21 November 2017

Shaklee Malaysia Expert Roundtable Session All About Fertility Pregnancy Truths Myths by My Moms Bes

08:47 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. 



(From left to right) Dr Sonhee Park, Senior Research Scientist in Research &
Development of Shaklee Corporation; Ms Helen Lam, President of Shaklee Malaysia, Dr
Nurzarina Abdul Rahman, Founder and Certified Lactation Counsellor of Gravidities
Consultancy; Dr Mathi Arasu Muthusamy, Fertility Specialist & Medical Director of
Fertility Associates

Organised by one of Malaysia’s leading nutrition companies, Shaklee Products (M) Sdn Bhd (“Shaklee Malaysia”), the expert roundtable session themed “All About Fertility & Pregnancy: Truths & Myths” saw other expert panellists, namely Dr Sonhee Park, Senior Research Scientist in Research & Development of Shaklee Corporation (USA), Dr Mathi Arasu Muthusamy, Fertility Specialist & Medical Director of Fertility Associates and Dr Nurzarina Abdul Rahman, Founder and Certified Lactation Counsellor of Gravidities Consultancy, discuss topics surrounding pregnancy, breastfeeding and fertility.
Dr Sonhee Park emphasised that deficiency in nutrients such as Vitamin B9 (folate) is highly prevalent in pregnancy and breastfeeding women and their infants. Deficiency in Vitamin B9 during pregnancy is associated with increased risk of birth defects and in B12, iodine, and iron with other common complications in infants and mothers
Nutrition is key in all stages of life, especially in the reproductive years for women who plan on conceiving. As the saying goes, “a healthy mother makes a healthy baby.” While every mother wants the best for her children, nutrition plays a fundamental role in paving a conducive environment for fertility to take place (pre-conceptional), a healthy pregnancy (prenatal), and a sustainable motherhood journey especially during breastfeeding (postnatal),” said Park. Vitamin B9 deficiency during pregnancy has been found to increase the risk of birth defects, such as spina bifida and other serious and irreversible birth defects in the brain, spinal cords, and heart. Associated with the development of neurological and cognitive functions of the foetus and infant, B12 and iodine are also critical vitamin and mineral for expecting mothers to consume optimum levels. According to the Ministry of Health in Malaysia, expectant mothers are recommended to consume 600 mcg of folic acid, 4.5 mcg of B12, and 200 mcg of iodine per day.
Docosahexaenoic acid (DHA) is a nutrient that will be transferred to the baby during both pregnancy and breastfeeding phases and is essential for brain, eye and nervous system development. However, since growing babies rely on their mothers for DHA supply, it is important for mothers to consume sufficient DHA. Calcium is another essential nutrient for baby’s bone and tooth formation. Calcium loss from mother’s bone will be increased to meet baby’s calcium needs if her diet is lacking in calcium. Hence, it is important to consume sufficient calcium during pregnancy and throughout the breastfeeding period for her own bone health and for baby’s strong bones and teeth. Thus, a careful dietary intake with these nutrients in mind is critical for both the mother and the baby.
Fundamentals of Prenatal and Postnatal Nutrition
Nutrition exerts an important influence on pregnancy outcomes. Over the years, multiple research have pointed out the value of nutrition interventions to help women achieve adequate diet for a normal, stable pregnancy.
Essential nutrition in the prenatal and postnatal stages contributes to several factors namely:

  • Reduce the risk of anemia in the mother
  • Reduce risk of birth defects of the offspring
  • Restore nutrient loss during lactation period (postnatal)
  • Facilitate weight management for better health (postpartum)

Accordingly, essential nutrients such as calcium, iron, iodine, zinc, B12, and folate are some of the “must-haves” throughout the different stages of motherhood. Daily consumption of key nutrients, such as folic acid, several months before the conception and during the early stages of pregnancy has been proven to reduce the risk of birth defects, such as neural tube defects. “While it is ideal to obtain key nutrients through healthy eating habits, the quality of some nutrients may be compromised or the quantity may be inadequate from the foods that we consume routinely. In this case, iron is one nutrient that is not easily obtained through food, especially if one is a vegetarian or vegan,” Park explained.
A long-term multiple dietary supplement study conducted by the University of California, Berkeley among 1056 participants across three sample groups – long term non-dietary supplement users, single supplement users and multiple Shaklee supplement users has also revealed that users who consumed highly bioavailable dietary supplements were found to have improved health as compared to non-users. Bioavailability is a term used to describe the proportion of a nutrient that is absorbed from the diet and is used for regular body functions.
A strong calcium foundation prepares the pregnant and lactating mother to reduce osteoporosis risk in the later stage of her life because the need for calcium increases during this stage to support baby’s growth. Along with calcium, Vitamin D is essential to facilitate calcium absorption, preventing Rickets in babies and children.
Myths & Truths of Breastfeeding
At the roundtable session, certified lactation counsellor, Dr Nurzarina Abdul Rahman said, “While breastfeeding is perceived to take place naturally for women, most women who failed to breastfeed have a common misconception that they are simply not fated to lactate. There is still room to raise awareness amongst mothers, especially new mothers on the many contributing factors that leads to a successful breastfeeding journey.” The nutrition requirements for breastfeeding are similar to those for pregnancy. However, a breastfeeding woman is recommended an intake of extra 500 kcal of nutrient rich foods per day compared to the pregnancy stage.
“One of the more common myths encountered include the misconception that frequent nursing would lead to poor milk production. In reality, the mother’s supply of milk is dependent on the demand. This means that the more milk the baby drinks, the mother’s body will be able to produce a higher level of breastmilk. Indeed, breastmilk is a mother’s gift to her child and is designed to provide the necessary nutrients for the baby as long as required. It is important for mothers to look into their diet, eating habits to ensure that the vital nutrients are received adequately during the lactation period”, added Dr Nurzarina. The World Health Organization (WHO)’s recommended period for breastfeeding recommended that mothers should commit to a minimum of 6 months “exclusive breastfeeding” in which the baby only consumes breastmilk and is encouraged to continue to breastfeed (non-exclusive) up to two years of age and beyond.
Fertility and Infertility
“In Malaysia, we observed that couples prefer to start their families at a later age, more commonly in their 30’s or 40’s. In general, a typical fertile couple aged 25 years will have a 20% chance of successful conception each month. However, as women age, the percentage is expected to fall to 17% at the age of 35 years and down to 10% at the age of 40”, said Dr Mathi Arasu Muthusamy, Fertility Specialist & Medical Director of Fertility Associates.
Successful conception is dependent on various factors. Lifestyle habits during the reproductive years, maintaining a healthy weight, dietary intake and adequate exercise are elements that contributes to preparing a conducive environment for conception.
During the media session, Ms Helen Lam, President of Shaklee Malaysia said, “In today’s hectic lifestyle, it is important that the women and mothers in our families pay close attention to their health. The journey of motherhood should be threaded carefully to reduce risks of pregnancy complications and other negative factors after childbirth. As such, we look forward to putting in place health and wellness-focused programmes for women and mothers to empower our Malaysian women the relevant knowledge on nutrition as well as dispel myths about conception. Equally, men should also shoulder the responsibility of staying healthy.”

The expert roundtable session marks the continuity of Shaklee Malaysia’s wellness education campaign, “Live Well, Be Well”. More key health and wellness-focused community activities and programmes are targeted to be rolled out. Distributors and the public at large can expect thematic ongoing activities and educational workshops during this campaign period via their Facebook page at facebook.com/shakleeproductsmalaysia or website at www.shaklee.com.my
CREDIT







Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

14 November 2017

4 Cara Vivix Bantu Kawal Diabetes

08:30 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari Diabetes Sedunia jatuh pada hari ni. 14 November setiap tahun. Cikgu Ije pun baru tau hari ni ialah hari diabetes sedunia. 



Apa itu diabetes?

Diabetes adalah suatu penyakit dimana:
  • tubuh tidak dapat menghasilkan insulin (hormon pengatur gula darah) - diabetes jenis I atau
  • insulin yang dihasilkan tidak mencukupi atau insulin tidak bekerja dengan baik - diabetes jenis II
Oleh itu gula dalam darah meningkat. 

Testimoni pesakit diabetes yang telah mencuba Vivix



4 Cara Vivix Bantu Kawal Diabetes 

1. Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (metabolic syndrome)

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

2. Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

3. Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4. Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Promosi Vivix November 2017! Cepat! 

Jika anda membuat belian sebotol Vivix sahaja, harganya adalah RM503.50 untuk sebotol. 

Namun sekiranya anda terus membuat keputusan bijak untuk membeli Set Twin Pack Vivix, anda akan layak untuk menerima:
  1. Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM68.90).
  2. Diskaun 5% daripada harga ahli (Potongan RM240!)
  3. Kos penghantaran PERCUMA terus ke rumah
  4. Bonus tunai di bulan berikutnya berjumlah RM36.10 ke akaun bank anda
Untuk jumlah penjimatan keseluruhan yang bakal anda peroleh, penjimatan lebih RM300 berbanding anda ambil sebotol-sebotol. 



Berbaloi kan kalau ambil Set Twin Pack Vivix terus? 

Jadi, saya sarankan kepada anda yang berminat nak cuba Vivix Shaklee, buat belian 2 botol terus untuk penjimatan berganda-ganda. Dan Cikgu Ije yakin, anda pasti akan berpuas hati dengan kesannya.

Duit boleh dicari, tetapi rasa SIHAT itu ‘MAHAL’ harganya.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

13 November 2017

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee Bersama Team D2DTeam & RYG

07:54 0 Comments

☘️ Yuran murah - hanya RM79.50 dan dapatkan Starter Kit yang mengandungi info berkaitan Shaklee

☘️ Produk unggul pada harga terendah - belian produk pada harga ahli untuk kegunaan sendiri dan keluarga dengan penjimatan lebih 20%. Para saintis Shaklee sentiasa mencari ramuan tulen dari alam semula jadi, semakan terbitan saintifik dan melakukan kajian untuk mengesahkan keberkesanan

☘️ Sistem - Layari www.shaklee2u.com.my untuk semua urusan berkaitan belian produk, semakan nombor penghantaran parcel, info terkini, info produk. Mudah. Hanya di hujung jari anda! 


Jika anda minat untuk menjana extra income gemook bersama bisnes Shaklee, anda ada.. 

💰 Slip bonus - Selain untung runcit atas jualan produk, anda juga layak mendapat bonus tunai yang akan diberikan setiap bulan pada 14hb. Slip bonus Shaklee laku dan sah digunakan di bank untuk membuat pinjaman perumahan, belian kereta dll. 

💰 Bonus kereta - Bonus yang diberikan secara tunai setiap bulan jika mencapai target jualan. 

💰 Trip mewah - Berpeluang mendapat trip pelancongan ke luar negara

💰 Anugerah - National Conference diadakan setiap tahun bagi meraikan ahli





 

Kenapa Perlu Jadi Ahli Shaklee Bersama Team Kami #D2DTeam & Rich Young Group (RYG)?

Selain daripada kelebihan di atas, dengan mendaftar bersama kami, anda sangat beruntung kerana.. 

👩🏻‍🏫 Mentor - kami mempunyai mentor yang fokus membimbing secara online dan offline. 

👩🏻‍🏫  Golongan professional - ahli #D2DTeam dan RYG terdiri daripada pelbagai bidang yang boleh dijadikan sumber rujukan seperti ahli farmasi dan pegawai perubatan 

👩🏻‍🏫 Kelas online - dengan tajuk-tajuk menarik untuk dikongsikan kepada anda secara percuma setiap hari oleh leader yang telah berjaya melalui live video di group Facebook eksklusif kami!

Mendaftarlah keahlian Shaklee anda bersama kami untuk nikmati kelebihan yang ada pada kami! 

Nak daftar secara online. Klik..


Boleh contact Cikgu Ije untuk pendaftaran secara manual. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

12 November 2017

SLE Masih Boleh Dikawal Melalui Rawatan Moden

08:00 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan tentang SLE. Kebetulan ada rakan Facebook Cikgu Ije yang berjuang menjadi seorang SLE fighter. Salute betul dengan semangat beliau 👍 

Jom ikuti kisah yang dikongsikan secara ringkas... 



Berikut adalah sambungan post Facebook beliau.

Gejala sakit berkurangan.saya serasi dgn vivix untuk reduce berat badan disamping eatclean. Berat terkini biarlah rahsia😅

Ya.saya sakit september 2017.sehingga sekarang masih dalam rawatan berkala. Semoga vivix membantu saya memulihkan diri.memori agak terganggu. Ikhtiar selagi mampu.allah jua kuasa yang menyembuhkan.

Terima kasih pembekal vivix saya.
Terima kasih ad-dinashop.
Terima kasih atas sokongan moral.
Terima kasih atas segala macam bantuan/kiriman hadiah.

#setiaselamanyashaklee

#addinashopcampaign



SLE masih boleh dikawal melalui rawatan moden

Perunding perubatan rheumatology hospital Serdang, Doktor Ahmad Zaidi Othman berkata punca sebenar penyakit SLE, masih samar.

Jika dibiarkan tidak dirawat sepenuhnya ia boleh membawa maut kepada penghidapnya.

Gejala seperti radang kulit dan sakit sendi arthritis, selalunya diiringi oleh keletihan dan demam antara tanda-tanda awal yang dihidapi oleh pesakit. 


Namun penyakit ini masih boleh dikawal. sumber


Apa itu SLE?

Penyakit Systemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah sejenis penyakit kronik auto-imun. Ia bertindak apabila badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya. Protein darah ini yang dipanggil antibodi ini dengan sendirinya memberi tindak balas terhadap tisu seseorang.

Sehingga kini punca penyakit SLE masih tidak diketahui. Penyakit ini boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja. Simptom kehadirannya menyerupai masalah-masalah biasa dan hanya boleh diketahui setelah pemeriksaan lanjut kesihatan dibuat dengan teliti. 



Apa Shaklee boleh bantu?

Setakat ini ubat-ubatan hanya dapat mengawal risiko penyakit SLE. Namun begitu pengambilan ubatan sintetik dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan risiko kerosakan pada buah pinggang.

Vivix Shaklee merupakan suplemen terbaik untuk membantu mengawal penyakit kronik termasuklah SLE.

Vivix sekaligus membantu mengurangkan radang pada pesakit SLE.

Vivix sangat tinggi dengan antioksida dan merencatkan sel-sel / DNA tidak sihat.

Pengambilan Vivix secara konsisten dapat membantu memperbaiki kerosakan sel dan DNA tubuh. Ia sekaligus membantu memelihara kesihatan secara keseluruhan.

Selain itu, Vivix juga berfungsi sebagai anti penuaan terbaik kerana ia melambatkan proses penuaan.

Promosi Vivix November 2017! Cepat! 

Jika anda membuat belian sebotol Vivix sahaja, harganya adalah RM503.50 untuk sebotol. 

Namun sekiranya anda terus membuat keputusan bijak untuk membeli Set Twin Pack Vivix, anda akan layak untuk menerima:
  1. Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM68.90).
  2. Diskaun 5% daripada harga ahli (Potongan RM240!)
  3. Kos penghantaran PERCUMA terus ke rumah
  4. Bonus tunai di bulan berikutnya berjumlah RM36.10 ke akaun bank anda
Untuk jumlah penjimatan keseluruhan yang bakal anda peroleh, penjimatan lebih RM300 berbanding anda ambil sebotol-sebotol. 



Berbaloi kan kalau ambil Set Twin Pack Vivix terus? 

Jadi, saya sarankan kepada anda yang berminat nak cuba Vivix Shaklee, buat belian 2 botol terus untuk penjimatan berganda-ganda. Dan Cikgu Ije yakin, anda pasti akan berpuas hati dengan kesannya.

Duit boleh dicari, tetapi rasa SIHAT itu ‘MAHAL’ harganya.


Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci