08 August 2016

Lelaki Gemuk Kurang Subur

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Secara kasarnya, 9 daripada 10 daripada prospek yang menghubungi saya untuk masalah kesuburan terdiri daripada wanita. Lelaki mungkin bersikap relaks dulu kalau masih tiada rezeki zuriat. Namun, isteri mula curiga dan resah jika masih belum hamil seawal 6 bulan perkahwinan. Ini bukan kajian ye. Sekadar pemerhatian saya sahaja.

Pun begitu, apabila di tanya soalan asas sebelum saya mengesyorkan vitamin yang sesuai; kebanyakan daripada suami merokok dan mempunyai berat badan berlebihan. Di mana 2 faktor ini juga menyumbang kepada kualiti sperma. Sperma tak berkualiti, isteri tak dapat hamil. Lelaki gemuk diakui kurang subur.

Lelaki gemuk dan sperma

OK. Ini baru kajian, sila bacaLelaki dengan ukur lilit pinggang melebihi 40 inci mempunyai kurang 22% sperma berbanding lelaki dengan ukur lilit pinggang di bawah 37 inci.

Menurut Dr Michael from Stanford University School of Medicine,pakar urologist mengatakan melalui hasil kajian mereka ke atas 468 lelaki menunjukkan lelaki yang BMI tinggi, memiliki kualiti sperma yang tidak memuaskan berbanding lelaki yang mempunyai berat badan ideal. Sperma kurang maknanya susah nak dapat anak ye. Terbukti, lelaki gemuk kurang subur.

Ada lagi satu! Lelaki yang gemuk akan mengalami masalah mati pucuk jika dibiarkan berpanjangan. Jadi, anda patut titikberatkan masalah kesihatan dari sekarang. Jangan tunggu dan ada penyakit baru sibuk nak kurus.

Kecilkan lilitan pinggang anda untuk 'performance ' yang bagus!

Bagaimana Shaklee boleh bantu?

Shaklee mempunyai beberapa vitamin yang boleh membantu menurunkan berat badan. Ingat! Berat mempengaruhi kesuburan. Jom kurus!


Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3


Testimoni 4


Teruja nak kurus dengan vitamin Shaklee? Hubungi saya untuk info lanjut.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RICH YOUNG GROUP di bawah pimpinan hebat seorang doktor. Ahli group kami juga terdiri daripad barisan ahli farmasi, doktor pelbagai kepakaran (ENT, O&G dll), jururawat, ahli fisioterapi yang mana boleh membantu pengedar lain di luar bidang perubatan dan kesihatan.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: