30 June 2015

5 Cara Mudah Atasi Senggugut / PMS

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni tajuk khusus untuk wanita ye. Perkara yang pasti dialami oleh wanita normal iaitu PMS (sindrom pra-haid) dan sakit ketika haid seperti senggugut.

Apa itu PMS?

PMS ni berbeza mengikut individu. Ada yang sakit belakang, ada yang cepat marah, ada yang sakit kepala, demam pon ada. ianya berlaku sekitar waktu ovulasi dan haid.
  • PMS lazimnya berlaku 1-2 minggu sebelum haid dan akan hilang selepas datangnya haid.
  • Ianya merupakan gangguan emosi dan gejala fizikal terhadap seseorang wanita sebelum tiba waktu haid.
  • Gangguan emosi dan fizikal ini kadangkala boleh mengganggu kehidupan harian mereka dan sehingga kini penyebabnya tidak ketahui. Selalunya dikatakan berkait dengan genetik dan paras hormon yang tidak menentu.

Tanda-tanda PMS

GEJALA EMOSI
  • Cepat marah
  • Sedih
  • Murung
  • Gelisah
  • Cepat letih
  • Gemar makanan manis/masam
  • Selera makan meningkat/menurun dengan signifikan

GEJALA FIZIKAL
  • Sakit belakang
  • Kembung
  • Sakit payudara
  • Pembesaran payudara
  • Senak perut
  • Sakit kepala dan mual

Macam orang mengandung kan tanda-tandanya? Bagi yang dah berkahwin, ada dua kemungkinan lah ni samada akan datang haid atau mengandung!

Rawatan dan pencegahan

Bagi yang kerap sakit kepala, sakit belakang, doktor akan memberikan anda ubat untuk mengurangkan rasa sakit. Kiranya bergantung kepada simptom yang dialami, doktor akan memberikan ubat yang bersesuaian.

Bab emosi pula, mungkin kita perlu tingkatkan kemahiran mengawal stress dan amalkan pemakanan sihat. Vitamin B-Complex boleh mengurangkan stress tau! sila ambil makanan tambahan atau amalkan makanan tinggi vitamin B.

Bolehkah Shaklee membantu?

Seperi yang saya katakan sebentar tadi, gejala PMS ni mungkin bersebab dari hormon tak stabil, pemakanan yang tidak sihat. Jadi pastinya ada suplemen Shaklee yang boleh membantu.
  • GLA Complex – Membantu mengimbangi tahap hormon dan membantu mengawal penghasilan prostaglandin
  • OsteMatrix – Kalsium yang lengkap dengan magnesium ini membantu melegakan sakit belakang dan kekejangan serta senggugut.
  • SR Vita-C Plus – Sangat membantu dalam mengukuhkan kapilari, salur halus dalam uterus dan mengurangkan kemungkinan untuk salur tersebut pecah yang boleh menyebabkan pendarahan berlebihan.
  • ESP – isoflavon membantu mengurangkan simptom PMS
  • Vita-Lea – pendarahan yang banyak ketika haid mengurangkan simpanan zat besi, jadi dengan pengambilan vitalea, ianya membantu melengkapkan nutrisi yang hilang dan menjadikan lebih bertenaga.

Klik HAID untuk info lanjut 

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam


  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

29 June 2015

Ramadhan : Waktu Detox Semulajadi dan Hebat

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Selalunya kita dengar bulan Ramadhan ialah bulan untuk beribadah, mendekatkan diri pada Sang Pencipta serta bulan untuk mengejar kebaikan. 

Detox ketika puasa

Tapi tahukah anda, Ramadhan juga bulan terbaik untuk detox? Kita dikehendaki menahan lapar dan dahaga bermula terbit fajar hingga terbenam matahari kan? Pada waktu inilah sistem penghadaman kita melakukan proses detox dan inilah salah satu nikmat puasa yang ramai orang tidak tahu.

Allah mensyariatkan sesuatu kepada kita bukan sekadar untuk melatih kekuatan mental dan fizikal tetapi juga memberikan kita satu nikmat kesihatan yang hebat. Ramai orang bila tiba puasa, mindset tu akan rasa letih, tak boleh bersukan atau kerja berat. Tapi sebenarnya tidak. Badan kita cukup kuat untuk semua itu dengan syarat, kita bangun bersahur dan berbuka puasa pada waktunya.

Apa terjadi sepanjang Ramadhan?


  • Karbohidrat dalam badan digunakan sebagai sumber tenaga
  • Metabolisme badan semakin perlahan untuk kegunaan sistem badan
  • Gula dalam darah menurun

Setiap perbuatan seperti sahur, berbuka dan puasa itu sendiri penting bagi memastikan sistem tubuh berfungsi dengan baik dan kesihatan kita juga terjaga. Jadi jangan skip2 sahur dan berbuka ya.

Kelebihan berpuasa terhadap kesihatan


Hebat kan? Dengan berpuasa, badan dapat melakukan proses detoksifikasi secara semulajadi dan menyingkirkan toksin dari badan. Toksin ni merupakan racun dalam badan yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Ianya juga dapat membantu kita makan dalam kadar yang sepatutnya dan bukan secara berlebihan seperti pada hari-hari biasa. Jadi badan akan mendapat berat badan ideal!


Jadi, ingat ya, Ramadhan bukan sahaja waktu terbaik ibadah, tetapi waktu terbaik untuk memulihkan kesihatan anda.

Set Puasa Shaklee


Klik PUASA untuk info lanjut 

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

28 June 2015

4 Hikmah Puasa 6 Di Bulan Syawal

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Dah hampir separuh bulan kita berpuasa. Alhamdulillah. Semoga Syawal nanti dapat puasa sunat 6 hari lak. Banyak hikmah untuk ibadah dan kesihatan kita. 


Hikmah puasa 6 Syawal

Antara hikmah2 berpuasa 6 hari di bulan Syawal :

1. Pelengkap dari puasa Ramadhan

Puasa sunat 6 hari di bulan Syawal selepas Ramadhan adalah pelengkap dan penyempurna pahala dari puasa setahun penuh. Penyempurna dari kekurangan, membawa maksud, walaupun hukumnya sunat, pada hari Kiamat nanti perbuatan2 fardhu akan disempurnakan (dilengkapi) dengan perbuatan2 sunnah ini. Rasulullah s.a.w pernah bersabda dalam hadith Qudsi –

“Dan senantiasa hamba Ku mendekatkan diri kepada Ku dengan amalan2 sunnah sehingga Aku mencintainya.” (Hadith Riwayat Bukhari)

2. Menyediakan sistem pencernaan

Selama 1 bulan sistem pencernaan kita berehat pada waktu siang. Kedatangan bulan Syawal boleh mendatangkan kejutan bagi sistem pencernaan kita, tambahan apabila disajikan dengan pelbagai juadah di dalam pelbagai majlis yang biasa masyarakat kita lakukan di bulan Syawal ini. Maka, puasa 6 ini memberi peluang kepada sistem pencernaan kita yang telah direhatkan tadi untuk bertugas secara beransur-ansur.

3. Amalan Ramadhan tidak terputus

Antara manfaat lain berpuasa 6 adalah segala amal yang dilakukan oleh seseorang itu di dalam bulan Ramadhan, untuk mendekatkan diri-Nya dengan Allah, tidak akan terputus setelah berlalunya bulan Ramadhan yang mulia ini, selama seseorang itu masih hidup. Ini juga mengajar kita untuk beribadat secara istiqamah dan berpanjangan. Menyusuri daripada kata2 para cerdik pandai – “Pahala amal kebaikan adalah kebaikan yang ada sesudahnya.”

4. Tanda syukur rahmat bulan Ramadhan

Berpuasa di bulan Ramadhan mendatangkan maghrifah atas dosa2 masa lalu. Orang yang berpuasa di bulan Ramadhan akan menerima ‘ganjaran’ di bulan Syawal – maka berpuasa di bulan Syawal adalah seperti tanda mensyukuri ganjaran yang diterima ini. Ia juga sebagai tanda syukur atas segala nikmat, pertolongan dan pengampunan yang telah diberikan oleh-Nya dalam bulan Ramadhan. Dan atas rasa cintanya terhadap ibadah puasa di bulan Ramadhan, ia tidak merasa bosan, berat atau jenuh apalagi benci berpuasa Ramadhan – lantas meneruskannya dengan berpuasa lagi selama 6 hari di bulan Syawal.


Namun, bagi mereka yang mempunyai hutang berpuasa di bulan Ramadhan, haruslan menyudahkannya dahulu sebelum memulakan berpuasa 6 ini. Ini kerana barangsiapa yang berpuasa Syawal terlebih dahulu dan masih ada tanggungan puasa Ramadhan, maka puasanya itu hanya dianggap puasa sunnah muthlaq (puasa sunnah biasa) dan tidak mendapatkan ganjaran puasa Syawal. Ini kerana berbalik kepada sabda Rasulullah s.a.w tadi, “Barangsiapa berpuasa penuh di bulan Ramadhan…”

Set puasa Shaklee

Tak semestinya beli set ni di bulan Ramadhan sahaja. Nak digunakan sepanjang tahun pun boleh. Bagus untuk tenaga harian, lebih-lebih lagi pelajar yang penat belajar siang malam, pekerja yang tak keletihan mahupun suri rumah yang kehulu-hilir tanpa henti.


Set ini terdiri daripada 3 vitamin iaitu ESPMeal Shakes dan Performance.

MEAL SHAKES: aroma vanila yang sangat sedap. Diperkaya dengan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Hidangan lengkap yang membantu anda dan anak anda untuk kekal bertenaga sepanjang hari. Diperbuat daripada buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan Lactalbumin. Lactalbumin ialah sejenis susu dan merupakan bahan terbaik yang mengandungi organisma protein yang berkualiti tinggi dan mudah diserap kedalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga dewasa.

SIAPA PERLUKAN?

Semua golongan: Pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran, orang sakit, orang sibuk bekerja, atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Pilihan untuk SARAPAN PAGI YANG TERBAIK!

PERFORMANCE DRINK: Minuman sukan pertama  bagi atlet di USA. Ia juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, para atlet antarabangsa, dan pengembara terkemuka. Ujian klinikal membuktikan bahawa OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara kitaran bendalir dalam tubuh. Berbanding minuman sukan yang lain, Performance drink mempunyai 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

MANFAAT UTAMA?

Meningkatkan daya ketahan badan, berikan tenaga, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal.
Membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.
Mengurangkan kehausan, cegah penyahhidratan, melebapkan kulit dan kelihatan muda.
Mengekalkan paras gula dan ianya telah terbukti secara klinikal
SIAPA PERLUKAN?

Sesuai untuk: Para atlet, mereka yang BERPUASA, sebelum dan selepas pembedahan, orang yang sering tidur lewat malam, orang yang sentiasa letih, paras gula rendah, tiada selera makan, cirit birit, vagina kering, kepeningan, penyahhidratan kulit dan otot.

ESP: Telah diiktiraf diseluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan. Setiap satu tin ESP (850gram) dihasilkan dari 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga yang bertahan lama.

Satu-satunya produk yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

SIAPA PERLUKAN?

Semua peringkat umur dari muda hingga tua juga sesuai untuk penghidap kencing manis.

Untuk lebih manfaat dan info tentang ESP (produk terlaris) boleh klik link ‘ESP‘ ini.

Klik PUASA untuk info lanjut 

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

27 June 2015

3 Tips Puasa Secara Sihat dan Bertenaga

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Diam tak diam dah masuk hari ke-11 kita berpuasa pada tahun 2015 ni. Ramai suka bulan puasa. Selain daripada dapat beribadah, puasa juga diketahui bagus untuk kesihatan. Hari ini saya nak fokuskan tentang detox, kurus, sihat!

Kesakitan lazim di bulan puasa


sakit kepala, sembelit, dehidrasi (haus), tekanan

obesidt, ketidakhadaman, kembung perut, sakit sendi

Ini adalah sebahagian komplikasi kesihatan yang sering berlaku di bulan puasa. Tambah-tambah lagi jika kita tidak mengamalkan cara dan menu sahur dan berbuka yang sepatutnya. 

Puasa dengan sihat


3 set cadangan puasa Shaklee

Set 1 : Mighty 3 Gem
Set ini terdiri daripada 3 vitamin iaitu ESP, Meal Shakes dan Performance. Ia bagus untuk:
  • memberi tenaga sepanjang hari
  • menyeimbangkan bendalir dalam badan agar tidak merasa cepat haus
  • mengembalikan tenaga selepas puasa sepanjang hari



Set 2 : Penghadaman Sihat
Set ini terdiri daripada 3 vitamin iaitu Peppermint Ginger Plus, Alfalfa Complex dan Herb-Lax Ia bagus untuk:


  • membantu kesihatan sistem penghadaman
  • menggelak sembelit dan kembung perut

Set 3 : Fleksibiliti Maksima
Set ini terdiri daripada 3 vitamin iaitu OmegaGuard, OsteMatrix dan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) Ia bagus untuk:


  • membantu menyokong keselesaan sendi
  • mengurangkan kesakitan sendi
  • mengekalkan kesihatan tisu penghubung

Klik PUASA untuk info lanjut 

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam


  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

26 June 2015

3 Produk Penting Shaklee Untuk Lelaki

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Ramai dah pernah dengan Shaklee, kan? Katanya vitamin atau supplement yang ramai orang duk guna. Banyak feedback positif daripada orang ramai. Makin ramai yang ambil berat tentang kesihatan. Alhamdulillah.

Tapi bila sebut supplement atau vitamin, ramai fikir hanya kaum perempuan je yang punya. Sebab lumrah perempuan nak jadi cantik. Kalau nak cantik, kena la sihat luar dan dalam.

Lelaki pun nak handsome. Nak sihat dan gagah perkasa. Jadi, Shaklee tak lupakan kaum Adam. Pengasas Shaklee sendiri pun seorang lelaki. Hehe. Hari ini kita sama-sama study vitamin yang terbaik untuk diamalkan oleh kaum lelaki. 


Artikel Untuk Lelaki

klik imej untuk baca artikel dengan jelas

Vitamin Shaklee untuk lelaki

Betul seperti yang dikata dalam artikel ni. Sekuat dan sehebat mana pun orang lelaki, mereka juga manusia yang tak lari dari penuaan, penyakit, kurang stamina dan pelbagai lagi masalah. Jadi, mereka juga memerlukan penjagaan kesihatan yang sama sahaja dengan wanita.

Ini set kesihatan yang dicadangkan oleh Shaklee iaitu Zinc Complex, OmegaGuard dan Vita-E Complex.

Apa manfaatnya buat mereka?

Zinc Complex

Zinc (Zinc Complexmerupakan salah satu mineral terpenting untuk lelaki dan ianya banyak mempengaruhi KESUBURAN lelaki. Bagaimana ?
  1. Meningkatkan kualiti sperma. Sperma merupakan harta semua lelaki. Pengambilan zinc yang mencukupi mampu meningkatkan kiraan sperma, kualiti sperma dan morfologi sperma sekaligus meningkatkan kesuburan lelaki secara keseluruhan.
  2. Meningkatkan kesihatan prostat. Menurut kajian, kandungan zinc dalam tisu prostat adalah lebih tinggi berbanding kandungan zinc dalam tisu lembut yang lain. Orang yang mempunyai tahap zinc yang rendah dalam tisu prostat cenderung dan berisiko tinggi untuk mendapat kanser prostat. Jadi, pengambilan zinc yang mencukupi amat penting untuk memastikan kesihatan prostat. Sifat zinc sebagai antioksidan juga mampu melawan radikal bebas yang boleh menyerang sel dan menyebabkan kanser.

OmegaGuard

OmegaGuard atau minyak ikan mempunyai banyak manfaat khusus terhadap lelaki, antaranya:
  1.  Memelihara kesihatan jantung dan kardiovaskualar. OmegaGuard dapat mengurangkan radang atau inflamasi diseluruh tubuh yang biasanya berlaku disekitar salur darah dan jantung. Menurut kajian, pengambilan 2 atau 3 hidangan omega setiap minggu mampu mengurangkan risiko sakit jantung sebanyak 1/3.
  2. Menurunkan paras trigliserida. Pengambilan omega yang konsisten mampu menurunkan paras trigliserida sebanyak 20-50%. Selain itu ia juga mampu meningkatkan kolesterol baik (HDL) yang membantu memelihara kesihatan jantung
  3. Meningkatkan kesihatan mental. Menurut kajian, lelaki sebenarnya lebih ramai mengalami tekanan perasaan berbanding wanita! Bezanya, lelaki menangani depresi dengan cara yang berbeza. Apabila lelaki bersedih, mengelami depresi, situasi tersebut akan menyebabkan paras DHA dan EPA menjadi rendah dan ini boleh menggangu fungsi otak. Disinilah OmegaGuard memainkan peranan. Pengambilan OmegaGuard bersama ubat anti depresi mampu membantu kesihatan pesakit ini.
  4. Mengurangkan simptom athritis. Semakin kita berusia, kita mudah mendapat sakit sendi atau radang sendi. Pengambilan omega mampu membantu mengurangkan radang sendi secara signifikan.

Vita-E Complex

Vita-E Complex membekal 400IU dalam setiap kapsul untuk kesihatan lelaki. Antara manfaat Vitamin E untuk lelaki:
  1. Vitamin E merupakan salah satu antioksidan yang baik dalam menangani radikal bebas yang merosakkan sel. Antara fungsi terbaik vitamin E ialah meningkatkan sistem imunisasi lelaki. Dengan pengambilan vitamin E pada kadar yang sesuai, ianya mampu meningkatkan kadar daya ketahanan tubuh dari diserang penyakit.
  2. Meningkatkan kesihatan jantung. Pengambilan vitamin E secara berterusan mampu meningkatkan kesihatan jantung, pengaliran darah yang lebih baik dan mengurangkan risiko penyakit jantung.
  3. Mengurangkan radikal bebas. Kaum lelaki suka bersenam kan? Ianya bagus untuk kesihatan tetapi pada masa yang sama meningkatkan kehadiran radikal bebas. Apabila kita bersenam, badan melepaskan produk sampingan yang bertoksik hasil daripada metabolisma tubuh. Radikal bebas ini boleh menyerang dan merosakkan sel. Jadi, pengambilan vitamin E adalah sangat penting dalam menyingkirkan kesemua radikal bebas ini.
  4. Meningkatkan kesuburan lelaki. Radikal bebas mampu merosakkan sel termasuk sel sperma. Menurut kajian, pengambilan Vita-E Complex mampu meningkatkan kesihatan sel sperma dan sekaligus memperbaiki tahap kesuburan lelaki.
Testimonial pengguna




Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini