06 May 2016

11 Persoalan Tentang Detoks Dijawab Oleh Pakar Nutrisi Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bermula April 2016, Shaklee memperkenalkan Program Jom Detox The Shaklee Way! Hari ini saya kongsikan beberapa soalan dan jawapan tentang detoks. Soalan ini dikemukan oleh peserta program dan dijawab oleh pakar nutrisi Shaklee iaitu Siti Sarah melalui rakaman suara aplikasi Telegram.



Soalan untuk Nutritionist Sarah!

1. Kalau detox hanya dengan set detox Shaklee Tanpa melalui 7 days tu banyak tak beza kesan dia?

Berbeza sebab jika kita hanya ambil produk tanpa menjalankan apa yang kami cadangkan (pengambilan makanan seimbang, senaman, tidur yang cukup, air kosong) memberi kesan berbeza. Ambil produk dan lakukan apa yang dicadangkan untuk kesan detoks terbaik.

Klik untuk ketahui 5 vitamin detoks Shaklee

2. Ada tak produk paling asas untuk detoks; sebab ada yang tak mampu nak beli set lengkap detoks?

5 vitamin yang dicadangkan adalah produk khas yang baik untuk detoks. Setiap produk mempunyai fungsi tertentu bagi setiap organ (buah pinggang, kulit, kolon, hati) menjalani detoks. Jika tak berkemampuan; paling asas kami cadangkan ialah DTX ComplexAlfalfa Complex dan Herb-Lax. Tapi dalam masa yang sama, jika dapat lengkapkan 5 vitamin detoks, adalah lebih baik.

3. Ada masalah ke kalau detox banyak kali?

Tiada masalah.

4. Bila tengok meal plan, lepas sarapan sahaja ada 3 vitamin detox untuk makan. Perlu makan sekali 3 ke, atau perlu ada jarak masa?

Anda boleh pilih. Boleh ambil serentak atau jarakkan masa. Tiada masalah

5. Apa beza detox yang Shaklee syorkan dengan diet biasa yang kita selalu dengar selama ni?

Diet biasa kita dengar mereka hanya tekankan kepada makanan sahaja. Untuk Shaklee, kita beri cadangan pengambilan harian (7 dan 30 hari) serta cadangan vitamin untuk bekalkan nutrient kepada organ dan beri bimbingan cara detoks dengan lebih berkesan (minum air, tidur cukup, kurangkan tekanan). Shaklee fokuskan detoks secara menyeluruh.

6.  Katakan ulang 7 days meal plan after complete 1 session? Sbb rasa 30 days mcm pjg. Ada isu tak? Untuk orang yg obese, boleh repeat 7 days ni berulang kali? Atau nanti jadi diet tak seimbang?

Boleh. Tiada masalah. Biasanya mereka yang lengkapkan program detoks sehingga hari ke 7 (pemakanan lengkap dengan protein, karbohidrat, sayur dan buah), mereka akan lebih selesa dan mampu sampai ke hari-30. Tapi jika mereka mahu ulang program 7 hari pun boleh.

Klik untuk Jadual Pemakanan Detoks Shaklee

7. Alfalfa Complex dan Herb-Lax boleh dimakan bersama tak?

Boleh ambil bersama. Tiada masalah.

8. Bagaimana pula dengan detoks untuk yang nak gain weight? Adakah sama dengan meal plan yang ada?

Sama. Tujuan detoks bukan untuk kurangkan berat badan tapi untuk masalah lain (terlalu kurus, nutrient kurang diserap disebabkan oleh toksin), jadi program detoks bantu serapan nutrient untuk capai berat ideal

Klik untuk ketahui Vitamin Tambah Berat Badan

9. Berapa kerap boleh detox?

Boleh buat setiap hari atau sebulan sekali (program 7 hari). Jika lihat meal plan (30 hari) yang Shaklee sediakan; mengandungi cadangan pengambilan harian yang sihat dan detoks dalam masa yang sama

10. Beza detoks tanpa supplement dengan detoks dengan suplement, bagaimana nak yakinkan yg detoks dengan supplemnt boleh bagi kesan yang jauh lebih bagus?

Detoks dengan vitamin lebih berkesan kerana vitamin bekalkan nutrient kepada organ detoks kita. Sebagai contoh DTX Complex bantu hati untuk berfungsi dengan lebih baik. 

11. Boleh ke pesakit kanser ambil Alfalfa -saya breastcancer stage 2. Bagaimana dengan sayur yang mentah? Sebab pakar pemakanan dari hospital Putrajaya beritahu pesakit kanser tak digalakkan makan sayur mentah.

Pesakit kanser perlu dapatkan nasihat doktor untuk pengambilan vitamin. Boleh masak dahulu sayur sebelum makan (stim, sup dll)


Klik DETOX untuk lebih info menarik terutamanya pengalaman mereka yang menyertai Program Jom Detox The Shaklee Way

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: