24 May 2016

4 Keburukan Alfalfa Yang Mesti Anda Tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Sempena promosi Alfalfa Complex pada Mei 2016 ni, saya nak kongsikan info menarik berkaitan Alfalfa Complex. Korang kena baca sampai habis tau kalau sayangkan kesihatan. *Krik krik. Hehe.

Menurut satu sumber, perkataan alfalfa diberikan oleh orang Arab yang membawa maksud "Father of All Plants". Dalam bahasa Melayunya, ayah segala tumbuhan! Power! Hari ni saya kongsikan 4 keburukan Alfalfa! 



Keburukan vs. Kebaikan #1



PAYAH NAK DAPAT: Alfalfa kebanyakannya tumbuh di kawasan Mediterranean. Jadi, memang jauh kalau anda nak ambil dan makan buat ulam nasi budu. Akarnya pulak 4.5 meter ke dalam tanah. Memang jenuh lah nak cabut. Jadi Alfafa dapat menyerap nutrien yang tak dapat diserap oleh herba lain.

KAJIAN HEBAT: Alfalfa Shaklee telah diuji diperingkat tertinggi dan disahkan 99.9% berkesan oleh badan berkecuali. Ia telah dikeringkan secara semulajadi dan dibentuk sebagai tablet yang mudah dimakan.

Keburukan vs. Kebaikan #2


PANTANG IBU HAMIL: Alfalfa Shaklee tidak boleh diambil ketika awal kehamilan kerana dikhuatiri mengganggu fungsi hormon dan kandungan. sumber 

Walau bagaimanapun, Alfalfa boleh diamalkan oleh ibu hamil yang mengalami masalah keputihan kronik sepanjang kehamilan. Pengambilannya atas risiko sendiri. Hubungi pengedar Shaklee untuk info lanjut!

MUDAH BERSALIN: Namun Alfalfa sangat baik diambil di waktu hampir bersalin yang berfungsi sebagai selusuh yang memudahkan kelahiran.

Keburukan vs. Kebaikan #3

AKAR BAHAYA: Akar Alfalfa sering dikaitkan dengan kesan sampingan yang tidak baik disebabkan oleh bakteria yang ada padanya. 

ORGANIK: Walau bagaimanapun Shaklee menanam sendiri Alfafa secara organik tanpa racun kimia. Keselamatan Alfalfa Complex dijamin!

Keburukan vs. Kebaikan #4

AUTO IMUN: Alfafa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE/ Lupus.  Alfafa yang berlebihan boleh menyebabkan sel darah merah pecah.

SEMUA SIHAT: Namun, bagi yang lain, Alfafa dapat menghalang pemendapan kolestrol dan menurunkan tahap kolestrol dalam darah. Mengikut www.health.howstuffworks.com , kajian yang dijalankan ke atas 17 orang dewasa yang mengambil alfafa selama 8 minggu tanpa mengubah diet mereka, tahap kolestrol 15 orang daripadanya didapati turun sebanyak 17%.

Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee
  1. Alfalfa juga dikenali sebagai 'perapat' yang mengintimkan lagi hubungan suami isteri. Kasi ngam gitu :) Klik 2 Cara Naikkan Nafsu Seks
  2. Alfalfa bertindak untuk menulenkan darah dan buah pinggang. Proses detoksifikasi ini mengeluarkan toksik dan air yang berlebihan atau yang tidak diperlukan badan.
  3. Ia mengecutkan rahim selepas bersalin dan melegakan masalah bengkak peranakan.
  4. Mengimbangi keasidan badan dengan membekal alkali
  5. Meningkatkan prestasi pencernaan
  6. Mengimbangi tahap gula dalam darah
Lebih banyak manfaat Alfalfa Complex. Klik sahaja link sebelah!

JAMINAN KAMI



Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: