16 March 2016

Cara Mudah Atasi Psoriasis (4 Testimonial)

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Beberapa hari ni ramai yang WhatsApp saya bertanyakan tentang PSORIASIS. Alhamdulillah telah ada beberapa penghidap psoriasis yang berjaya sembuh berikhtiar dengan Shaklee. Hari ini saya kongsikan info berkaitan psoriasis, testimonial pengguna dan cara berkesan menyembuhkan psoriasis. 

Apakah Psoriasis?

Menurut artikel “Psoriasis, Tak Cantik Tapi Tak Berjangkit” 2% pesakit adalah di kalangan rakyat Malaysia, kebanyakannya orang dewasa walaupun terdapat juga pesakit kanak-kanak.

Psoriasis berbeza dengan kurap, sebab ia tidak berjangkit. Pesakit biasanya mengalami tompok-tompok di bahagian badan mereka dan bersisik. Ia boleh berlaku di siku, belakang badan kulit kepala atau tempat-tempat lain badan mereka. Pesakit turut boleh mengalami masalah kuku rapuh, tanda-tanda sakit arthritis (sakit sendi dll).

Punca Psoriasis

Banyak kajian mengatakan punca kepada penyakit ini adalah genetik. Bermakna jika kita mempunyai penyakit ini, anak atau susur galur kita kemungkinan besar akan dapat jugak penyakit ini. Cuma yang membezakan teruk atau tidak sahaja.

Selain itu, ia juga berpunca daripada:
  • infeksi
  • alah kepada beberapa jenis ubatan kimia
  • mengalami tekanan
  • cuaca yang terlalu panas atau terlalu sejuk
  • perokok atau peminum arak tegar
Namun, pesakit psoriasis sangat bernasib baik kerana penyakit ini tidak menjejaskan hubungan intim suami isteri

Doktor syorkan vitamin 


Shaklee Membantu Pesakit Psoriasis

Testimonial 1

Vivix merupakan minuman botanikal yang sangat tinggi kandungan antioksidanya. Ia membantu untuk memulihkan beberapa penyakit kritikal di peringkat sel. Apabila sel sihat, insyaAllah badan pun akan sihat.

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lbih bertenaga daripada resveratrol. Disamping tidak mengandungi alkohol dan hanya menggunakan bahan semulajadi.

Kandungan polifenol yang didapati di dalam reseveratrol adalah 50 kali lebih bertenaga daripada vitamin C dan vitamin E. Antioksidan ini adalah anti radang yang sungguh kuat pada kulit, mengurangkan kesan pada kulit yang mempunyai masalah rosacea, eczema, psoriasis dan jerawat kronik. Polifenol mampu mempercepatkan pnyembuhahan luka pada kulit bagi mengelakkan merebak dan seterusnya mengakibatkan masalah alahan pula.


Testimonial 2

Selain daripada Vivix, terdapat beberapa pilihan vitamin Shaklee lain yang telah membantu penghidap psoriasis untuk sembuh. 

GLA Complex mengandungi borage dan ianya adalah herba kegemaran orang Barat. Tambahan pula, GLA Complex mengurangkan inflamasi kulit, eczema, psoriasis, alergik, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap.

Berikut merupakan pengalaman penghidap psoriasis yang mengambil GLA Complex selama 1 minggu.
  • kulit tak merah
  • gatal tiada
  • tidak bersisik




Testimonial 3

Sementelah psoriasis mempunyai beberapa punca. Terdapat penghidap psoriasis yang berjaya sembuh daripada psoriasis dengan kombinasi beberapa vitamin. Setiap vitamin mempunyai fungsi berbeza. Dengan pengambilan beberapa jenis vitamin, badan mempunyai nutrient yang mencukupi untuk melawan jangkitan psoriasis.



Penghidap psoriasis mengambil 4 vitamin Shaklee dan dapat meningkatkan kesihatan dan menyembuhkan psoriasis:
  1. GLA Complexmelegakan keradangan dan kegatalan kulit. GLA juga terbukti berkesan untuk mengurangkan masalah pada pesakit ekzema, psoriasis dan chronic inflammation. Ia juga dapat membantu memberikan kesihatan kepada kulit dan rambut.
  2. Vita-Lea - sumber multivitamin untuk meningkatkan sistem imun bagi mengawal psoriasis
  3. B-Complex - bertindak sebagai anti stress
  4. OmegaGuardbertindak sebagai terapi kepada penyakit autoimmune seperti SLE, psoriasis dan lain-lain. Bersifat anti radang untuk mengawal rasa gatal dan baik untuk membaiki struktur kulit menjadi lebih licin
*OsteMatrix (sumber kalsium khas untuk pesakit yang mengalami masalah sakit tulang belakang selepas bersalin pembedahan)


 Testimonial 4

Berikut pula adalah pengalaman Pak Sudin, penghidap psoriasis yang mengambil 6 vitamin Shaklee.
  1. Vivix - merawat daripada peringkat sel
  2. Vita-E Complex - memudarkan parut
  3. NutriFeron - meningkatkan imun sistem
  4. Alfalfa Complex - detox bagi menyahtoksin darah dan badan
  5. DTX Complex - detox hati
  6. ESP - sumber protein yang mempercepatkan penghasilan kulit baru


Pening nak cuba vitamin mana satu?

Itu normal. Sebab tu anda perlu WhatsApp saya sekarang. Saya akan bantu anda:
  • memilih vitamin terbaik sesuai dengan tahap kesihatan anda
  • memilih vitamin sesuai dengan bajet anda

Berminat untuk akhiri derita psoriasis? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: