27 April 2016

Risau Pening Dan Jerawat Naik Selepas Ambil Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera!


Ada segelintir pengguna Shaklee mengalami healing crisis di awal pengambilan suplemen.
Biasanya mereka rasa pening, keluar jerawat, yang banyak, rasa letih, gatal-gatal, secara ringkasnya, semakin teruk selepas Shaklee.

Jika anda mengalami simptom seperti yang disebut di atas, anda mungkin mengalami healing crisis ataupun dalam bahasa malaysia, krisis penyembuhan.

Bagaimana healing crisis berlaku?

Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil supplemen. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit tetapi sebenarnya tidak. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh supplemen, krisis pemulihan berlaku.

Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari. Walau bagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa yang lebih lama untuk pulih.

Keadaan ini disebabkan oleh toksin yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama. Toksin tersebut adalah sisa-sisa, makanan berkimia, lemak dan stress dan ditambah lagi dengan diet yang tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Supplemen membantu meningkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita.

Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan pening, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut kembung, lapar), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing yang keruh, badan rasa hangat, berpeluh dan lain-lain. Simptom-simptom ini berbeza antara individu dan akan berlaku dari 1 hingga 2 minggu.


Apa boleh buat sepanjang proses healing crisis?

Di waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, individu haruslah minum lebih banyak air, rehat secukupnya dan makan lebih sayur dan buah. 

Healing crisis ataupun krisis penyembuhan adalah kesan yang biasa berlaku kepada yang baru mula mengambil makanan tambahan untuk menaikkan kualiti kesihatan diri.

Perlu henti pengambilan vitamin?

Anda tak tahan? Risau? Jadi anda nak berhenti makan Shaklee? Jika healing crisis berlaku, jangan takut. Jangan stop. Teruskan je ambil vitamin. Ini biasa berlaku sebelum anda mencapai kesihatan yang lebih baik.

Ianya akan berterusan dan mungkin mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Ianya juga bertindak menyingkirkan toksin yang lama terkumpul dalam badan.

Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa. Jika mengikut traditional chinese medicine penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.
A healing crisis occurs when a person becomes ill in the service of becoming more healthy. A homeopath sometimes expects a healing crisis as a sign of the remedy working.  However, the term “healing crisis” is not often used in the context of Chinese medicine.
source: facebook
Krisis penyembuhan dan sebab


Ini semua merupakan satu tanda positif bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin atau baik pulih.

Apakah krisis penyembuhan ini suatu petanda yang baik?

Ya. Semestinya.

Krisis penyembuhan menunjukkan bahawa percubaan rawatan atau pengambilan makanan tambahan untuk kesihatan yang kita ambil adalah benar-benar berkesan.

Secara umum, krisis penyembuhan tidak dihadapi semua dan setiap orang akan mengalami petanda dan simptom yang berlainan. Sesetengah individu tidak mengalami krisis penyembuhan langsung.

Bagi yang mengalaminya, lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya. Ada yang mengalaminya hanya dalam beberapa hari. Ada yang dalam seminggu dua dan da yang beberapa bulan.

Berapa lama tempoh bagi krisis penyembuhan bergantung kepada keadaan kesihatan setiap individu.

Sesungguhnya tiada penyembuhan tanpa izin Allah s.w.t.

Jadi, fikirkan yang positif. Bayangkan tubuh kita seperti tangki penuh dengan karat, kini kita hendak menyingkirkan bahagian yang karat-karat, toksin dan benda bahaya akan keluar daripada badan kita sebab kita mengambil supplement Shaklee. Dan minumlah sekurang-kurangnya 2-3 liter air sehari untuk mengurangkan kesan healing crisis.


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: