10 July 2017

4 Fakta Detoks Yang Wajib Anda Tahu!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nak share tajuk best dengan korang hari ni. 



Ramai kawan Cikgu Ije takleh nak move on bila tahu berat Cikgu Ije kurang lebih 46kg. Hari ni raya ke 16, masa raya ke 8 hari tu Cikgu Ije naik alat penimbang. Berat terbaru.... jeng jeng jengg!



45.6kg! Ok la kan? Sakan beraya makan macam-macam. Hihi. Apa rahsia! Buat detoks! Berbaloi! Jom baca kenapa Cikgu Ije taksub sangat dengan detoks ni? Dah rasa. Sebab tu memang wajib kongsi info ni. Nak bagi semua dapat manfaat kesihatan!

FAKTA 1: Apa Itu Detoks?

DETOKS atau bahasa omputehya ialah detox (singkatan kepada detoxification), adalah proses membuang TOKSIN dari dalam badan kita, atau dipanggil juga nyah-toksin. Jadi, sebelum kita bincang pasal DETOKS, jom kita ambil tahu dulu tentang TOKSIN.

FAKTA 2: Toksin Dan Sumbernya

Toksin adalah bahan beracun yang dihasilkan di dalam sel-sel hidup atau organisma.

Ia berada di mana-mana. Tanpa kita sedari, sebenarnya kita hidup di dunia toksin! Wahhh scary betul toksin ni. Nak tahu dari mana sumber toksin?

Terdapat 5 sumber utama iaitu;
  1. Badan kita sendiri – badan kita menghasilkan toksin melalui beberapa proses di dalam badan seperti senaman, pencernaan makanan dan sebagainya.
  2. Udara – udara yang tercemar seperti jerebu, asap
  3. Makanan – makanan yang diproses, pewarna tiruan, perisa tiruan dan racun serangga adalah antara contoh toksin di dalam makanan
  4. Air – hujan asid, sisa buangan perindustrian yang dibuang di sumber air, logam berat di dalam air paip adalah contoh toksin di dalam air
  5. Gaya hidup – gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok, minum arak dan diet tidak sihat juga antara punca terdedah dengan toksin
FAKTA 3: Badan Kita Jalankan Detoks

Sebenarnya, Allah dah ciptakan badan kita sendiri pun boleh detoks. Subhanallah. Maha suci Allah. Ada 6 organ yang menjalani detoks:
  1. Paru-paru – keluarkan karbon dioksida
  2. Sistem limfa – keluarkan sel darah yang mati, patogen (bakteria atau virus) dan sebagainya
  3. Hati – menapis darah dan mengeluarkan bahan kimia dan dadah
  4. Sistem pencernaan – memproses makanan dan mengeluarkan bahan yang tidak diperlukan oleh badan
  5. Buah pinggang – melalui pengeluaran air kencing
  6. Liang peluh – mengeluarkan peluh
Walaupun badan kita dah ada organ sendiri untuk nyah-toksin, tapi ia masih belum cukup baik. Kenapa? Jom baca lagi. Cikgu Ije nak kongsikan fakta ke-4 pula.

FAKTA 4: Kenapa Perlu Detoks

Mungkin ada yang tertanya, kalau badan kita sendiri boleh detoks, jadi kenapa kita sibuk-sibuk nak detoks pula? Jawapannya senang sahaja. Kita guna analogi kereta.

Kereta yang hebat macam mana pun, semakin bertambah usia kereta atau semakin kerap kita gunakan kereta itu, semakin lama prestasinya akan semakin berkurang. Namun, jika kita sentiasa membuat pemeriksaan dan penyelenggaran, kereta tadi akan terjaga prestasinya. Atau akan lambat rosak.

Begitu juga badan kita. Dengan menambahkan sedikit usaha daripada kita, insyaAllah badan kita akan lebih sihat. Risiko nak dapat penyakit pun rendah. Simple kan?

Klik DETOKS untuk info lebih menarik dan testimoni mereka yang berjaya detoks!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

09 July 2017

Mesti Tahu Jika Anda Telah Guna Atau Akan Guna Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Selamat berhujung minggu. Pagi ni Cikgu Ije nak kongsikan tentang Landmark Study. Bagi semua faham dan tahu kenapa ramai memilih untuk mengamalkan vitamin dan gaya hidup sihat bersama Shaklee


Sebelum itu, Cikgu Ije nak kongsikan kata-kata menusuk kalbu pengasas Shaklee, Dr. Forrest C. Shaklee. 


Apa maksudnya? Kehidupan masa depan anda akan menjadi betul-betul seperti apa yang anda putuskan untuk ia jadi!

Apakah kata-kata ini yang telah memberikan motivasi kepada Mr. Roger Barnett, Pengerusi Shaklee (2004-kini)? Motivasi untuk beliau buat satu keputusan penting yang kesannya sangat besar kepada Shaklee hingga ke hari ini.

Setelah mengambil alih Shaklee pada tahun 2004, Roger Barnett ingin tahu sejauh mana keberkesanan suplemen Shaklee terhadap para penggunanya. Beliau juga mahukan bukti dalam bentuk data saintifik yang suplemen Shaklee lebih bagus berbanding jenama lain. Oleh itu, beliau selaku Pengerusi dan Ahli Lembaga Pengarah Shaklee telah melabur untuk satu kajian saintifik yang dipanggil Landmark Study.

Apa itu Landmark Study?

Ia adalah satu-satunya kajian saintifik dalam industri suplemen pemakanan yang PERTAMA seumpanya, yang diminta oleh Shaklee kepada pihak ketiga, bersempena ulangtahun ke-50 Shaklee.

Kajian ini diketuai oleh Dr. Gladys Block, seorang profesor dari University of California, di Berkeley dan beliau memiliki kuasa penuh dalam kajian ini. Ramai yang beranggapan ini adalah satu pelaburan Shaklee yang berisiko kerana dengan memberikan kuasa penuh kepada Dr. Block, beliau boleh tetap menerbitkan hasil kajian berkenaan walaupun hasilnya tidak berpihak kepada Shaklee. Namun, itulah fitrah pelaburan. Ada untung, ada rugi, dan Shaklee berani mengambil risiko.

Baca poster kat bawah ni, clean and clear tentang konsep asas Study Landmark ni. Klik untuk tumbersaran imej. Hehe.


Ok dah? Meh Cikgu Ije nak teruskan menambah ilmu pengetahuan u gais

Objektif Kajian

Terdapat 3 tujuan utama kajian yang bertajuk “Kajian Penting mengenai Suplemen Makanan: Corak penggunaan, kesihatan dan status pengguna yang mengambil berbilang jenis suplemen makanan untuk jangka panjang: kajian keratan rentas.” (Asal: The Landmark Dietary Supplement Study: Usage patterns, health, and nutritional status of long-term multiple dietary supplement users: a cross-sectional study.)
  1. Mengesahkan dan menilai manfaat pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten selama lebih 20 tahun dari sudut kesihatan
  2. Membandingkan tahap kesihatan pengguna suplemen Shaklee dengan pengguna suplemen syarikat lain dan mereka yang tidak mengambil sebarang suplemen
  3. Memastikan sebarang kesan negatif atau isu keselamatan yang timbul akibat pengambilan sumplemen Shaklee bagi tempoh jangka panjang

Kaedah Landmark Study

Bagi melasanakan kajian ini, pada peringkat awal, kajian ini dilakukan dengan menghantar borang kaji selidik atas talian (online questionnaires) kepada lebih kurang 1000 calon yang layak dengan mengambil kira gaya pemakanan, senaman dan status kesihatan mereka. Kemudian, pemeriksaan kesihatan peserta dibuat semasa Konvensyen Shaklee pada tahun 2005 di mana berat badan, tekanan darah dan sampel darah semasa berpuasa diambil.

Peserta dibahagikan kepada 3 kategori iaitu;
  1. Pengguna pelbagai jenis suplemen Shaklee (multiple supplements) – merah
  2. Pengguna sejenis suplemen syarikat lain (single supplements) – kuning
  3. Tidak mengambil sebarang suplemen (no supplements) – biru


87% daripada Kategori 1 iaitu pengguna pelbagai jenis suplemen Shaklee (merah) dilaporkan mengambil 20 jenis atau lebih suplemen sehari dan telah mula mengambilnya sekurang-kurangnya sejak 20 tahun yang lalu.

Berikut adalah antara jenis suplemen yang diambil oleh Kategori 1.



Lebih daripada 50% daripada Kategori 1 mengambil purata 14 suplemen setiap hari. Bunyinya macam banyak, tetapi jika kita sudah memahami keperluan nutrien badan kita dan khasiat yang terkandung dalam setiap suplemen, rasa memang tak cukup kalau hanya bergantung kepada multivitamin dan multimineral sahaja.

Hasil Landmark Study

Risiko mengidap penyakit lazim

Secara keseluruhannya, didapati, Kategori 1 (pengguna pelbagai jenis suplemen Shaklee) kurang berisiko mengidap penyakit lazim berbanding Kategori 2 (pengguna sejenis suplemen syarikat lain) dan Kategori 3 (tidak mengambil sebarang suplemen).

 

Nutrien dalam darah

Apabila dilihat dari sudut nutrien asas di dalam darah peserta pula, didapati kandungan di dalam darah pengguna Kategori 1 lebih tinggi berbanding Kategori 2 dan Kategori 3. Lebih menakjubkan, ada yang parasnya 2 kali ganda lebih tinggi berbanding Kategori 3.




Biomarker dalam darah

Biomarker adalah penanda aras untuk menunjukkan kewujudan beberapa jenis penyakit dan tahapnya. Ada pelbagai jenis biomarker. Contoh paling senang ialah suhu badan kita merupakan biomarker untuk demam. Tekanan darah adalah biomarker untuk menentukan risiko strok. Kolesterol pula adalah biomarker untuk penyakit koronari dan vaskular. Manakala protein C-reaktif (CRP, C-Reactive Protein) adalah biomarker untuk radang.

Landmark Study Shaklee mendapati pengguna Kategori 1 mempunyai paras:
  1. Tinggi kolesterol HDL (High-density lipoprotein cholesterol), atau dikenali sebagai kolesterol “baik”
  2. Rendah kolesterol LDL (Low-density lipoprotein cholesterol), atau dipanggil kolesterol “jahat”
  3. Rendah protein C-reaktif (kurang dari 3.0 mg/L). Lebih mengagumkan, tiada seorang pun dari 278 peserta ini yang mempunyai bacaan CRP melebihi 3.0 ml/L!

Ini menunjukkan yang pengguna Shaklee berisiko rendah untuk mengidap penyakit jantung.




Selain mempunyai jantung yang sihat, mereka juga mempunyai otak yang sihat dan berisiko rendah mengidap stress.



Kesimpulan Landmark Study

Kajian ini telah membuktikan bahawa dengan pengambilan pelbagai jenis suplemen Shaklee dapat meningkatkan kandungan nutrien di dalam darah. Ini secara tidak langsung dapat menjadikan pengguna mempunyai biomarker yang lebih baik. Hasilnya, pengguna mempunyai status kesihatan yang lebih bagus. Melalui data yang diperolehi, didapati, pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan 2 kali ganda jauh lebih baik berbanding mereka yang langsung tidak mengambil apa-apa suplemen.



Hasil kajian ini sangat mengagumkan dan menyokong manfaat pengambilan suplemen pemakanan untuk jangka masa panjang. – Dr. Gladys Block



Kajian Landmark Study ini telah diterbitkan pada tahun 2007. Bagi pembaca yang inginkan maklumat lebih lanjut berkenaan Landmark Study, bolehlah rujuk laman berikut;
  • http://www.landmarkstudy.com/
  • https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-6-30
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17958896


Landmark Study inilah yang menjadikan Shaklee berbeza dengan syarikat kesihatan yang lain. Malah, produk-produk Shaklee disokong oleh lebih 120 terbitan saintifik yang membuktikan keberkesanannya. Istimewanya lagi, kebanyakan produk Shaklee sudah pun mempunyai 71 paten. Jadi, tiada keraguan lagi pada keberkesanan produk Shaklee. Kerana ianya “Selamat. Terbukti. Dijamin.”

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

08 July 2017

Set Detoks Shaklee : Kita Hidup Di Dalam Dunia Beracun

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Salam 14 Syawal. Rasa macam baru je Cikgu Ije dengar takbir raya di pagi Aidilfitri kat TV, sekarang semua dah kembali bekerja. Hujung minggu di bulan Syawal dipenuhi dengan aktiviti beraya di rumah sahabat dan saudara yang tak sempat nak ziarah lagi. Pengantin baru pun ramai mengambil kesempatan mengadakan kenduri di bulan Syawal.

Bila Syawal, kita kaitkan dengan makanan yang banyak. Tapi Cikgu Ije ni tak kira bulan apa, makanan tak putus. Hehe. Sebab tu Cikgu Ije study bab detoks dan nak kongsikan dengan korang lak. Jom baca! Best! 




Pencemaran udara meningkatkan risiko rakyat Malaysia diserang penyakit semput, jangkitan pada saluran pernafasan, fungsi paru-paru menjadi terhad dan juga kegatalan pada mata dan kulit.

Kita Hidup Di Dalam Dunia Beracun

Terdapat banyak toksin yang wujud di dalam persekitaran kita, yang datangnya secara semula jadi daripada kandungan bahan kimia dan tiruan; lihat saja pada udara yang anda hirup, air yang anda teguk, peralatan dan perkakas yang anda sering gunakan, juga tempat yang anda selalu berada dan anda akan sedar kehadiran unsur yang bukan semula jadi atau tidak berkhasiat.

Secara tidak sedar, toksin-toksin ini, menjadikan tubuh sebagai perumah dan kemudiannya merubah cara ianya berfungsi dengan menjadi yang lebih teruk! Pencemaran dan kesannya seringkali dikaitkan kepada berbagai masalah perubatan malahan meningkatkan risiko diserang pelbagai jenis penyakit.

Lima Saluran Utama Toksin Yang Perlu Diberikan Perhatian

1. PEMAKANAN
Makanan yang diproses, mengandungi bahan pengawet, perasa dan pewarna tiruan dan racun serangga biasa terdapat di dalam hidangan harian kita dan ini mendedahkan kita kepada bahan kimia dan toksin.

2. UDARA
Pencemaran udara yang sering terjadi seperti jerebu meningkatkan lagi risiko rakyat Malaysia diserang penyakit seperti semput, jangkitan pada saluran pernafasan, fungsi paru-paru menjadi terhad dan juga kegatalan pada mata dan kulit.

3. AIR
Hujan asid, sisa dari pencemaran tanah, dan pelupusan sisa buangan secara besar-besaran telah mencemarkan air kita. Air paip biasa berkemungkinan mengandungi bahan kimia juga besi yang merbahaya dan yang mampu memberi kesan kepada kesihatan seperti tumbesaran terbantut, dan kerosakan organ dalaman.

4. TUBUH BADAN ANDA
Setiap hari, tubuh anda juga menghasilkan toksin. Seiring dengan fungsinya untuk menghasilkan tenaga untuk melakukan kerja seharian atau senaman serta aktiviti lain turut mengeluarkan toksin. Tekanan dan bebanan ini mengakibatkan tubuh badan manusia menghasilkan toksin dengan sendirinya.

5. GAYA HIDUP

Ada juga toksin yang kita sendiri pilih! Rokok, alkohol berlebihan dan pemakanan yang tidak seimbang adalah antara pilihan salah yang telah kita pilih dan menyebabkan toksin menjadi lebih banyak dari yang sedia ada.

Tubuh Badan Melakukan Detoksifikasi Setiap Masa

Biarpun dalam keadaan normal dan sihat, tubuh anda akan terus mendetoks kesemua benda yang terdedah kepada toksin bagi memastikan ianya kekal bersih. Tubuh anda boleh mendetoks dengan sendirinya.

Badan kita telah dilengkapkan dengan organ yang membantu untuk proses detoks. Organ ini termasuklah hati, usus (termasuk kolon), buah pinggang, pundi kencing, paru-paru, sistem limpa, dan kelenjar peluh. Organ ini berfungsi membersihkan tubuh anda, atau menyahtoksin bagi memastikan anda kekal sihat. Malahan kulit anda menghasilkan toksin melalui peluh.

PARU-PARU - membuang berbagai jenis gas seperti karbon dioksida dari saluran darah anda.

SISTEM LIMPA - beroperasi sebagai pembuang sisa paling utama dengan membuang serpihan, patogen, sel darah mati dan toksintoksin yang lain dari tubuh anda. Malah kulit anda juga menyahtoksin melalui kelenjar peluh.

BUAH PINGGANG - membuang sisa dan air dari darah dalam bentuk air kencing yang kemudiannya dikeluarkan dari tubuh anda melalui pundi kencing.

SISTEM PENGHADAMAN - meneutralkan pencemaran dan boleh memberitahu beberapa jenis penyakit yang lain yang mungkin anda tidak sedar, manakala usus pula akan menyalur keluar segala sisa dari tubuh anda setiap kali anda melakukan proses pembuangan.

Klik DETOKS untuk lebih banyak info menarik yang perlu anda ketahui!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

07 July 2017

Alhambra dUCk Percuma Untuk Anda

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Siang tadi, leader Cikgu Ije iaitu Master Cip umumkan berita best. 

Dengan hanya syarat mudah, kami berpeluang dapat shawl famous idaman semua iaitu Limited Addition Alhambra dUCk! Harga sehelai RM300 insyaAllah boleh beli tapi kalau ada yang nak bagi PERCUMA, takkan nak tolak. Betul tak?


Ini yang Cikgu Ije suka bila join team bisnes Shaklee RYG. Dah la ilmu bisnes diberi percuma setiap masa. Teammates pulak sporting habis. Saling menyokong antara kami semua. 

Leader takyah cerita. Memang cool! Bila bisnes ada 2 kriteria ni; teammates dan leader best! Cikgu Ije rasa happy sangat. Ada persaingan sihat dan boleh berkongsi ilmu. 


Nak daftar jadi ahli Shaklee, memang ramai pengedar Shaklee. Tapi kriteria paling utama ialah kita nak sokongan berterusan. Macam Cikgu Ije ada group #D2DTeam (Dare To Dream Team) yang bernaung di bawah RYG, memang meletop! Team best, bonus gemook! Macam ni lah kita boleh maju dalam bisnes. Joommmm dapatkan Alhambra dUCk percuma pada Julai 2017 ini. Hanya perlu daftar jadi ahli dan penuhi syarat mudah!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci