15 August 2016

Buah Kaya Antioksidan

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni nak cerita tentang anggur. Kalau pergi kedai buah atau mall, saya suka nak beli anggur. Mudah dimakan dan sedap. Sambil update blog vitaminsuci.com ni pun masih boleh makan anggur. Ngapp sebiji terus. Siap update blog, habis sebekas. Hihi

Jadi hari ini saya ingin kongsikan tentang anggur dan antioksidan. Rahsia nak awet muda, nak kekal remaja, tak mahu dimamah usia.

Anggur dan antioksidanAntioksidan penting kerana ia membantu seimbangkan radikal bebas yang terhasil dalam tubuh kita. Radikal bebas ini terhasil dari proses penghasilan tenaga dalam badan. Selalunya terlampau banyak radikal bebas ni terkumpul sampai badan kita tak sempat nak buang pun. Maka, radikal bebas mula merosakkan sel dan DNA sel badan kita.
Antioxidant dikatakan membantu rendahkan risiko menghidap kanser, penyakit kronik dan juga membantu perlahankan proses penuaan.

Nilai ORAC setiap jenis anggur berbeza-beza. Anggur merah mempunyai nilai ORAC sebanyak 985, manakala anggur concord sebanyak 1470. Semakin gelap warnanya, maka keupayaan antioksidannya semakin meningkat berkaitan dengan semakin banyaknya antosianin dan flavonoid lain yang terkandung di dalamnya. Kerana itu, untuk mendapatkan wain yang berkualiti, sebaiknya kita pilih anggur yang kulitnya berwarna gelap. Anggur merah atau anggur ungu kehitaman adalah pilihan yang tepat untuk membekalkan antioksidan yang banyak bagi tubuh anda.

Sebagai umat Islam, kita diharamkan untuk mengamalkan wain atau arak untuk mendapatakan manfaat antioksidan. Usah risau, Shaklee ada jalan penyelesaiannya.

Apa Shaklee boleh bantu?

Vivix! Klik untuk info tentang VivixJAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RICH YOUNG GROUP di bawah pimpinan hebat doktor perubatan. Ahli group kami juga terdiri daripada barisan ahli farmasi, doktor pelbagai kepakaran (ENT, O&G dll), jururawat, ahli fisioterapi yang mana boleh membantu pengedar lain di luar bidang perubatan dan kesihatan.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: