.
  2. kulit muka kusam dan berjeragat ibarat berusia lewat 30-an sedangkan kita baru berada dipertengahan 20-an
dan banyak lagi faktor lain. 

Kita boleh tampak seiring usia malah tak mustahil tampak lebih muda berbanding usia sebenar. Syaratnya mudah! Senaman dan jaga pemakanan. 


7 tanda-tanda penuaan kulit
  1. munculnya garis-garis halus dan keriput
  2. timbulnya bintik-bintik hitam di wajah
  3. kulit kering dan kasar
  4. kulit kelam
  5. kulit kusam
  6. pori-pori besarterjadi penurunan keanjalan kulit

Apa penyebab masalah tua sebelum usia?

Faktor Intrinsik

Terjadi secara alami karena masalah genetik dan usia. Setiap manusia pasti akan mengalami penuaan pada kulitnya dan tak mungkin dapat dihindari. Seiring bertambahnya usia, kulit akan kehilangan kelembapan dan kekenyalan. Hal ini disebabkan kemampuan kulit untuk menahan air (kelembapan) terus menurun.

Faktor ekstrinsik

Diantaranya, pengaruh lingkungan, penyakit, dan diet tidak seimbang. Faktor lingkungan yang menyebabkan penuaan itu adalah ultraviolet, polusi rokok, dan kosmetik. Penyakit yang bisa menyebabkan kulit cepat tua adalah infeksi, metabolik, tumor, dan stress.

Kenali tonik anti penuaan terkemuka

Vivix

Kandungan anggur muskat, elderberi, lobak ungu dan polygonum cuspidatum terbukti membantu untuk melawan penyakit serta melambatkan proses penuaan. “Kajian yang dijalankan membuktikan kandungan dalam tumbuh-tumbuhan terutama anggur muskat memberi tindak balas melawan agen penuaan.

“Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim),” katanya. Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan.

Terbaik! Masih belum terlambat untuk baiki sel kulit kita. Tak percaya?


Makcik ni mula mengamalkan Shaklee pada usia 50-an! Tiada istilah lambat kan? Tengoklah pada usia 90-an, beliau kelihatan jauh lebih muda dan lebih sihat! Berikan yang terbaik untuk diri kita ok?

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

26 April 2015

15 Fungsi GLA Complex Yang Mesti Anda Tahu

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.


Kebaikan GLA Complex

Mari kita baca kebaikan GLA Complex Shaklee :
  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  2. Meningkatkan kesuburan. 
  3. Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
  4. Membantu dalam menangani menopause.
  5. Menguatkan kuku & rambut.
  6. Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
  7. Membantu menangani ekzema.
  8. Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
  9. Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
  10. Menguatkan immuniti badan.
  11. Memperlahankn proses penuaan.
  12. Mengurangkan “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
  13. Mengawal kencing manis
  14. Mengawal kolesterol.
  15. Bagus untuk saraf.
Testimonial GLA Complex


GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat/ jeragat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Complex Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik. Mari lihat testimoni dibawah:



Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

25 April 2015

5 Kelebihan GLA Complex Untuk Wanita

GLA Complex Shaklee adalah antara vitamin yang menjadi kesukaan ramai wanita baik anak dara, yang dah berkahwin mahupun warga emas. Boleh dikatakan mereka amat sukakannya sehingga menjadi salah satu supplement wajib makan setiap hari.


5 kelebihan GLA Complex

Kenapa GLA dikatakan teman baik untuk wanita? Berikut adalah 5 kelebihan yang boleh didapati dalam 1 botol GLA khusus untuk wanita. 
  1. Melegakan simptom PMS dan senggugut
  2. Memudarkan parut dan jeragat
  3. Menstabil kitaran haid
  4. Membantu meningkatkan kesuburan
  5. Membantu mengecutkan cyst

1. Melegakan simptom PMS dan senggugut
Kandungan GLA yang terdiri daripada kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E berfungsi untuk melegakan kesakitan semasa datang haid, tidak kira sakit senggugut teruk ataupun sekadar lenguh-lenguh pinggang. 


2. Memudarkan parut dan jeragat
GLA juga boleh membantu dalam memudarkan dan menghilangkan jeragat dan kulit kusam. Antara faktor jeragat adalah termasuk hormon yang tidak stabil dan terlalu banyak aktiviti luar yang mendedahkan kulit terhadap cahaya matahari. GLA mengandungi vitamin E yang membantu dalam memudarkan parut dan buat kulit lebih berseri dan cerah sekata serta memperbaiki tekstur kulit.  


3. GLA menstabilkan kitaran haid
Fungsi utama GLA adalah untuk menstabilkan hormon. Kitaran haid yang tidak teratur adalah salah satu kesan akibat hormon yang tidak stabil. Kesan langsung daripada itu adalah berlakunya masalah kesuburan, dan sukar untuk merancang kehamilan. 
                                

4. Membantu menambahkan kesuburan 
GLA adalah merupakan antara Top Vitamin untuk kesuburan. Ramai isteri yang merancang untuk hamil menggunakan GLA sebagai supplement tambahan untuk menambahkan kesuburan. GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Ada wanita yang mengeluarkan cecair tersebut tetapi ianya tidak cukup subur, Ada wanita langsung tidak mengeluarkan cecair tersebut dan itu tanda anda tidak subur.Cecair serviks yang subur & berkualiti ini dikenali sebagai mukus serviks. Mukus serviks berbentuk putih telur (egg white cervical mucus)"dan ianya sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Cecair subur ini juga membantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio.


5. GLA mengecilkan cyst
GLA juga mengandungi antioksidan melalui kandungan Vitamin E yang terdapat di dalamnya. Oksidan menghalang sebarang pembentukan sel yang tidak sihat dan meningkatkan sistem imun badan. Antara faktor penyebab cyst adalah hormon tidak stabil, genetik dan diet yang kurang sihat. GLA membantu menstabilkan hormon dan mengelakkan cyst membesar sehingga pecah dan menyebabkan pendarahan yang teruk. 


Harga bagi 1 botol GLA yang mengandungi 60 biji tidak sampai RM100. Jika anda tersenarai dalam 5 masalah yang telah dihurai di atas, pastinya pelaburan yang kurang dari RM100 boleh menyelamatkan duit poket dari mengalir lebih banyak untuk mencari penawar sengugut, jeragat, haid tak stabil, masalh kesuburan dan cyst di kemudian hari. Pilih pencegahan adalah jauh lebh baik dan berkesan daripada pilih untuk mengubati. Tangguh untuk membeli juga tidak harus dilakukan kerana masalah tersebut tetap akan berlaku dan menghantui diri anda. Jadi bertindak segera untuk merasa kelebihan dan kebaikan GLA Complex Shaklee.

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

24 April 2015

4 Cara Terbaik Hilangkan Jeragat

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Masalah jeragat

Bila sebut tentang jeragat di muka, biasanya wanita yang yang berumur 30-an menganjak ke 40-an yang alaminya. Lebih ketara nampak kesan jeragat bila berkulit cerah. Jeragat ni susah nak hilang, tak semua produk kosmetik mampu hilangkan jeragat di muka. Kalau hilang pun mungkin sementara. Kulit yang ada masalah jeragat akan nampak sedikit kusam walaupun wajahnya cerah.

Ada banyak petua nak hilangkan jeragat di muka. Soalnya rajin atau tidak? Konsisten atau tidak. Benda yang payah nak hilang memerlukan tahap konsisten yang tinggi untuk dapat hasilnya.

Punca jeragat

Ada beberapa punca kenapa jeragat mula muncul di wajah. Antaranya disebabkan oleh:

  • Perubahan hormon atau disebabkan penggunaan pil perancang
  • Terdedah kepada sinar UV yang kerap 
  • Keturunan
  • Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai
Sebab itu kosmetik kadangkala tidak memberikan kesan berpanjangan sebab ianya tidak merawat dari punca. Contohnya jeragat disebabkan perubahan hormon, tidak mampu dibantu oleh kosmetik kerana hormon dikaitkan dengan sistem dalaman badan. 

Cara hilangkan jeragat

Selesaikan dari punca. Saya tunjukkan cara di mana anda tak perlu nak ke pusat rawatan untuk buat rawatan laser ataupun rawatan penggelupas kulit yang boleh menyebabkan keadaan mungkin jadi lebih teruk. Malah kosnya boleh mencecah ribuan. 

Cuba rawat dengan kos yang lebih murah dan merawat dari punca. Rangkaian vitamin Shaklee yang berkesan untuk merawat jeragat adalah terdiri daripada GLA Complex, SR Vita-C Plus, Vita-E Complex dan ESP.


Bagaimana set ini berfungsi?

GLA Complex : 
GLA membantu masalah ketidakseimbangan hormon atau perubahan hormon yang berlaku bila umur semakin meningkat dan menghampiri menopouse. Rawatan menstabilkan hormon memerlukan masa, jadi pengambilan GLA yang berterusan membantu mengatasi masalah berkait dengan hormon. 

SR Vita-C Plus
Vitamin C yang memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen dalam kulit. Vitamin C juga antioksidan dan berfungsi untuk mencerahkan warna kulit. Vitamin C mencegah enzim dalam badan dari mengeluarkan melanin yang berlebihan apabila terdedah keapda sinar matahari. 

Vita-E Complex 
Vitamin E dikenali sebagai vitamin kulit. Dan satu kemestian untuk amalkan vitamin E bagi mereka yang inginkan kulit cantik, berseri dan tanpa cela. Tapi mereka yang punyai jeragat memerlukan lebih penjagaan berbanding kulit normal. Sebagai antioksidan, vitamin E meneutralkan kesan sinaran UV yang berbahaya daripada matahari dan memperbaiki serta melindungi kulit.

ESP
Energizing soy protien (ESP) kaya dengan protin yang membantu penghasilan sel kulit baru yang lebih segar dan sihat. Sel kulit mati penyebab kulit menghasilkan tompok-tompok hitam diganti dengan sel baru dengan cepat tnapa perlu melakukan penggelupasan.

Kesan sampingan set ini

Secara keseluruhannya, BONUS yang anda bakal dapat dengan penggunaan SET JERAGAT BERKESAN ni termasuklah:
  • Kesan yang lebih selamat 
  • Kos rawatan yang lebih murah 
  • Rawatan secara semulajadi dari punca 
  • Jeragat boleh dihalang dari berulang
  • Kulit lebih cerah dan anjal 
  • Penghasilan kolagen kulit menten 
  • Imuniti semakin kuat 
  • Sel kulit boleh pulih dengan cepat tanpa dirosakkan oleh radikal bebas
Pembelian set jeragat premium ini dipakejkan bersama dengan
  • Konsultasi sebelum dan selepas pembelian 
  • Cara makan untuk kesan yang optimum dan pantas
Nak lebih lagi? Boleh hubungi saya segera. Jeragat tebal pasti akan menipis. Jeragat nipis pula pasti akan hilang dengan izin Allah jua. Yang pasti usaha ini adalah usaha yang terbaik!

Kenali juga rangkaian penjagaan wajah NutriWhite Shaklee yang merawat wajah untuk kesan cerah semulajadi, juga terbaik untuk mereka yang mempunyai kulit jeragat

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

23 April 2015

9 Punca Ramai Sayang Nak Skip ESP Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Apakah ESP ni boleh bagi anda kurus dalam masa 3 hari ke? atau kulit boleh cantik dalam masa 24 jam? Oh TIDAK! Tapi ramai pengguna setia ESP. Boleh kata ramai yang repeat order ESP atas sebab-sebab yang akan saya nyatakan sebentar lagi. 

Dalam memilih sesuatu produk untuk diamalkan, kandungan produk perlu dititikberatkan. Kenapa 
ESP diminat ramai? Semuanya kerana 9 asid amino perlu yang ada dalam ESP. Tahu tak, dalam otot, sel dan tisu manusia iaitu kita terdiri daripada asid amino sebagai komponen kedua terbesar. Saya ulang KEDUA TERBESAR selepas air. Maknanya penting sangat-sangat la asid amino ni.

2 jenis asid amino

  • Asid Amino Perlu - sumber protein yang badan perlukan tapi tak boleh dihasilkan oleh badan
  • Asid Amino Tak perlu - boleh dihasilkan sendiri oleh badan jadi tak perlu susah-susah nak cari sumber luar. 
Jenis yang mana yang ada dalam ESP? 

Jenis yang pertama iaitu asid amino perlu. Inilah tujuan utama ESP tercipta supaya kita semua tak perlu susah payah menjajau nak cari mana nak dapat sumber asid amino perlu ni. Bukan 1 ye tapi 9. 1 canister sudah lengkap dengan 9 asid amino perlu.


Kenapa penting sangat asid amino? 

Yang paling utama adalah asid amino menyumbang kepada kesihatan sistem saraf, struktur otot, pengeluaran hormon, organ-organ penting dan struktur sel.

9 sebab kenapa tak nak skip ESP 

Jadi entri kali ni saya nk kongsi 9 sebab kenapa tak nak skip ESP dah lepas ni. Kesian badan saya. Yang perlu saya tak bagi tapi yang tak perlu sedap pula nak bagi masuk dalam badan. 9 sebab ni berdasarkan 9 jenis asid amino perlu ni 

Sebab 1: Luka Cepat Baik & Sistem Imun Bagus
Kenapa agaknya ya? Ini kerana asid amino perlu jenis Histidine yang berfungsi untuk bina dan baiki tisu yang rosak. Sel saraf kita dilindungi oleh tiub mielin, histidine juga mengekalkan kesihatan tiub ini. Kita memerlukan histidine untuk menghasilkan sel darah merah dan putih dan juga histamin yang penting untuk kesihatan imunisasi badan. Histidine melindungi tubuh dari kerosakan akibat radiasi.

Sebab 2: Membekalkan Tenaga
ESP memastikan tahap gula dalam darah baik dan memberikan tenaga. Apa sumber yang beri kesan keduanya? Ianya datang dari Isoloeucine yang berfungsi untuk menghasilkan hemoglobin, menstabilkan dan menyelaraskan tahap gula dalam darah. Sebab tu yang minum ESP ni rasa bertenaga dan kenyang dimana ia baik untuk pesakit diabetes.



Sebab 3: Boleh Bina Otot
Kalau nak kurus, pastikan bukan otot yang turut kurus (menggeleber la kata mudahnya). Jadi yang diet tak risau dah kalau minum ESP sebab ESP akan bina otot lepas lemak dibuang. Sebabnya dalam ESP ada asid amino namanya Valine yang mengandungi efek stimulan. Ia diperlukan untuk metabolisma otot, pembaikian tisu dan untuk mengekalkan keseimbangan nitrogen dalam badan (Baca: Berat 45kg selepas bersalin)


Sebab 4: Menyembuhkan Kecederaan Tulang, Kulit dan Tisu Otot
Sebab tu yang lepas pembedahan memang cepat recover bila amik ESP. Fungsi ni dimainkan oleh leucine yg berkerjasama dengan asid amino isoleucine dan valine dalam melindungi otot. Leucine juga penting dalam merendahkan tahap gula dalam darah yang tinggi serta merangsang penghasilan hormon kesuburan. Ada yang dah lama nak hamil, tapi alhamdulillah lepas consume ESP berjaya hamil. 

Sebab 5: Atasi Keguguran Rambut dan Gastrik
Tugas ni dimainkan oleh Methionine yang memecahkan lemak dan menghalang pembentukan lemak di hati dan salur darah yang boleh menyekat aliran darah ke otak, jantung dan buah pinggang. Karbon dan logam berat pun dapat disingkirkan sebab methionine ni bertindak sebagai ejen detox. Selain tu ia juga melindungi tubuh dari radiasi dan kawal osteoporosis. Elok sangat la diminum oleh warga emas. 

Sebab 6: Kulit Anjal Dan Elastik
Macam makan collagen pulak kan. Threonine ni bantu keseimbangan protin dalm badan dan main peranan penting bab-bab anjal ni. Juga bantu cegah lemak terkumpul di hati dan turut menghasilkan antibodi untuk pertahanan badan. (Baca: Cara merawat jeragat dan parut hitam)

Sebab 7: Tulang Jadi Lebih Kuat
Walaupun dalam ESP ada 500mg kalsium, tapi asid amino yang namanya Lysine pun turut mainkan peranan untuk kekuatan tulang sebab ia bantu penyerapan kalsium. Ia juga dapat merendahkan tahap serum trigliserida yang tinggi dan digunakan untuk melawan virus Herpes. (Baca: Cara cepat sembuh retak dan patah tulang)

Sebab 8: Bantu PMS, Migrain, Obes, Arthritis dan Parkinson

Fungsi ni dimainkan oleh Phenylalanine penting untuk tubuh kita kerana ia bertanggungjawab menjadi asid amino tyrosine yang digunakan untuk mensintesis 2 neurotransmitter utama bagi mengawal kesedaran, iaitu dopamine dan norep-inephrine. Senang cerita berkait dengan fungsi saraf. 

Sebab 9: Tidur Nyenyak
Serotonin (neurotransmitter yang menghantar maklumat dari satu sel ke satu sel yang lain bagi mengawal pergerakanyang terhasil melalui asid amino yang bernama Tryptophan boleh pastikan kita dapat tidur yang normal. Dan yang bestnya ia juga kontrol selera makan, jadi memang baguslah untuk diet. ESP juga bagus untuk migrain dan ketagihan nikotin. 

Set Bajet ESP


Klik SET BAJET ESP untuk info lanjut.

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini