04 February 2016

NutriFeron : 7 Fakta Yang Mesti Anda Tahu Sebelum Beli

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Bersiaran kembali hari ini untuk info yang lebih menarik. Suka saya nak berkongsi kelebihan vitamin Shaklee kerana saya setia mengamalkan Shaklee sejak 2011 (hingga kini 2016). Diam tak diam dah 5 tahun saya ber-Shaklee dan saya sedar tahap kesihatan saya dan keluarga meningkat.

Zaman dahulu kala, kalau jatuh sakit kita cari daun akar kayu di hutan. Sekarang dah moden sikit singgah kedai sahaja beli pain killer (ubat penahan sakit) atau Pana***. Tapi kalau nak hipster bertamadun, kena bijak macam pengguna NutriFeron.

Sekarang masyarakat kita dah sedar betapa kita mempunyai  pilihan yang lebih baik uintuk MENINGKATKAN SISTEM IMUN BADAN. Malah, jika jatuh sakit ubat-ubatan yang mengandungi dadah dan kimia sudah tidak menjadi pilihan utama  kerana kita tahu kini terdapat pelbagai vitamin yang lebih selamat dan  semulajadi.

Apakah Fungsi Nutriferon? 
  1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon  semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk  merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi  pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage. 
  2. Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang  merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.
  3. Melindungi dari influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.
  4. Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.
  5. Melambatkan penuaan - formula unik NutriFeron merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.
  6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C - keberkesanan NutriFeron dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.
  7. Mempertingkatkan Menopous - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.
  8. Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing. 
Simptom kekurangan interferon dalam badan

Seperti yang kita tahu, NutriFeron membekalkan interferon. Kekurangan interferon dalam badan memberikan efek kepada badan kita. Antaranya
  • badan lemah
  • cepat / mudah kena virus selsema, demam dan batuk
  • alergik
  • mudah dijangkiti penyakit seperti hepatitis B dan C
  • mudah kena kanser dan tumor
Ini berlaku disebabkan oleh sistem imun menjadi lemah akibat daripada kekurangan nutrient yang menggalakkan penghasilan interferon secara semulajadi dalam badan kita 

Sumber makanan yang membekalkan interferon
  1. Yogurt Kefir - Kebanyakan yogurt dan boleh dikatakan hampir kesemua kefir atau produk susu fermentasi mengandungi probiotik yang merupakan bakteria baik. Bakteria ini mengubah sistem imun di dalam saluran pencernaan bertindakbalas terhadap mikro organisma. Probiotik dapat membantu masalah cirit-birit dan masalah berkaitan usus. Menurut Mayo Clinic, probiotik juga mampu mengurangkan keterukan selsema dan demam selsema.
  2. Teh hitam / teh hijau - Teh hijau dan teh hitam mengandungi polifenol iaitu sejenis anti oksida tumbuhan yang membantu mencegah radikal bebas di dalam tubuh. Kajian yang dilakukan Universiti Harvard mendapati mereka yang minum lima cawan teh hitam dapat menghindarkan daripada jangkitan seperti virus. 
  3. Bawang putih - Bawang putih selalunya digunakan di dapur untuk memasak, namun ia juga membantu mencegah penaykit. Ia mengandungi sebatian sulfur iaitu alisin yang bertindak sebagai agen antibakteria dan antivirus. Cara terbaik untuk mendapatkan manfaat daripada bawang putih ialah dengan mengambilnya secara mentah. (Shaklee mempunyai Garlic Complex)
  4. Oren / sayuran berubi - Labu, ubi keledek dan buah oren tinggi dengan kandungan beta karotena bagi menghasilkan vitamin A. Diet yang rendah beta karotena boleh melemahkan sistem imun, jadi pastikan anda mengambil sumber-sumber makanan tersebut bagi memastikan tubuh anda dilengkapi dengan nutrien yang diperlukan.
  5. Tiram - Hidupan laut ini merupakan sumber terbaik untuk zink selain nutrien seperti omega-3, selenium dan zat besi. Zink penting dalam pembentukan sel darah putih dan paras zink yang rendah boleh memberikan implikasi negatif terhadap sistem imun. Selain tiram, zink boleh didapati pada sumber makanan lain seperti daging lembu dan ayam.
  6. Jus lobak merah – Jus carrot mambantu menguatkan imuniti, memperbaiki pencernaan, menormalkan metablisme dan membantu untuk membawa berat badan kembali normal (menggalakkan penurunan berat badan) jus carrot (segar)- satu ubat yang sangat baik semulajadi untuk mengukuhkan dan meningkatkan fungsi organisma hidup semua. Dalam bahasa yang mudah: penggunaan sistematik jus lobak memberikan tubuh anda ke dalam keadaan "bersedia."
Siapa yang boleh ambil NutriFeron?
  1. Sesiapa sahaja yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan 
  2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
  3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
  4. Individu yang berusia, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
  5. Individu yang diet mereka tidak optimum
  6. Individu yang sering tertekan / hidup dalam tekanan 
  7. Individu yang gaya hidupnya tidak / kurang aktif
  8. Bayi yang menyusu susu ibu yang kerap jatuh sakit (ibu yang ambil) 
  9. Kanak-kanak berusia 1 tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan  (sedikit nutriferon anggaran hujung sudu kecil dan dicampur dengan air)
  10. Ibu menyusu boleh ambil untuk imun anak dan ibu
  11. Ibu hamil boleh ambil bagi menggantikan pain killer
  12. Mereka yang ada penyakit autoimmune (sekumpulan lebih  daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik)
Perbezaan Shaklee

Dekat luar ada je ubat interferon dan supplement lain yang ada fungsi  sama, kenapa saya kene pilih NutriFeron Shaklee ni? 

Dalam satu kajian makmal baru-baru ini, NutriFeron telah menunjukkan yang ia memberi  kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi  penemuan hebat dalam sains sistem imun
  1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon  sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang  menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara  semulajadi.
  2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi  dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang  akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee  adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US. 
  3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan  melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima  membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan  pengeluaran semulajadi interferon badan. 
  4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron  mempunyai MACH, satu campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan  formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian  Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl . 
  5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan  mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran  ekstrak proprietari yang ditemui pada NutriFeron.
  6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan  hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula  yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
  7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi dan prestasinya. 
Dosage dan Cara Pengambilan 

Bila waktu sebaiknya untuk ambil Nutriferon ni? Kene ambil hari2 ke?
  • Boleh diambil secara harian dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi  tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun
  • Cadangan:  

  1. Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 paket sehari (campur  dengan minuman panas / sejuk pada bila-bila masa) 
  2. Sewaktu rawatan influenza dan kanser :  1-3 peket sehari.
PERINGATAN PENTING!

Para Pengguna dan pengamal NUTRIFERON Shaklee Ini dinasihatkan supaya  meminum air masak / air mineral sekurang-kurangnya 3 liter sehari bagi kesan yang lebih efektif. Hal ini amat dititik beratkan kepada semua terutamanya anak-anak yang berusia 1-12 tahun. Air mineral yang mencukupi ini juga membantu tubuh bertindak balas dengan baik sepanjang proses penyembuhan (healing crisis) 

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: