07 April 2016

Collagen Powder : Kulit Cantik Berseri Walaupun Tak Habis Sekotak

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Kolagen sangat sinonim dengan wanita dan kecantikan. Antara supplement yang memberi kesan bagus dan cepat untuk cantik menawan ialah kolagen. Hari ini saya ingin berkongsi tentang kolagen berkuasa tinggi Shaklee iaitu Collagen Powder.

Untuk pengetahuan anda, satu kotak Collagen Powder mengandungi 15 sachets.
Sebelum itu kita cuci mata tengok pengguna 8 sachets Collagen Powder. Kulit dah jadi flawless dan cerah kemerahan! Cantik!


Zoom sikit!


Perbezaan kolagen Shaklee berbanding jenama lain

1. Ramuan utama dalam Collagen Powder ialah sisik ikan merah (red snapper) yang terdapat di laut dalam.

Apa kaitan sisik ikan merah dengan laut dalam? Bilamana bahan utama dari laut dalam maknanya tiada pencemaran kimia. Bila tiada campuran kimia, ikan yang berada di lautan dalam boleh dikatakan bebas pencemaran. Ini menjadikan ianya selamat dan tiada kesan sampingan yang memudaratkan.

Kenapa ikan merah dan bukan ikan lain? Ikan merah bersifat lasak. Ikan ini merupakan ikan laut dalam yang mampu menahan tekanan yang sangat tinggi. Ia turut bermaksud sifat yang ada dalam sisik ikan tersebut sangat kuat sebab mampu menahan tekanan dalam laut. Sifat yang kuat ini menjadi jaminan Collagen Powder Shaklee bersumberkan ikan yang berkualiti tinggi!

2. Collagen Powder dihasikan melalui proses pemecahan molekul (hydrolisis) semulajadi


Apa kepentingan proses pemecahan molekul ni? Tubuh kita boleh menyerap molekul yang bersaiz sangat kecil. Semakin kecil molekul, semakin mudah tubuh kita menyerapnya. Sebab itu Shaklee menghasilkan kolagen berkualiti menggunakan proses hydrolisis.

Proses yang leceh ini sukar dan menelan kos yang tinggi. Alternatif proses ini ialah penggunaan bahan kimia seperti asid hidroklori, pemananasan secara kimia dan pelbagai jenis asid. Proses menggunakan bahan kimia ini lebih murah.

Kolagen yang diproses menggunakan bahan kimia mempunyai kesan sampingan negatif. Antaranya ada kemungkinan sel kolagen tersebut telah banyak terurai serta mengandungi sisa kimia hasil daripada cara pemprosesan kimia tadi.

Sisa bahan kimia ini berbahaya untuk penggunaan manusia. Bayangkan kita menggunakan kolagen yang ada sisa asid hidroklorik? Wahlal asid itu sikit sahaja sudah boleh merosakkan kulit kita.

Proses yang bersih dan selamat adalah pemecahan molekul (hydrolisis) menggunakan enzim proteolytic. Untuk mendapatkan molekul yang boleh diserap oleh sel tubuh, proses perlu dilakukan berulang kali secara berasingan sekurang-kurangnya sebanyak 8 kali. Alhamdulillah. Collagen Powder Shaklee melalui proses ini melebihi 8 kali. 

Bagaimana kita boleh tahu? Kita liat nilai Dalton sesuatu kolagen. Semakin kecil nilai dalton, semakin banyak proses hydrolisis yang dijalankan untuk penghasilan kolagen tersebut. Ia menandakan lebih tinggi kualiti kolagen tersebut.

Proses pemecahan molekul ini menelan belanja besar tapi menjamin keselamatan pengguna dan tiada kesan memudaratkan pengguna.

3. Collagen Powder Shaklee mudah diserap oleh sel tubuh


Untuk keberkesanan pantas, kita perlu memastikan kadar penyerapan badan terhadap kolagen mestilah tinggi. Maksdunya bila ambil kolagen tersebut, ia cepat meresap dan terus bergerak ke arah organ yang memerlukan seperti rambut, kuku, otot, sendi dan kulit.

Di sinila pentingnya kita memastikan berapa berat molekul kolagen sesuatu jenama. Berat molekul diukur dalam unit Dalton (bukan 'mg'). Jadi, seblum beli pastikan anda tahu berapa berat molekul kolagen tersebut.


Badan hanya boleh menyerap molekul kolagen yang mempunyai berat kurang daripada 3000 Dalton. Semakin kecil nilai dalton, semakin mudah ia diserap oleh badan.


Berapa berat molekul dalam Collagen Powder Shaklee? 


Berat molekul Collagen Powder hanyalah 1000 dalton menjadikannya begitu mudah diserap oleh badan untuk hasil yang optimum. 

Pengambilan kolagen mempunyai nilai dalton yang tinggi adalah merbahaya kerana ianya tidak diserap oleh badan dan kekal di dalam saluran darah. Dalam jangka masa panjang, ia boleh memberi kesan negatif kepada kesihatan tubuh dan menjadi punca pelbagai penyakit kronik.

Selain daripada 3 sebab di atas, Collagen Powder Shaklee juga mengandungi ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstraknPfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus, vitamin C dan vitamin E yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan Collagen Powder dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran!

Jom cantik bersama. Berminat nak dapatkan Collagen Powder, hubungi saya sekarang!

JAMINAN KAMI


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: