05 May 2016

7 Perkara Bakal Berlaku Sepanjang Detoks

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ini saya kongsikan berkenaan program Jom Detoks The Shaklee Way. Topik utama hari ini ialah: "Apa yang bakal berlaku sepanjang DETOX?"


1. Pening
Ini normal sebab badan tak cukup makan dan kesan daripada angin
Banyakkan minum air dan urut untuk kurangkan angin dan berikan keselesaan bagi perjalanan darah lancar. Letak ais di kawasan sakit juga boleh mengurangkan denyutan pening.


2. Kerap membuang kecil dan besar
Inilah tanda positif proses detoks. Toksin keluar daripada badan kita. Tapi jika teruk sangat, ambil Performance Drink untuk elak dehidrasi.



3. Badan berangin terkentut
Itu juga proses kesan detoks. Jadi, Peppermint-Ginger Plus bantu legakan masalah ini


4. Letih!
Ya sebab kita sudah biasa makan sedap (solid food). Tiba-tiba kena buat detoks, bersih semua toksin. Dah la tanpa protein, muscle semua jadi lembik. Jadi elakkan senaman berat ok! Nanti bertambah pening dan penat. Buat yang biasa-biasa je indoor dalam 10 minit.


5. Mulut busuk, lidah pun macam ada lapisan!
Semasa detoks, antara deria yang terkesan adalah lidah! Kalau sistem hadaman kita sebelum ni berasid banyak, ia memang akan keluar daripada perut. Sebab itu jadi busuk sampai ke lidah dia akan membentuk seperti lapisan. Jadi, kerap bersihkan lidah dan berkumur ya.


6. Lapar!
Makan buah dan banyakkan minum air. Ini biasa berlaku sebab kita sudah biasa makan banyak. Tiba-tiba terpaksa makan sikit. Jadi selagi kita komited, dalam masa beberapa hari, kita boleh kawal rasa lapar. Ini membawa maksud, detox berjaya dan kita sepatutnya sedah berjaya juga kawal nafsu makan terlebih sebelum ni



7. Berat badan
Tak berganjak? Relaks!

Formula ringkas sahaja:
  • Untuk kurangkan 1 kg, kena bakar solid fat 7700kcal
  • Jadi, kalau pemakanan semasa detox ada culas (mayonnaise, gula, garam, terlebih) mungkin ambil masa 8-10 hari untuk hilang 1kg!
Sebenarnya kurus dengan sihat adalah berkadar dalam 500gm-1kg per week. Jika anda jenis gemuk air, berat boleh kurang sehingga 2kg seminggu!

Jadi, untuk kurus yang efisyen dan sihat.kita perlu detoks dan senaman! 

Setiap program detoks ada kebaikannya dan ada juga kesan pada kita. Jadi, selagi kita boleh kawal, inshaAllah detox kita berjaya dan selepas itu kita akan lebih bertenaga dan sihat!

Klik DETOX untuk lebih info menarik terutamanya pengalaman mereka yang menyertai Program Jom Detox The Shaklee Way

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: