21 February 2016

Kurus Dengan Selamat : Turun 10kg dan Bentuk Badan Berubah Ramping

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Biasanya azam tiap-tiap tahun mesti nak kurus. Tapi tu lah. Badan yang tak cukup nutrisi, payah nak turun sebab sistem tak boleh nak berfungsi dengan baik. Sebab tu disamping kita kawal pemakanan dan bersenam, kita digalakkan untuk mengambil vitamin.

Vitamin membantu badan kita dengan melengkapkan nutrisi yang diperlukan. Bila nutrisi cukup, badan dapat berfungsi dengan baik. Sistem metabolisme meningkat, kadar pembakaran lemak berfungsi dengan elok, sistem pelawasan lancar. Tu senang berat badan nak turun.

Apa kata pengguna?




Bila fikir lamanya 4 bulan! Tapi cuba reflek balik kita 4 bulan lepas macam mana? Dan cuba bayangkan kita dalam masa 4 bulan lagi? Apakah sama macam hari ini atau berubah bentuk badan cantik seperti Puan Aisya? 

Apa Shaklee bantu?

Berikut adalah supplement yang diamalkan oleh Puan Aisya:

Alfalfa Complex -  detoks seluruh badan, kurangkan retensi air dan bertindak sebagai fiber yang mengangkut keluar lemak daripada badan

Herb-Lax - detoks usus, merancang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut najis yang tersekat atau tersimpan lama di dalam usus, membantu masalah sembelit.

Lecithin - memecahkan lemak dan kolestrol

ESP - sumber protein tambahan terbaik yang mempunyai undeks glisemik (GI) yang rendah dimana ia membantu memberi rasa kenyang yang lama

Berminat untuk dapatkan set ini? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

19 February 2016

Cara Mudah Hilangkan Parut Jerawat Berlubang (7 Testimonial)

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Semua impikan kulit mulus bebas parut. Hilang keyakinan diri kalau ada parut. Lagi pula kalau parut beserta lubang sana sini. Dngan tompok-tompok hitam dan merah lagi. Malu! Hari ini, saya kongsikan vitamin yang mampu merubah diri anda. Jom baca sampai habis!


Orang selalu cakap, parut jenis berlubang ni tak boleh atau susah nak hilang. Tak boleh tu, saya tak setuju. Susah tu, ada betulnya, mungkin akan mengambil masa sedikit. Tapi kalau kita ikhtiar dengan cara yang betul, yang susah pun insyaAllah akan jadi mudah dan ada hasilnya. Tapi kalau tak ikhtiar, memang sampai bila-bila la kekal parutnya dik.

Apa Shaklee boleh bantu?

Cara paling mudah ialah dengan make-up. Tapi tahukah kita, dengan menutup parut dengan make-up hanya menyebabkan kulit semakin teruk. Lebih baik ambil tindakan sekarang sebelum terlambat. Rawat dulu kulit berparut dan berlubang. Bukan sahaja kulit makin cantik, nanti bila make-up pun nampak cantik semulajadi je. Kalau tak nak make-up dah pun takpe. Maklumlah, kulit dah cantik semulajadi.

Supplement Shaklee boleh membantu menghilangkan parut jerawat berlubang. Jangan risau, kosnya tidaklah semahal melakukan rawatan laser atau rawatan di pusat kecantikan, prosesnya juga tidaklah menyeramkan seperti rawatan laser, malah selamat untuk jangka masa panjang. Bonus, selain membantu masalah parut, dengan pengambilan supplement Shaklee secara betul dan konsisten, kulit juga akan semakin cantik, serta bagus untuk kesihatan badan secara keseluruhannya.

Berikut adalah cadangan supplement Shaklee untuk membantu menghilangkan parut jerawat berlubang.


Vita-E Complex : Vitamin E sememangnya terkenal sebagai komponen yang membantu masalah parut. Juga membantu menyembuhkan luka dengan cepat, membaiki tekstur kulit dan melancarkan peredaran darah.

 

SR Vita-C Plus : Membina collagen, menjadikan kulit lebih anjal, cerah dan halus.

 

ESP : Ia merupakan protein tambahan terbaik yang dihasilkan dari soya non-GMO. Protein penting untuk pembinaan sel kulit yang sihat, bagi menggantikan sel kulit mati seperti parut.

 

Collagen Powder : Untuk yang mempunyai budget yang lebih, saya amat sarankan anda ambil Shaklee Collagen Powder. Kesan lebih cepat dan bagus, untuk build up balik kulit yang sihat. Nanti permukaan kulit cantik dan licin jer.


Apa kata pengguna?

Testimonial 1 : Parut berlubang beransur pulih selepas 1 bulan mengamalkan SR Vita C Plus dan Vita-E Complex


Testimonial 2 : Parut semakin pudar selepas 5 hari mengambil ESP


Testimonial 3 : Parut berlubang dah kurang dengan mengambil ESP


Testimonial 4 : Kulit makin licin tanpa parut berlubang dengan SR Vita C Plus, B-Complex dan Vita-E Complex


Testimonial 5 : Perubahan menakjubkan selepas 1 bulan ambil Collagen Powder Shaklee



Testimonial 6 : Lubang jerawat semakin kurang dengan hanya Vita-E Complex


Testimonial 7 : 1 bulan dengan Collagen Powder dan Vivix


Berminat untuk dapatkan set ini? Ayuh hubungi saya.
JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

18 February 2016

Kandungan Kolagen Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahetra. Hari ni baca sikit tentanf kolagen dan teringat zaman belajar Sains dan Biologi di sekolah dulu. Ada belajar tentang lapisan kulit epidermis – dermis – hypodermis. 



Tahukah kita bahawa Shaklee Collagen Powder ini molekulnya sangat kecil yang  dapat diserap ke bahagian DERMIS kulit! Bayangkan jika minum C ollagen Powder Shaklee ini, ia boleh meresap ke bahagian akar umbi. Hebatkan? Ia merawat kulit kita dari dalam. Bila dalaman cantik, luaran pun pasti cantik! Wow, Bestnya!


Bagaimana Collagen Powder ini dapat meresap begitu jauh hingga ke akar umbi kulit kita? Ada magik-kah? Takkan guna ilmu hitam jampi serapah kot! Shaklee ini jenama antarabangsa pastilah produk yang dihasilkan bermutu tinggi dan dijamin selamat dan halal. Shaklee Collagen Powder dicipta daripada sisik ikan merah? Kenapa ikan merah? Jom kita baca di bawah.

Mengapa sisik ikan merah?

Kerana ikan merah hidup di lautan pada bahagian paling dalam iaitu di kedalaman 4000-6000m di paras laut. Manusia pun paling dalam boleh menyelam di kedalaman 1000m sahaja kerana semakin menuju ke dalam laut paru-paru manusia tidak dapat menahan tekanan air yang terlalu tinggi.


Ikan merah yang mampu hidup di laut dalam  kerana mempunyai insang yang mengandungi kolagen yang tinggi untuk menahan tekanan tinggi air. Oleh itu sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang terbaik. Selain itu sisik ikan merah juga merupakan sumber premium kerana ia hidup di lautan yang dalam sekaligus terhindar daripada pencemaran alam dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi.

Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000mg kolagen RSS (Sisik ikan merah) proprietari yang cukup membekalkan kolagen untuk kulit kita setiap hari. Ekstrak sisik ikan merah merupakan ramuan utama dalam menjadikan Shaklee Collagen Powder adalah supplement kolagen yang unggul. 

Awas!

Penting  untuk kita mengetahui keaslian suatu produk kolagen. Lagi ringan jisim molekul, lagi mudah ia diserap ke dalam badan. Jisim molekul Shaklee Collagen Powder ini kira-kira 1000 dalton sahaja dan membuatkan ia ringan dan berkesan. Ia juga tidak dicampur dengan apa-apa perisa untuk menjadikan molekulnya kekal di jisim yang rendah!

Hati-hati! 

Terdapat produk kolagen yang tidak dapat dipastikan sumbernya dengan jelas dan produk ini adalah diragui. Walau bagaimanapun, jika produk kolagen tersebut jelas berasal daripada `seafood’ atau gamat atau tumbuhan, memang tidak diragukan halalnya. Kalau sumber selain daripada itu perlulah diselidiki sebelum dibeli/dimakan/digunakan kerana sumber kolagen yang paling mudah diperolehi adalah daripada kulit babi atau gamat

Usia sesuai ambil kolagen

Apabila seseorang tu mencecah umur 25 tahun, kandungan kolagen kulit kita akan berkurang dan semakin umur meningkat, kadar pengurangan kolagen semakin meningkat. Kulit akan menjadi semakin kering, muncul garisan halus terutama di bahagian mata dan muka, pigmentasi, keguguran rambut, dan kuku yang mudah pecah serta patah. (Klik untuk tengok testimoni Collagen Powder)


Jangan tak tahu kolagen ni bukan sahaja penting untuk kulit, malah untuk rambut, kuku dan sendi juga. Faktor usia dan penuaan akan memberi kesan kepada kandungan kolagen dalam badan. Jadi saya cadangkan anda mengganti atau topupkan kolagen pada badan kita dengan Shaklee Collagen Powder demi menjaga kulit kita tampak segar, elastik, cantik dan tidak tua sebelum waktunya. Kita rawat kulit kita dari dalam. Dalam sihat, luar pasti cantik! Betul tak? Jangan angguk sahaja tanpa klik link di bawah ni. Bertindaklah sekarang untuk kesihatan kulit kita. Hehe

Berminat dengan Collagen Powder? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

17 February 2016

SLE : Cara Untuk Rawat Dan Kembali Sihat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ini saya ingin berkongsi kisah seorang yang tak putus berusaha untuk pulih dan akhirnya bertemu dengan produk yang bagus iaitu Vivix. Dan dengan kuasa Allah yang maha berkuasa, kini Iffa sembuh dan bahagia dengan kehidupannya. 

Kisah pesakit SLE

Jom kita baca rentetan bagaimana dia boleh pulih.

"Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari Shaklee yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.

Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini. Mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya (itu kata doktor sains)

Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka dan kulit pucat - anemia
  • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah-kebah
  • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nak buat - sampai Iffa nangis-nangis dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan)
  • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba dan memang tidak mampu untuk bangun dan ke kuliah. Disahkan mengidap RA. Menjalani pelbagai rawatan untuk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya.
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ok, cukup setakat itu tentang sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). 

Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui tentang sakit ini wujud. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran tentang penyakit ini.

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sebab sudah hampir setahun Iffa tak ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu banyak kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways). 

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat-kawat duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT.."



Klik Kisah SLE yang pernah saya kongsikan. Berminat dengan Vivix? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

16 February 2016

Vivix : Rawat SLE Dengan Berkesan (7 Testimonial)

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni terima khabar seorang senior saya yang aktif dan sangat saya kagumi waktu di sekolah dulu. Dia ditahan di wad kerana menghidap SLE. Saya cari testimonial pengguna Shaklee yang menghidap SLE dan Alhamdulillah didoakan agar senior saya ada peluang untuk sembuh. Amin.

Saya akan kongsikan juga pengalaman pesakit SLE yang berpuas hati dengan Shaklee. Sebelum itu, mari kita sepintas lalu mengetahui info berkaitan SLE.

Apa itu SLE?

Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang. 

Fakta yang perlu diketahui tentang SLE
  • Lebih kurang 90% pengidap SLE adalah wanita sementara 10% adalah lelaki dan kanak-kanak.
  • Lebih kurang 90% wanita yang mengidap SLE berada di dalam lingkungan umur boleh hamil iaitu di antara 15 hingga 50 tahun.
  • Ratio pengidap SLE: Di Barat, di kalangan Afro-Caribbeans – 1 dalam 250 –500 orang
  • Di Amerika Syarikat – 1 dalam 2,000 orang dan di negara China – 1 dalam 1,000 orang
  • Di Malaysia dianggarkan lebih daripada 10,000 orang telah disahkan mengidap SLE dalam jangka masa 30 tahun kebelakangan ini.

Jenis-jenis LE

1) Discoid Lupus Erythematous (DLE)
  • Hanya melibatkan kulit
  • Jarang merebak ke organ lain
2) Systemic Lupus Erythematosus (SLE)
  • Boleh merebak ke organ lain
  • Boleh mengakibatkan kematian

Vivix Shaklee berjaya merawat SLE


Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE. Vivix Shaklee memelihara kesihatan secara total dan sangat bagus untuk memperbaiki kerosakan sel dan DNA.  Vivix Shaklee juga dapat berfungsi sebagai antiaging untuk melambatkan proses penuaan. Vivix Shaklee dapat merawat SLE atau Systemic Lupus Erythematosus.

Antara tanda dan gejala yang dikaitkan dengan SLE ialah:
  • ruam-ruam pada kulit muka dan badan
  • kulit yang sensitif kepada cahaya matahari
  • ulser pada mulut
  • keguguran rambut
  • sakit dan radang pada sendi
  • demam yang berlarutan
  • rasa letih-lesu
  • sakit di bahagian dada apabila bernafas (pleurisy)
  • vasculitis (radang pada saluran darah)

Vivix Shaklee berjaya merawat SLE

Penyakit SLE hanya boleh dirawat dan dikawal. Ia sering menyerang buah pinggang (lebih kurang 40 peratus daripada pesakit SLE) dan sekiranya rawatan awal tidak diberi, pesakit SLE boleh mengalami kegagalan buah pinggang.

Penyakit ini boleh membawa maut kerana SLE berupaya menyebabkan kegagalan fungsi organ atau serangan SLE itu sendiri terlalu kuat yang dinamakan krisis lupus. Antibodi juga boleh memecahkan sel-sel darah merah dan menyebabkan pesakit kurang darah merah.

Bagaimana Vivix boleh rawat SLE?

Beberapa jenis vitamin seperti vitamin A dan E, minyak ikan (OmegaGuard) dan minyak GLA (GLA Complex) telah menunjukkan ciri-ciri anti radang dan boleh membantu mengurangkan gejala lupus.

Resveratrol iaitu bahan semula jadi yang terdapat pada anggur merah yang dikenali mempunyai sifat-sifat anti radang dan kebaikan lain. Vivix Shaklee mengandungi resveratrol. Vivix ialah jus anti oksida yang mempunyai kesan anti inflamasi.

Kombinasi unik resveratrol dan bahan asas di dalam Vivix menjadikannya 10 kali ganda berkuasa daripada resveratrol semata-mata. Kombinasi unik Vivix ini tidak terdapat dalam produk kesihatan lain. Ianya kombinasi 4 bahan semulajadi iaitu anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan knoteed Jepun.

Cukup dengan 4 bahan ini sahaja di bawah penyelidikan hampir 30 saintis, telah berjaya menunjukkan kesan baik sebagai anti inflamasi atau anti radang, anti kanser dan anti oksida. Penyelidikan yang sangat teliti untuk mencari bahan utama Vivix dan akhirnya kombinasi 4 bahan di atas menjadikannya 'breakthrough' invention.


Tidak seperti jus lain yang meletakkan 10 atau lebih bahan semulajadi antioksida di dalam produk mereka yang berkemungkinan memberikan kesan toksik kepada tubuh kita. Vivix menjalankan beratus ujian klinikal dan jaminan kualitinya tiada kompromi. Vivix tidak memberi kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan anda. 

Potensi anti radang dalam Vivix dapat membantu mengurangkan gejala lupus dan membaiki sel yang lemah dan rosak akibat kesan gejala yang dihidapi. Ini membolehkan pesakit lupus berasa lebih sihat dan bertenaga.

Apa kata pesakit SLE?

Testimonial 1: SLE semakin pulih selepas 1 bulan ber-Vivix


Testimonial 2: SLE hampir sembuh selepas amalkan Vivix dan OmegaGuard


Testimonial 3: LE mendiamkan diri selepas konsisten dengan Vivix


Testimonial 4: SLE semakin baik selepas amalkan Vivix dan B-Complex


Testimonial 5: Ambil Vivix sebagai iktiar sembuh SLE
  

Testimonial 6: Doktor hentikan pengambilan steroid selepas konsisten dengan Vivix


Testimonial 7: Sihat daripada SLE selepas ambil 3 botol Vivix


Jika anda, saudara mara dan kenalan anda ada mengidap SLE, cadangkan atau belikan Vivix Shaklee untuk pesakit SLE. Terbukti! Vivix Shaklee suplement terbaik merawat SLE!

Berminat dengan Vivix? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci