27 March 2016

Alfalfa Complex Berfungsi Untuk Merawat Jerawat (4 Testimonial)

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Jika anda mencari vitamin untuk menghilangkan masalah jerawat, saya selalu mengesyorkan customer untuk mengambil Alfalfa Complex. Klik link JERAWAT untuk lebih banyak rahsia mudah bebas jerawat beserta testimonial pengguna.

Hari ini saya ingin berkongsi bagaimana Alfalfa Complex membantu menghilangkan jerawat. Mesti baca sampai habis tau. Ilmu berguna sangat-sangat terutamanya bagi anda yang mengalami masalah jerawat kronik. Jangan salah pilih produk. Kesan cepat, tapi merana lama sebab kandungan tak bagus.

Alfalfa bagus untuk atasi jerawat

Tumbuh-tumbuhan dan herba memang menjadi asas kaedah untuk menghilang jerawat secara semulajadi. Antara tumbuhan yang digunakan secara turun-temurun untuk masalah jerawat ialah alfalfa atau nama santifiknya Medicago sativa. Alfalfa merupakan sumber semulajadi pelbagai vitamin termasuk vitamin A, B1,B6,C,E dan K. Daun alfalfa merupakan agen pembersihan yang berkuasa untuk membuang toksin atau kotoran daripada badan.

Terdapat kajian yang menunjukkan jus alfalfa adalah sangat berkesan untuk menghilangkan jerawat. Masa diperlukan tidak lama, mungkin dalam 3-4 minggu sebelum anda merasakan kesan posittif penggunaan alfalfa. Mengandungi pelbagai nutrisi yang diiperlukan kulit dan kandungan klorofil yang tinggi menjadikan alfalfa pengubat jerawat yang sangat luar biasa.Selain itu, alfalfa juga mempunyai fungsi anti kulat yang menjadikan kulit bersifat alkali dan membersihkan kulit. Keadaan berasid amat tidak sesuai dengan badan. 

Biji alfalfa dikatakan boleh membersihkan darah daripada toksin dan kotoran seterusnya memastikan kulit berseri-seri dan bebas daripada jerawat. Mengamalkan alfalfa juga menjaga organ dalaman dan membuang bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh badan. Mungkin akan mengambil masa, namun fungsi hati, buah pinggang dan kulit akan menjadi lebih baik dengan bantuan alfalfa untuk membuang kesemua toksin ini. Akhirnya tiada lagi masalah-masalah kulit seperti eczema dan jerawat yang biasanya disebabkan oleh kotoran berlebihan dalam darah.

Selain untuk makan, alfalfa boleh dijadikan serbuk dan dijadikan mask untuk tujuan yang sama dan sangat berkesan untuk orang yang mempunyai masalah jerawat.

Alfalfa sebagai masker

Masker dan scrub alfalfa baik untuk kulit sebab seperti yang kita tahu alfalfa merupakan "Raja Segala Tumbuhan" yang mempunyai 1001 khasiat .

Masker dan scrub alfalfa dapat memudarkan parut jerawat, membuang sel-sel kulit mati, menjadikan kulit lebih halus, lembut, dan licin dan lain-lain. Okey jom kita tengok macam mana nak buat masker dan scrub dengan Alfalfa Complex Shaklee ni.
  1. Ambil tiga biji alfalfa dan hancurkan. Boleh hancurkan dengan belakang sudu atau lesung bersih
  2. Masukkan sedikit air untuk dijadikan pes (jangan terlalu cair, jangan terlalu pekat)
  3. Cuci muka terlebih dan ratakan pes alfalfa tadi pada muka
  4. Biarkan sedikit kering dan boleh gosok secara lembut iaitu jadikan ia sebagai scrub. Kalau tak nak buat scrub, just nak buat masker je pun takpe. Boleh la biarkan alfalfa tadi kat muka sampai betul betul kering
  5. Bilas muka dengan menggunakan air sehingga bersih.
Apa kata pengguna?

Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3


Testimoni 4



Berminat nak dapatkan produk untuk licinkan kulit muka anda? Jom bebas jerawat! Ayuh hubungi saya.
JAMINAN KAMI


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: