16 February 2016

Vivix : Rawat SLE Dengan Berkesan (7 Testimonial)

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni terima khabar seorang senior saya yang aktif dan sangat saya kagumi waktu di sekolah dulu. Dia ditahan di wad kerana menghidap SLE. Saya cari testimonial pengguna Shaklee yang menghidap SLE dan Alhamdulillah didoakan agar senior saya ada peluang untuk sembuh. Amin.

Saya akan kongsikan juga pengalaman pesakit SLE yang berpuas hati dengan Shaklee. Sebelum itu, mari kita sepintas lalu mengetahui info berkaitan SLE.

Apa itu SLE?

Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. 

Fakta yang perlu diketahui tentang SLE
 • Lebih kurang 90% pengidap SLE adalah wanita sementara 10% adalah lelaki dan kanak-kanak.
 • Lebih kurang 90% wanita yang mengidap SLE berada di dalam lingkungan umur boleh hamil iaitu di antara 15 hingga 50 tahun.
 • Ratio pengidap SLE: Di Barat, di kalangan Afro-Caribbeans – 1 dalam 250 –500 orang
 • Di Amerika Syarikat – 1 dalam 2,000 orang dan di negara China – 1 dalam 1,000 orang
 • Di Malaysia dianggarkan lebih daripada 10,000 orang telah disahkan mengidap SLE dalam jangka masa 30 tahun kebelakangan ini.

Jenis-jenis LE

1) Discoid Lupus Erythematous (DLE)
 • Hanya melibatkan kulit
 • Jarang merebak ke organ lain
2) Systemic Lupus Erythematosus (SLE)
 • Boleh merebak ke organ lain
 • Boleh mengakibatkan kematian

Vivix Shaklee berjaya merawat SLE


Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE. Vivix Shaklee memelihara kesihatan secara total dan sangat bagus untuk memperbaiki kerosakan sel dan DNA.  Vivix Shaklee juga dapat berfungsi sebagai antiaging untuk melambatkan proses penuaan. Vivix Shaklee dapat merawat SLE atau Systemic Lupus Erythematosus.

Antara tanda dan gejala yang dikaitkan dengan SLE ialah:
 • ruam-ruam pada kulit muka dan badan
 • kulit yang sensitif kepada cahaya matahari
 • ulser pada mulut
 • keguguran rambut
 • sakit dan radang pada sendi
 • demam yang berlarutan
 • rasa letih-lesu
 • sakit di bahagian dada apabila bernafas (pleurisy)
 • vasculitis (radang pada saluran darah)

Vivix Shaklee berjaya merawat SLE

Penyakit SLE hanya boleh dirawat dan dikawal. Ia sering menyerang buah pinggang (lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE) dan sekiranya rawatan awal tidak diberi, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang.

Penyakit ini boleh membawa maut kerana SLE berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau serangan SLE itu sendiri terlalu kuat yang dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

Bagaimana Vivix boleh rawat SLE?

Beberapa jenis vitamin seperti vitamin A dan E, minyak ikan (OmegaGuard) dan minyak GLA (GLA Complex) telah menunjukkan ciri-ciri anti radang dan boleh membantu mengurangkan gejala lupus.

Resveratrol iaitu bahan semula jadi yang terdapat pada anggur merah yang dikenali mempunyai sifat-sifat anti radang dan kebaikan lain. Vivix Shaklee mengandungi resveratrol. Vivix ialah jus anti oksida yang mempunyai kesan anti inflamasi.

Kombinasi unik resveratrol dan bahan asas di dalam Vivix menjadikannya 10 kali ganda berkuasa daripada resveratrol semata-mata. Kombinasi unik Vivix ini tidak terdapat dalam produk kesihatan lain. Ianya kombinasi 4 bahan semulajadi iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan knoteed Jepun.

Cukup dengan 4 bahan ini sahaja di bawah penyelidikan hampir 30 saintis, telah berjaya menunjukkan kesan baik sebagai anti inflamasi atau anti radang, anti kanser dan anti oksida. Penyelidikan yang sangat teliti untuk mencari bahan utama Vivix dan akhirnya kombinasi 4 bahan di atas menjadikannya 'breakthrough' invention.


Tidak seperti jus lain yang meletakkan 10 atau lebih bahan semulajadi antioksida di dalam produk mereka yang berkemungkinan memberikan kesan toksik kepada tubuh kita. Vivix menjalankan beratus ujian klinikal dan jaminan kualitinya tiada kompromi. Vivix tidak memberi kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan anda. 

Potensi anti radang dalam Vivix dapat membantu mengurangkan gejala lupus dan membaiki sel yang lemah dan rosak akibat kesan gejala yang dihidapi. Ini membolehkan pesakit lupus berasa lebih sihat dan bertenaga.

Apa kata pesakit SLE?

Testimonial 1: SLE semakin pulih selepas 1 bulan ber-Vivix


Testimonial 2: SLE hampir sembuh selepas amalkan Vivix dan OmegaGuard


Testimonial 3: LE mendiamkan diri selepas konsisten dengan Vivix


Testimonial 4: SLE semakin baik selepas amalkan Vivix dan B-Complex


Testimonial 5: Ambil Vivix sebagai iktiar sembuh SLE
  

Testimonial 6: Doktor hentikan pengambilan steroid selepas konsisten dengan Vivix


Testimonial 7: Sihat daripada SLE selepas ambil 3 botol Vivix


Jika anda, saudara mara dan kenalan anda ada mengidap SLE, cadangkan atau belikan Vivix Shaklee untuk pesakit SLE. Terbukti! Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE!

Berminat dengan Vivix? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: