13 August 2016

Fungsi Protein Untuk Kulit Cantik

Assalamualaikum. Ramai peminat protein sebab mereka dah sedar kepentingan asas tubuh badan. 

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibodi, hormone, enzim dan sel darah merah.

Mengapa protein penting?

Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.

Fakta kepentingan protein

Kebanyakan sel darah putih digantikan setiap 10 hari. Sel kulit diganti setiap 24 hari. Lebih daripada 98% molekul badan diganti sepenuhnya setiap tahun! Tahukah anda yang otot, rambut, kuku, kulit dan mata diperbuat daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.

Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 9 asid amino perlu ini akan membentuk 13 jenis asis amino tidak perlu.

Tahukah anda?

Bahawa otot, rambut, kuku, kulit dan mata diasaskan daripada protein? Begitu juga dengan sel yang membina hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar! Organ sihat memerlukan protein.


Bagaimana protein mencantikkan kulit?

Kulit menjadi anjal disebabkan kehadiran kolagen yang bertindak seperti simen yang kuat menggabungkan di antara satu sel dengan sel yang lain. Kolagen adalah tisu berstruktur dan proses penggantiannya sangat perlahan.

KOLAGEN DIPERBUAT DARIPAPA PROTEIN BERSERAT. Hakikatnya, 30% daripada keseluruhan protein dalam badan adalah kolagen. Fiber putihnya yang kuat itu adalah lebih kuat daripada wayar logam yang sama saiznya serta mempunyai rangkaian elastic kuning yang dipanggil ELASTIN, membentuk jambatan tisu yang memegang badan kita.

Kolagen menguatkan kulit, salur darah, tulang dan gigi. Kolagen adalah satu di antara PROTEIN YANG BERNILAI di dalam badan manusia. Otot-otot di bahagian kaki dan tangan akan mula menggeleber bagi orang sakit atau yang mengamalkan protein rendah diet sebagai tanda mereka sudah kehilangan kolagen.

Sentiasa pastikan bekalan protein anda mencukupi untuk kulit sihat dan cantik

Vitamin untuk kulit cantik dan gebu

Jika paras protein yang diambil adalah rendah, ia boleh menjejaskan pelbagai hormon dan pengawal-pengawal lain dalam proses badan. Ini yang menyebabkan kulit menjadi berminyak, mengelupas, berbintik perang, jerawat, jeragat, dan masalah-masalah lain. Protein penting kepada kulit kerana kulit sendiri adalah protein.

Jadi bagaimana hendak pertingkatkan pengambilan protein? Menurut Dr Bruce Miller pengambilan suplemen protein soya yang berkualiti tinggi boleh membantu mencukupkan keperluan protein seseorang.

Protein terbaik kami adalah ESP. Bagi sesiapa yang telah mengamalkan secara konsisten 3 sudu besar ESP setiap hari, mengakui efek yang menakjubkan kat kulit, pejal, tegang, licin.


 Apa kata pengguna?

Testimoni 1Testimoni 2Testimoni 3JAMINAN KAMI


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RICH YOUNG GROUP di bawah pimpinan hebat seorang doktor. Ahli group kami juga terdiri daripad barisan ahli farmasi, doktor pelbagai kepakaran (ENT, Obstetrics and gynaecology dll), jururawat, ahli fisioterapi yang mana boleh membantu pengedar lain di luar bidang perubatan dan kesihatan (guru, arkitek, surirumah)

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: