04 November 2015

2 Cara Mudah Atasi Migrain

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Masa belajar dulu saya ada seorang kawan yang menghidap migrain dan bergantung kepada pain killer. Seksa. Sayangnya masa tu saya belum lagi mengenali Shaklee.

Bagi anda yang mempunyai migrain, apakah yang anda lakukan bila diserang migrain. Adakah pain killer juga diambil sebagai jalan penyelesaian?

Tahukah anda?

Ini kerana pain killer (termasuk jenama terkenal P*****l) adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, pain killer akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda.

Hmm. Bahaya pengambilan panadol ni untuk satu tempoh masa yang panjangkan. Semakin banyak kita makan pain killler, semakin ia kurang berkesan pada kita.

Cuba bayangkan pada mereka yang selalu ambil pain killer sebagai alternatif untuk meredakan sakit, bila tiba masa bersalin doktor terpaksa beri dos ubat yang paling kuat untuk memberi kesan supaya tidak memberi kesan kesakitan.

Apa Shaklee boleh bantu?

Untuk pengetahuan semua Shaklee turut menyediakan set untuk mengatasi masalah migrain ni yang terdiri dari pada B-Complex dan OsteMatrix Shaklee.


OsteMatrix

Terdiri daripada kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium dapat meringankan stress, memperbaiki jantung berdebar, memperbaiki depresi, mood swing dan sakit kepala. Magnesium dapat membantu sistem saraf, pengecutan otot dan saraf, menstabilkan denyutan tidak sekata yang sering di hadapi oleh penghidap migrain.

Bagaimana OsteMatrix ini dapat membantu?

OsteMatrix terdiri daripada Vitamin D, Kalsium dan Magnesium

Vitamin D
  • Menurut the American Headache Society,lebih kurang 40% daripada mereka yang mengalami migrain yang teruk telah menunjukkan kekurangan vitamin D dalam tubuh badan mereka
  • Vitamin D merupakan satu vitamin yang dihasilkan oleh tubuh badan apabila cahaya matahari menembusi kulit kita
  • Dalam kajian mereka, didapati pengambilan supplement vitamin D telah menunjukkan respon yang positif. Supplement ini juga tidak menyebabkan kesan-kesan negatif

Magnesium
  • Magnesium adalah sejenis mineral yang mmepunyai  pelbagai fungsi dalam tubuh badan kita
  • Ini termasuklah membantu dalam proses impuls saraf. Pengidap migrain secara tipikal mempunyai level megnesium pada sel yang rendah berbanding dengan mereka yang tidak mengalami migrain
  • Oleh yang demikian, dengan meningkatkan pengambilan magnesium dapat mengurangkan migrain. Pengambilan Magnesium sebanyak 600 miligrams sehari dapat membantu

B-Complex 

Mengandungi vitamin B2 dan B6 yang terbukti dapat mengurangkan kesakitan akibat migrain. Juga pengambilan vitamin ini dapat mengurangkan stress, strok dan depressi.

Bagaimana B complex dapat membantu?

B complex mengandungi vitamin B2 dan B6

Vitamin B2 (Riboflavin)
  • Riboflavin atau vitamin B2 adalah salah satu vitamin daripada lapan vitamin B-Complex
  • Menurut kajian, riboflavin dapat membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan ianya jiga membantu mengekalkan kesihatan sistem saraf
  • Dengan pengambilan 400 miligrams setiap hari, riboflavin dapat mengurangkan kekerapan dan jangka masa migrain sebanyak 1.5 pengurangan

Vitamin B6 (Pyridoxine)
  • Tubuh badan memerlukan vitamin B6 pyridoxine untuk membentuk nuritransmitter serotonin dan norepinephrine
  • Ia juga memelihara kesihatan 'myelin sheath' iaitu satu lapisan yang melindungi sistem saraf kita
  • Mereka yang selalu mengalami migrain selalunya mempunyai nurotransmitter pada level yang rendah. Kekurangan ini dapat dibaiki dengan pengambilan tambahan B6. Kerosakan pada 'myelin sheath' dan saraf yang disebabkan oleh kekurangan B6 boleh menyebabkan sakit kepala
  • Oleh sebab itu mengambil supplemen B6 dapat membantu mengurangkan sakit kepala


Jom pengidap migrain! Dapatkan SET MIGRAIN Shaklee. Katakan tidak kepada PAIN KILLER! Klik Testimoni Migrain untuk ketahui pengalaman mereka bebas migrain dengan Shaklee. 

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

03 November 2015

Jaga Buah Pinggang Dengan Vivix

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Sejak 11 bulan yang lalu, hampir saban bulan saya menerima khabar tentang pesakit buah pinggang baru yang mencari penawar. Agak ramai kerana saya bukanlah doktor. Terbayang keadaan di hospital di mana sudah tentu para doktor lali dengan kehadiran pesakit buah pinggang baru saban hari. Mereka menghantar pesanan WhatsApp ataupun membuat panggilan telefon kepada saya kerana risaukan keadaan organ penting tubuh manusia. Ngeri? Baca artikel yang saya kongsikan hari ini dan anda mungkin boleh menarik nafas lega. InsyaAllah.

Fungsi buah pinggang

Buah pinggang atau ginjal merupakan organ rumit yang memiliki pelbagai peranan biologi. Peranan utamanya adalah bagi mengekalkan imbangan homeostatik cecair badan dengan penapisan dan penyingkiran metabolit (seperti urea) dan galian dari darah dan menyingkirkannya, bersama air, sebagai kencing.


Oleh kerana buah pinggang bersedia untuk mengesan kepekatan ion seperti sodium, potasium, hidrogen, oksigen, dan sebatian seperti asid amino, kreatinina, bikarbonat, dan glukos dalam plasma, ia merupakan pengawal penting bagi tekanan darah, metabolite glukos, dan eritropoiesis (poiesis - di mana sel darah merah (eritrosit) dihasilkan)-Wikipedia

Ok ayat mudahnya buah pinggang adalah organ penting yang mempunyai banyak fungsi. Ia memastikan tubuh kita bersih daripada toksin. Selain itu fungsi buah pinggang juga adalah untuk mengimbangi bahan kimia yang berbeza di dalam tubuh. Satu lagi fungsi penting buah pinggang anda ialah menjaga tekanan darah dan juga jumlah sel darah merah.

Tanda-tanda menghidap penyakit buah pinggang

Tidak ramai yang mengetahui apakah tanda-tanda awal seseorang itu menghidap penyakit buah pinggang. Jom ketahui apakah tanda-tanda simptom tersebut. Ramai daripada kita yang sebenarnya mempunyai penyakit buah pinggang, tetapi kita tidak menyedarinya. Ini disebabkan sebahagian dari tanda-tanda penyakit buah pinggang mungkin kelihatan seperti gejala penyakit lain.

Jadi bagaimana untuk mengetahui yang anda mempunyai penyakit buah pinggang? Untuk mengetahuinya mari kita lihat tanda-tanda awal penyakit buah pinggang untuk dikongsikan di bawah :

1. Perubahan dalam pembuangan air kencing. Lihat pada kekerapan pembuangan air kencing samada anda kencing dengan kerap atau kurang kerap dari kebiasaan. Perhatikan juga jika terdapatnya darah atau buih di dalam air kencing anda.

2. Keletihan melampau sepanjang masa. Kegagalan buah pinggang tidak dapat menghasilkan hormon yang mencukupi untuk tubuh menghasilkan sel darah merah. Tanda penghasilan sel darah merah yang mencukupi boleh menyebabkan anemia dan akibatnya anda akan mengalami keletihan yang melampau.

 3. Pembengkakan pada salah satu anggota di tubuh badan. Buah pinggang yang sihat akan berfungsi untuk mengeluarkan bendalir yang berlebihan dari badan anda. Dan sebaliknya akan berlaku sekiranya buah pinggang anda mengalami kegagalan.

 4. Mengalami ruam dan kegatalan. Kegagalan buah pinggang untuk mengeluarkan sisa-sisa buangan dari tubuh anda akan menyebabkan anda mengalami kegatalan yang teruk.

5. Ada rasa seperti logam di dalam mulut. Ini adalah salah satu tanda-tanda awal kegagalan buah pinggang. Ianya juga berlaku disebabkan oleh terkumpulnya sisa buangan di dalam darah.

6. Mengalami loya dan muntah-muntah. Ini juga disebabkan oleh pengumpulan sisa-sisa buangan di dalam darah.

7. Berasa sejuk sepanjang masa. Mereka yang mengalami anemia mungkin akan berasa kesejukan sepanjang masa walaupun dalam cuaca yang panas.

8. Kesukaran untuk bernafas. Ini tanda awal penyakit buah pinggang yang mungkin disebabkan oleh anemia atau pengumpulan bendalir di dalam paru-paru.

9. Berasa sakit di bahagian belakang atau tepi sebelah bawah. Ini  adalah tempat terletaknya buah pinggang anda. Beberapa bentuk penyakit buah pinggang boleh menyebabkan ketumbuhan yang akan mewujudkan rasa sakit pada buah pinggang.

10. Kerap berasa pening kepala. Ini boleh disebabkan oleh anemia yang mengakibatkan kekurangan oksigen di dalam otak.

Kebanyakan dari tanda-tanda awal penyakit buah pinggang juga merupakan tanda kepada penyakit-penyakit lain. Jadi sekiranya anda merasakan anda mungkin mengalami masalah buah pinggang, jalan yang pasti untuk mengetahuinya hanyalah dengan berjumpa doktor untuk melakukan pemeriksaan.

Bagaimana menjaga buah pinggang?
  1. Minuman yang diambil hendaklah melebihi dua liter sehari terutama orang yang bekerja kuat serta berpeluh dan cuba elakkan dari memakan kacang tanah, kacang putih dan segala kacang bergaram, buah-buahan jeruk kering seperti asam boi dan buah kana.
  2. Memakan mi segera seperti mi maggi dan makanan rapu seperti twisties, chikadess, serta mi kuning dan roti canai memudahkan penyakit buah pinggang menyerang (Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei)
  3. Minuman seperti nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa juga perlu dielakkan kerana kandungan utama minuman ini mempunyai bahan kimia pewarna dan perisa, meminum teh kedai juga wajar dielakkan kerana teh kedai adalah teh ‘recycle’ yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.
  4. Pengambilan coklat perlu dielakkan dan meminimunkan pengambilan air milo dan gantikannya dengan horlick, dilarang sama sekali pengambilan minuman bergas kerana merosakkan buah pinggang
  5. Kurangkan pengambilan ayam daging kerana mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang selama 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan. Cuba gantikan dengan ayam kampung atau ayam dijual dipasar yang kulitnya berwarna kuning. Ayam ini tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang.
  6. Mencegah adalah lebih baik dari merawat. Supplement Shaklee yang terbukti boleh mengembalikan fungsi buah pinggang adalah Vivix. Bagaimana nak tau ia berkesan? Apabila pesakit gout yang mengamalkan Vivix tidak lagi diserang gout kerana buah pinggangnya kembali berfungsi sempurna untuk menapis toksin dan asid urik.

Testimonial Vivix bagi pesakit buah pinggang

Jika buah pinggang telah rosak, anda mungkin ingin memulihkannya seperti dalam testimoni Testimoni Vivix - Pulihkan Buah Pinggang Rosak Tahap 4 Menjadi Tahap 2 Lalu Transplant Dibatalkan.

Testimoni 1 : Kisah Penyembuhan Vivix -  Buah Pinggang Sembuh dan Transplant Dibatalkan

Karen Sandifer, bekas penyelia Home Health Care, berkongsi kisah ini mengenai Brandy (sahabatnya) dan Vivix. Brandy dah bersedia untuk berikan satu buah pinggang dia kepada suami kerana suaminya mengalami kegagalan buah pinggang tahap 4 dengan buah pinggang polisistik.

"Tony mula mengambil Vivix sejak Febuari 2009 dan cuba teka? Kami pergi berjumpa pakar buah pinggang untuk membuat ujian supaya saya boleh memberikan buah pinggang dan sebahagian hati saya, kerana dia berapa pada tahap tinggi (4) kegagalan buah pinggang dengan buah pinggang polisistik. Jika tahap 5 anda perlu dialisis untuk terus hidup. Jadi kami mahu melakukan pemindahan organ sebelum dia terpaksa hidup dengan dialisis.

"Apabila mereka melakukan ujian darah, kami diberitahu yang dia berada pada tahap 2 atau tahap 3 rendah, dan seterusnya menghentikan dia dari meneruskan diet untuk buah pinggang, dia tidak memerlukan ubat-ubatan untuk tekanan darah lagi dan boleh menikmati hidupnya kembali, kerana dia mempunyai masa bertahun lagi sebelum perlu memikirkan untuk menjalani hidup dengan dialisis! Berdasarkan kata pakar yang berunding dengan kami, kesemua mereka mengatakan TIADA PENAWAR!

Sumber - http://annschenkel.com/radiation-exposure-and-resveratrol/

Testimoni 2 

2 minggu lepas saya di hubungi melalui SMS oleh seorang ayah. Anaknya (darjah 3) mengalami buah pinggang bocor. Di akhir perbincangan, ayahnya tidak jadi beli atas sebab dia dan Allah sahaja tahu. Semalam selepas balik dari melancong ke Langkawi, saya SMS dia kembali. Berita sedihnya anak beliau telah kembali ke sisi Allah pada Ahad lalu. Sedih saya. Kita terima sebagai takdir Allah.

Testimoni 3

Seorang gadis muda membeli Vivix untuk ibunya. Ibunya telah dibuang satu buah pinggang. Buah pinggang yang tinggal cuma berfungsi pada kadar 20%. Dia beli dengan harapan untuk memulihkan fungsi buah pinggang ibunya kerana ada orang lain sudah berjaya. Saya mendoakan yang terbaik untuk pelanggan saya. Itu kisah 3 bulan lepas.

Kini ibunya sihat hanya dengan sebelah buah pinggang tanpa menjalani dialisis atau transplan. Walaupun untuk pulih 100% tu macam mustahil, perkembangan positif itu tetap ada. Malah doktor tidak melarang untuk terus mengambil Vivix.

Testimoni 4 

Seorang ayah menelefon saya  bertanya mengenai Vivix untuk buah pinggang anaknya. Dia bertanya betul ke jika dah ambil Vivix buah pinggang boleh pulih tak perlu dialisis selepas membaca dari blog saya testimoni pesakit buah pinggang. Saya katakan kita berusaha berdasarkan ilmu. Allah jua yang mengurniakan penyembuhan. Kemudian katanya anaknya sudah menggunakan Vivix dan memang setiap kali buat pemeriksaan boleh nampak perubahan positif pada keputusan ujian. Ni kes dah beli tapi just nak tanya pendapat. Katanya testimoni tak banyak ke? Saya jawab orang Malaysia belum ramai guna Vivix. Tapi dari negara pengeluarnya dah ramai mendapat keputusan positif penggunaan Vivix. Saya tumpang happy sebab anaknya ada perubahan positif.

Lagi testimoni Shaklee dan buah pinggang - Shaklee Selamat Untuk Pesakit Buah Pinggang yang turut disertakan bukti bergambar keputusan rawatan dialisis sampai

"doc punyalah terkejut bila tengok keputusan darah ibu saya baik berbanding yang dulu"

Jika kita ada chronic illness tak rugi jika melabur pada supplement yang disokong penyelidikan dan sains moden. Vivix merupakan tonik anti penuaan yang berupaya mengembalikan tubuh sehingga 25 tahun lebih muda. Master Law adalah contoh yang mengagumkan pengguna produk Shaklee untuk jangka panjang. Jika kita boleh berusaha sehabis upaya, kekesalan kita mungkin sedikit berbanding jika kita diberi peluang untuk mencuba sesuatu yang mungkin membantu, tetapi kita melepaskan peluang tersebut.


Untuk kenal Vivix lebih lanjut boleh klik pada label Vivix

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

02 November 2015

Promosi Hebat Shaklee November 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Bulan November ini Shaklee kembali dengan promosi best iaitu SR Vita-C Plus dan Vita-Lea For Children.


Untuk entry ringkas pada hari ini, saya nyatakan kelebihan dua vitamin ini.

5 kelebihan 
SR Vita-C Plus


  1. Vita-C 500mg ni adalah Vitamin C berbentuk tablet.
  2. Setiap tablet mempunyai kepekatan 500mg Vitamin C.
  3. Ianya diberi nama 'Sustained Release' kerana setiap tablet dicipta untuk membebaskan 1.5 Vitamin C buah secara berterusan perlahan-lahan ke dalam badan.
  4. Ujian klinikal menunjukkan Vitamin C dalam 2 tablet mampu bertahan selama lebih kurang 5 jam dan mampu kekal dalam plasma darah kita sehingga 24 jam!
  5. Dengan kata lain, 2 tablet Vitamin C boleh melindungi badan kita selama sehari suntuk!
  6. Berbanding dengan tablet yang tidak diperbuat daripada teknologi 'Sustained Release', Vitamin C akan terus dihadam oleh usus dengan cepat dan sebahagian Vitamin C akan terus dibuang dan dibazirkan sebab usus tak dapat menyerap sepenuhnya Vitamin C tersebut. Rugi kan?
Klik SR Vita-C Plus untuk info lanjut.

 7 kelebihan Vita-Lea For Children
  1. Mengandungi 18 jenis vitamin dan mineral perlu, 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B serta kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.
  2. Formula yang diperbaharui berbanding yang lama.
  3. Menggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.
  4. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.
  5. Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!
  6. Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrient lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.
  7. Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4  hingga 12 tahun terutama yang tidak suka makan sayur (memilih makan)
Klik Vita-Lea For Children untuk info lanjut.


Bagaimana anda boleh jimat dengan promosi November?


Beli 6 percuma 1 SR Vita-C Plus


Beli 2 SR Vita-C Plus diskaun 5%



Beli 3 Vita-Lea For Children percuma 1


  1. Anda boleh membeli 6 SR Vita-C Plus dan mendapat 1 SR Vita-C Plus secara percuma (boleh kongsi dengan rakan mahupun simpan stok sendiri)
  2. Beli 2 SR Vita-C Plus ini dan dapat 5% diskaun
  3. Beli 3 Vita-Lea for Children dan dapat 1 botol percuma
Berminat? Ayuh hubungi saya.


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci