04 May 2016

OmegaGuard : Berbaloi Tak Beli Minyak Ikan Shaklee?

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Ada dikalangan pelanggan baru saya bertanyakan soalan ini; berbaloi tak beli OmegaGuard?. Hari ini saya kupas serba sedikit sebab kenapa ramai pengguna memilih OmegaGuard dan menjadikannya amalan harian keluarga.

Apa itu OmegaGuard?

OmegaGuard ialah sejenis minyak ikan iaitu sejenis Omega-3. Ia betul-betul diekstrak daripada minyak ikan laut dari laut dalam, seperti mackerel, tuna serta salmon. Seperti yang saya pernah kongsikan sebelum ini, OmegaGuard ini adalah minyak ikan yang betul-betul asli ye, bukannya hasil ekstrakkan hati ikan seperti kebanyakan produk omega-3 lain. Sebab itulah ia dikenali sebagai “Cecair Emas”. Kalau dah “Emas” mesti berharga dan mahal kan? Jadi adakah mampu untuk menangkap sendiri ikan tersebut, dan menghasilkan minyak ikan sendiri? Sudah tentu tidak kan. So, That’s why, anda perlu mengambil minyak ikan dari OmegaGuard Shaklee. OmegaGuard ini boleh diambil oleh semua peringkat umur.

Adakah anda tahu?

Omega-3 sebenarnya tidak dapat dihasilkan oleh badan. Ianya boleh didapati daripada sumber pemakanan seperti ikan salmon, kekacang dan sayuran. Jadi, kalau kurang pengambilan makanan tersebut, makan badan anda akan kekurangan kandungan asid lemak omega-3. Ini adalah antara sebab kenapa anda perlu mengambil OmegaGuard, kerana ia tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan.

Perbezaan OmegaGuard dengan minyak ikan lain

Saya suka untuk katakan kepada anda bahawa OmegaGuard ini adalah minyak ikan ultra tulen kerana cara penghasilan minyak ikan tersebut. OmegaGuard dihasilkan melalui proses penyulingan 3 peringkat. Penyulingan 3 peringkat ini digunakan kerana  untuk mendapat minyak ikan yang benar-benar bebas dari plumbum dan bahan tercemar lain. Tadi ada saya nyatakan bahawa minyak ikan dihasilkan dari ikan laut dalam. Ikan laut dalam akan jadikan tongkang atau kapal yang karan sebagai rumah mereka. Oleh itu, ikan-ikan tersebut akan makan alga-alga yang berada di dinding kapal karam. Kemungkinan ikan tersebut akan makan sisa-sisa besi ataupun bahan tercemar lain yang berada berdekatan dengannya.

Disebabkan itu, Shaklee mengambil inisisatif menjalankan penyulingan 3 peringkat untuk menghasilkan minyak ikan paling berkualiti untuk anda. Bayangkan kalau anda ambil minyak ikan yang tidak berkualiti, yang hanya mengandungi separuh sahaja minyak ikan, lagi separuh kandungannya adalah bahan lain. Adakah ianya berbaloi untuk anda? Sebab itulah OmegaGuard agak mahal dari Omega-3 yang lain di pasaran, kerana perjalanan prosesnya yang amat berkualiti.

OmegaGuard mampu hasilkan hormon Leptin

Apakah dia hormon leptin? Hormon leptin ialah hormon kelaparan. Leptin ini adalah sejenis protein yang berada di dalam sel lemak, memasuki salur darah dan menuju ke otak.

Apa yang anda perlu tahu, hormon leptin ini akan memberitahu otak anda bahawa “aku telah kenyang!”. So, bila kenyang anda tidak perlu makan. Itulah kuasa hormon leptin di dalam badan anda. Tetapi jika hormon leptin anda rendah, maka anda akan terasa lapar sentiasa kerana isyarat akan hantar ke otak bahawa badan tidak mempunyai tenaga yang mencukupi dan memerlukan tenaga.

Kesimpulannya, jika hormon leptin anda tinggi, anda akan terasa kenyang sentiasa dan kurangkan makan. Tetapi sebaliknya jika hormon leptin anda rendah, maka anda akan sentiasa makan kerana kelaparan.

Jadi, ini adalah satu sebab kenapa anda memerlukan OmegaGuard. Tambahan untuk anda yang ingin menurunkan berat badan.

Adakah anda rasa ianya mahal sekiranya OmegaGuard ini mampu untuk menolong atau membantu menyelesaikan masalah anda yang anda sendiri tidak dapat menyelesaikannya? Anda sendiri tidak dapat menghasilkannya.

Klik OmegaGuard untuk info dan testimoni pengguna!

 JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: