20 July 2016

Umrah / Haji : Vitamin Tenaga dan Kekal Sihat (3 Testimoni)

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Tak lama lagi musim haji bakal menjelma. Baru-baru ini ada seorang anak yang bertanyakan set vitamin untuk ibu bapanya yang bakal menunaikan haji.

Maka, hari ini saya kongsikan vitamin yang sesuai untuk dibekalkan ke tanah suci bagi mengekalkan kesihatan yang sihat. InsyaAllah.


TESTIMONI 1TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


Apa fungsi vitamin dalam set ini?

Apabila membaca testi diatas, dapat kita lihat bahawa vitamin yang wajib diamalkan sepanjang menunaikan ibadah umrah atau haji ialah OsteMatrix, NutriFeron dan Performance Drink. Jom kita teliti setiap fungsi dan kebaikan vitamin ini.

Performance Drink
 • Sedia maklum bahawa Performance Drink (PD) ialah minuman tenaga yang diamalkan oleh para atlet antarabangsa termasuk yang bertanding di peringkat Olimpik. 
 • Jadi, dengan niat kerana Allah minuman ini dapat membantu memberikan tenaga dan mengekalkan stamina di tanah suci.
  Keadaan cuaca yang panas dan kering di tanah suci menyebabkan kita mudah terhidrasi.
  Walaupun air zam-zam senang didapati namun minum terlalu kerap menyukarkan sesetengah jemaah kerana perlu kerap berulang ke tandas. 
 • Jadi PD dapat mengekalkan keseimbangan elektrolit dalam badan agar tidak cepat haus dan letih.
NutriFeron
 • NutriFeron ialah satu formula eksklusif yang dipaten oleh Shaklee bagi menggalakkan penghasilan interferon semulajadi tubuh. 
 • Interferon ini adalah satu elemen dalam badan manusia yang bertanggungjawab dalam meransang dan meningkatkan sistem imun tubuh. 
 • Ia umpama 'alarm' yang memberi signal kepada sistem pertahanan tubuh untuk membunuh kuman yang terdapat dalam badan. 
 • Perubahan cuaca dan persekitaran yang berbeza di tanah suci boleh menyebabkan jemaah terdedah kepada pelbagai penyakit seperti demam dan batuk. 
 • Jadi, jemaah digalakkan untuk mengamalkan NutriFeron untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh.
OsteMatrix
 • Sepanjang menunaikan umrah atau haji, jemaah bukan sahaja memerlukan tenaga  malah kesihatan tulang yang baik untuk beribadah; solat, berjalan kaki ke masjid, tawaf, saie dan sebagainya. 
 • Oleh itu, OsteMatrix ialah sumber kalsium dan magnesium yang wajib diambil oleh jemaah. 
 • Ia membantu melegakan lenguh dan sakit badan serta memberikan tidur berkualiti agar badan segar dan bertenaga pada keesokan hari.
Demikian secara ringkas vitamin yang boleh dibawa sepanjang menunaikan umrah dan haji. Jika anda memerlukan vitamin untuk sebarang permasalahan spesifik, boleh hubungi saya untuk khidmat konsultasi.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (#D2DTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.  Kenali ahli D2DTeam terdekat dengan anda, KLIK SINI.

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: