24 April 2016

Kurus Diet VS Kurus Detoks

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Perkongsian menarik pada hari ini iaitu tentang cara nak kurus melalui diet atau detoks. Entry ini ditaip sempena promosi terbaru Shaklee iaitu "JOM DETOX THE SHAKLEE WAY"

Persoalan biasa dengar

"Saya dah diet tapi tak kurus-kurus"

"Masa diet memang kurus, tapi lepas tu kalau tak jaga betul-betul, terus mencanak-canak berat naik"

Kenapa boleh jadi macam tu? Bila diet, badan kurus, tapi dah makan macam biasa, alamak aihhh terus naik tak agak-agak. Inilah dikatakan "KESAN YO-YO" berat boleh turun dan naik sesedap rasa.

Macamana nak maintain kurus je?

Kesan yo-yo ni adalah dari hasil diet yang tak betul. Bila kita diet untuk kurus dengan cara kurangkan makan, atau tak makan, ia memberi badan kita 2 kesan besar:

  1. Kandungan toksin makin pekat. Badan kita akan terus membina lemak untuk menjadikan organ-organ kita 'kebal toksin'. Hasilnya, kita akan naik berat badan dalam masa yang cepat.
  2. Diet tak makan merosakkan otot. Bila otot rosak, lemak akan mudah terkumpul dalam badan kerana otot dan boleh dah nak bakar lemak dengan berkesan.
Cara terbaik nak kurus

Cara terbaik untuk kurus ialah dengan DETOKS. Kenapa? Kerana detoks ni bukannya diet berlapar, tapi dengan membekalkan nutrien yang SEPATUTNYA dan SECUKUPNYA kepada tubuh kita. Pada masa yang sama, ia MEMBUANG TOKSIN dari tubuh kita.

Hasilnya? Berat badan yang maintain dan tabiat makan pun jadi semakin sihat! Nak makan benda-benda merepek pun rasa tak lalu dah.

JOM DETOX the Shaklee way

Alhamdulillah. Shaklee mengambil inisiatif untuk memberikan bimbingan penuh kepada anda yang sayang pada tubuh sendiri. Program detoks ini memberi ruang kepada anda untuk menyingkirkan toksin dalam tubuh. 


\



Berminat nak tahu lanjut? Klik link di bawah..


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

1 comment:

Anonymous said...

Berminat untuk dapatkan rangkaian vitamin semulajadi dan produk Shaklee? WhatsApp saya di talian +6018 270 4872. Saya bantu anda atasi masalah anda. Tidak guna ada duit tapi ada penyakit, kan? THE GREATEST WEALTH IS HEALTH