19 April 2016

Atasi Jerawat Melalui Punca (3 Testimonial)

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Teringat zaman dulu kala saya diserang jerawat kronik sehingga frust tak tahu nak buat apa. Alih-alih bila dah kenal Shaklee ni, jerawat memang sangat segan nak naik. Saya baca, memang patut pun jerawat dah takde. Sebab saya dah rawat dari dalam. Alhamdulillah. Dalaman sihat, luaran tiada masalah!

Kenapa remaja selalu tak berjaya atasi jerawat?

  • Pertama, punca utama jerawat ialah dari dalaman seperti hormon dan keturunan. Jadi, pencuci muka adalah cara TERAKHIR untuk atasi jerawat.
  • Kedua, kulit tak sihat. Kulit tak mampu nak lawan bakteria dalam liang kulit. Bakteria ni la yang jadikan jerawat merah dan lebam.
  • Ketiga, produk dan cara yang salah. Kita kena tahu punca sebenar jerawat barulah boleh atasinya. Setakat cuci kulit dari luar tak boleh selesaikan PUNCA TERBESAR jerawat remaja.
Apa faktor jerawat tumbuh?

Ada beberapa faktor yang menyebabkan masalah jerawat. Di antaranya ialah:
  • Hormon dan Jerawat
  • Bakteria dan Jerawat
  • Pemakanan dan Jerawat
  • Stress dan Jerawat
  • Alat Solek Dan Jerawat
  • Matahari Dan Jerawat
  • Pakaian Dan Jerawat
3 Cara Berkesan Menghilangkan Jerawat

  1. Buang atau cuci segala toksin dalam badan kerana ia bertindak membersihkan darah kotor.
  2. Rawat dengan pengambilan Set Jerawat Shaklee secara konsistan.
  3. Penjagaan kulit luaran dan dalaman dari Set Jerawat Shaklee.
Set Jerawat Shaklee

Seperti yang dibincangkan tadi, jerawat disebabkan oleh pelbagai faktor. Untuk memilih vitamin yang sesuai dengan anda, kenalpasti punca (contoh stress) dan sesuaikan dengan vitamin dalam Set Jerawat Shaklee (contoh B-Complex). Anda boleh gabungkan vitamin-vitamin ini untuk kesan lebih cepat!
  • Buang TOKSIN dalam badan menggunakan Alfalfa ComplexAlfalfa Complex bertindak sebagai agen detoks. Ia menyingkirkan dan membuang toksin dalam badan. Maka proses pertama untuk menghilangkan jerawat adalah dengan detoks dulu. Proses ini ibarat menyelesaikan masalah jerawat dari peringkat akar umbi / punca utama. Detoks dengan Alfalfa Complex 'membersihkan darah dan tubuh' dimana bila tubuh tanpa toksin, jerawat takkan wujud! Lagi bagus, Alfalfa Complex punyai banyak kelebihan lain. Klik Alfalfa Complex untuk info lanjut.
  • Stabilkan HORMON dengan GLA Complex. GLA Complex berfungsi untuk bantu kawal hormon. GLA akan menstabilkan hormon dan halang jerawat dari tumbuh. Kesannya, wajah akan kurang berminyak dan jerawat kecut. GLA Complex berbentuk soft gel, tanpa bau dan mudah ditelan. Klik GLA Complex untuk info lanjut. Antara kesan hebat GLA Complex ialah:
Mengandungi vitamin E yang mencerah kulit jerawat
Mengurangkan rasa gatal dan sakit pada jerawat
Meningkatkan kadar pemulihan luka jerawat
Menegangkan kulit
  • Lawan BAKTERIA menggunakan Garlic Complex. Bakteria mudah merebak terutamanya jika kita kerap menyentuh wajah dan gatal tangan nak pegang jerawat. Banyak kelebihan bawang putih. Bawang putih cenderung untuk bertindak lebih baik pada bakteria jerawat dan mereka yang mempunyai kulit berminyak di mana pengeluaran minyak adalah berlebihan pada kulit yg membawa kepada jerawat. Garlic adalah sumber antioksidan yang cepat dan berkesan. Kesan ini boleh menghalang radikal bebas yang merosakkan sel kulit. Bawang putih juga bertindak sebagai pencair darah kerana kandungan salisilat. Ini membolehkan aliran darah yang betul dan meningkatkan kesihatan peredaran darah yang baik untuk kulit. Klik Garlic Complex untuk info lanjut.
  • Kawal STRESS dengan B-Complex
  • Rawat LUKA JERAWAT yang kemerahan dengan Zinc Complex. Bagaimana zink boleh merawat jerawat? Ada sebab bagaimana zink membantu untuk kulit berjerawat. Kajian menunjukkan orang yang kulitnya berjerawat mempunyai tahap zink yang lebih rendah berbanding yang tidak mempunyai jerawat. Zink boleh mengurangkan jerawat sebanyak 50%. Zink boleh mengurangkan jumlah minyak semula jadi atau sebum yang dihasilkan dalam kulit. Ia juga boleh membantu menyembuhkan kulit yang rosak sekitar jerawat yang tidak berkembang. Beberapa penyelidikan telah menunjukkan bahawa timbulnya jerawat sebahagiannya adalah disebabkan daripada kekurangan zink dalam diet. Klik Zinc Complex untuk info lanjut.
  • Rawat KULIT ROSAK dengan ESP. ESP adalah sumber protein.Ia diperlukan untuk menghasilkan sel-sel baru bagi kulit. ESP memang satu cadangan terbaik untuk merawat kulit kerana sel kulit akan mati dalam masa 21 hari. ESP diperlukan untuk merawat kulit yang rosak akibat dari jerawat. Pengambilan
  • Amalkan VITAMIN ASAS kulit iaitu SR Vita-C Plus. Vitamin C ini sangat semulajadi dan berfungsi untuk meningkatkan paras kolagen dalam kulit.Gabungan teknologi modennya memastikan vitamin C ini kekal dalam darah untuk tempoh 5 jam selepas diambil. Klik SR Vita-C Plus untuk info lanjut. Antara fungsi aktif vitamin C ini ialah:
Mengecutkan jerawat dengan cepat
Mencerahkan kulit jerawat
Memudarkan parut jerawat
Menguatkan daya tahan kulit pada radikal bebas
Membantu mengatasi masalah sendi
Apa kata pengguna?

Testimonial 1


Testimonial 2


Testimonial 3



Dah jumpa vitamin terbaik untuk atasi jerawat anda di website ini? Usah bertanggung lagi. Jom hubungi saya untuk pemilihan vitamin sesuai dengan keadaan jerawat dan bajet anda. Ingat! Cepat bertindak, cepat cantik!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: