08 May 2016

Kesan Ambil Collagen Powder Shaklee Pada Tubuh

 Assalamualaikum dan salam sejahtera! Bulan ini adalah promosi Collagen Powder Shaklee. Memang peluang menarik untuk anda yang nak cantik sebelum raya nanti! Murah, berkesan dan selamat!Kalau sebut KOLAGEN sahaja mesti kita kaitkan dengan cantik. Sedangkan lelaki pun boleh berkolagen sebab kolagen mempunyai banyak manfaat untuk badan dan kesihatan kita.

Hari ini saya kongsikan kelas online di group Telegram team kami. Kelas pada kali ini dengan tajuk "Mengenali Collagen Powder" membolehkan saya mengulangkaji semula dan menambah info baru tentang Collagen Powder. Sesi kelas ini dikendalikan oleh pakar nutrisi Shaklee iaitu Siti Sarah. Beliau dijemput khas ke group kami untuk sesi kelas kali ini sempena promosi Mei; Collagen Powder.

Apa kebaikan kolagen?


Kesan daripada pengambilan kolagen, kulit akan jadi tegang, cerah dan ia mengecilkan liang-liang roma. Jadi kulit jadi lebih licin. Sesetengah daripada kita mempunyai kulit tak rata disebabkan oleh jerawat lama, parut, kesan demam campak; jadi kolagen membantu melicinkan dan menyihatkan kulit.

Rambut juga mendapat manfaat daripada pengambilan kolagen dimana rambut adalah berunsurkan kolagen dan kolagen ialah protein. Kolagen membantu rambut lebih sihat, lebat, tidak kering dan lebih bermaya.

Kebaikan lain kolagen ialah tulang yang lebih kuat dan padat. Kolagen pastikan tulang lebih kuat. Ia juga membantu sendi yang sihat dan tak mudah koyak. Jika sendi ada sudah sakit atau koyak, amalkan pengambilan kolagen untuk bantu sendi yang sihat!

Jumlah kolagen dalam badan

Semakin kita berusia, kedutan kulit semakin banyak kelihatan. Ini menunjukkan kandungan kolagen dalam badan semakin berkurangLihat imej di atas:
 • Pada usia 20 tahun, kolagen dalam badan masih banyak dan kolagen akan memegang struktur tisu supaya kulit nampak kulit tegang dan sekata
 • Di usia 30 tahun, kolagen berkurang menyebabkan tisu longgar dan garis kulit kelihatan
 • Ketika berumur 40 tahun, kolagen semakin kurang, dan kulit nampak berusia serta nampak pigmentasi (dark spot) dan kering
 • Jika umur 50 tahun, kolagen sangat sedikitdan kesan pada kulit nampak sangat kusam
Tetapi, walaupun kadar kolagen semakin menurun seiring usia; kita boleh tambah kandungan kolagen dalam badan supaya ia tidak menurun secara drastik dalam badan kita.

Apa Shaklee boleh bantu anda?Penyelesaian yang Shaklee sediakan untuk anda ialah Collagen Powder Shaklee. Ia beri kita tambahan nutrient kepada kulit menjadikan kulit segar.

Sumber kolagen Shaklee

Ia bersumberkan sisik ikan merah laut dalam yang boleh berenang sejauh hampir 5000 meter ke dalam laut. Sisik premium dan tahan lasak dan tahan tekanan serta sangat tinggi dengan kolagen.Untuk setiap sachet/hidangan yang diambil, Collagen Powder membekalkan 4000mg kolagen kepada tubuh kita.
Saiz molekul Collagen Powder  Shaklee adalah sangat kecil iaitu 1000 dalton di mana ia mengoptimumkan penyerapan dalam badan kita. Jadi, ia tidak membazir. Anda ambil dan ada kesan!


Cuba lihat gambar di atas, Collagen Powder bukan sekadar kolagen daripada sisik ikan merah. Malah ia digabungkan dengan 7 ramuan lain.


7 ramuan istimewa yang diadun khas dalam setiap 1 sachet kolagen
 1. Ekstrak biji benih Camelia Japonica (Tsubaki) -  Ekstrak biji ini mengandungi asid oleik, iaitu sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi isoflavan yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas
 2. Ekstrak Pfaffia -  Digelar sebagai ginseng Brazil yang bila digabungkan dengan ekstrak biji benih Camelia japonica, ianya dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembap dan rata.
 3. Kolagen Ikan (RSS – Red Snaper Scale)  Sisik ikan merah ialah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding dengan kolagen daripada binatang. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen utk menjadikan kulit yang lebih tegang, gebu dan anjal.
 4. Ekstrak Kerang-kerangan -  Glukosamina daripada ekstrak kerang kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan Mata.
 5. Lactobacillus Acidophilus – Lactobasilus acidophilus ialah sejeinis bakteria baik. Ia membantu untuk memgimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen
 6. Vitamin C -  Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen dan melawan radikal bebas yang merosakkan kulit.
 7. Vitamin B (B2 & B6) -  Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan bagi pengeluaran kolagen dalam sel
Klik Collagen Powder untuk info dan testimonial pengguna!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: