18 February 2016

Kandungan Kolagen Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahetra. Hari ni baca sikit tentanf kolagen dan teringat zaman belajar Sains dan Biologi di sekolah dulu. Ada belajar tentang lapisan kulit epidermis – dermis – hypodermis. 



Tahukah kita bahawa Shaklee Collagen Powder ini molekulnya sangat kecil yang  dapat diserap ke bahagian DERMIS kulit! Bayangkan jika minum C ollagen Powder Shaklee ini, ia boleh meresap ke bahagian akar umbi. Hebatkan? Ia merawat kulit kita dari dalam. Bila dalaman cantik, luaran pun pasti cantik! Wow, Bestnya!


Bagaimana Collagen Powder ini dapat meresap begitu jauh hingga ke akar umbi kulit kita? Ada magik-kah? Takkan guna ilmu hitam jampi serapah kot! Shaklee ini jenama antarabangsa pastilah produk yang dihasilkan bermutu tinggi dan dijamin selamat dan halal. Shaklee Collagen Powder dicipta daripada sisik ikan merah? Kenapa ikan merah? Jom kita baca di bawah.

Mengapa sisik ikan merah?

Kerana ikan merah hidup di lautan pada bahagian paling dalam iaitu di kedalaman 4000-6000m di paras laut. Manusia pun paling dalam boleh menyelam di kedalaman 1000m sahaja kerana semakin menuju ke dalam laut paru-paru manusia tidak dapat menahan tekanan air yang terlalu tinggi.


Ikan merah yang mampu hidup di laut dalam  kerana mempunyai insang yang mengandungi kolagen yang tinggi untuk menahan tekanan tinggi air. Oleh itu sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang terbaik. Selain itu sisik ikan merah juga merupakan sumber premium kerana ia hidup di lautan yang dalam sekaligus terhindar daripada pencemaran alam dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.

Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000mg kolagen RSS (Sisik ikan merah) proprietari yang cukup membekalkan kolagen untuk kulit kita setiap hari. Ekstrak sisik ikan merah merupakan ramuan utama dalam menjadikan Shaklee Collagen Powder adalah supplement kolagen yang unggul. 

Awas!

Penting  untuk kita mengetahui keaslian suatu produk kolagen. Lagi ringan jisim molekul, lagi mudah ia diserap ke dalam badan. Jisim molekul Shaklee Collagen Powder ini kira-kira 1000 dalton sahaja dan membuatkan ia ringan dan berkesan. Ia juga tidak dicampur dengan apa-apa perisa untuk menjadikan molekulnya kekal di jisim yang rendah!

Hati-hati! 

Terdapat produk kolagen yang tidak dapat dipastikan sumbernya dengan jelas dan produk ini adalah diragui. Walau bagaimanapun, jika produk kolagen tersebut jelas berasal daripada `seafood’ atau gamat atau tumbuhan, memang tidak diragukan halalnya. Kalau sumber selain daripada itu perlulah diselidiki sebelum dibeli/dimakan/digunakan kerana sumber kolagen yang paling mudah diperolehi adalah daripada kulit babi atau gamat

Usia sesuai ambil kolagen

Apabila seseorang tu mencecah umur 25 tahun, kandungan kolagen kulit kita akan berkurang dan semakin umur meningkat, kadar pengurangan kolagen semakin meningkat. Kulit akan menjadi semakin kering, muncul garisan halus terutama di bahagian mata dan muka, pigmentasi, keguguran rambut, dan kuku yang mudah pecah serta patah. (Klik untuk tengok testimoni Collagen Powder)


Jangan tak tahu kolagen ni bukan sahaja penting untuk kulit, malah untuk rambut, kuku dan sendi juga. Faktor usia dan penuaan akan memberi kesan kepada kandungan kolagen dalam badan. Jadi saya cadangkan anda mengganti atau topupkan kolagen pada badan kita dengan Shaklee Collagen Powder demi menjaga kulit kita tampak segar, elastik, cantik dan tidak tua sebelum waktunya. Kita rawat kulit kita dari dalam. Dalam sihat, luar pasti cantik! Betul tak? Jangan angguk sahaja tanpa klik link di bawah ni. Bertindaklah sekarang untuk kesihatan kulit kita. Hehe

Berminat dengan Collagen Powder? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: