27 April 2017

11 Soalan Berkaitan Vivix Dan Kanser Yang Dijawab Oleh Doktor

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan dengan korang semua soalan yang dilontarkan kepada Dr Hana, Founder of Safar Ventures dalam kelas VIVIX DAN KANSER yang berlangsung di group Telegram.

Lepas habis sesi belajar tentang Vivix dan kanser, kami berpeluang untuk bertanyakan soalan. Berikut adalah soalan dan jawapan yang diberikan oleh Dr Hana. 


Soalan 1: Adakah resveratrol tu salah satu komponen dalam polifenol?

Jawapan: Polifenol ni nutrients yang ada sifat antioxidant yang tinggi. Antioxidant ada 3:
1. Carotenoids
2. Polyphenol
3. Allyl sulfide

Resveratrol salah satu daripada type polyphenol

Soalan 2: Kanser stage 4 masih boleh ambil Vivix lagi ke?Jawapan: Kanser stage berapa pun boleh ambik Vivix tapi bila kanser dah merebak, memang banyak organ dah terkesan, mungkin keberkesanannya tak sebaik compare to makan awal-awal untuk pencegahan

Soalan 3: Adakah radikal bebas terjadi dalam badan dan persekitaran?

Jawapan: Radikal bebas ni terjadi  akibat dari proses-proses dalam badan dan persekitaran juga

Soalan 4: Adakah sel cacat terjadi disebabkan faktor pemakanan dan persekitaran kita?

Jawapan: Ya. Faktor makanan termasuk salah satu faktor persekitaran. Tapi salah satu risiko kanser adalah faktor keturunan.

Maksudnya salah satu faktor risiko yg paling KUAT untuk kanser ialah keturunan. Jadi kalau siapa ada adik-beradik mak ayah yang kanser, boleh start amalkan Vivix dari muda dan kena kerap buat check up


Soalan 5: Berapa tempoh masa boleh ambil Vivix selepas chemo?

Jawapan: Boleh terus ambil. Banyak kajian terbaru menunjukkan resveratrol meningkatkan sensitiviti sel kanser terhadap kemoterapi.

Maksudnya meningkatkan keberkesanan kemoterapi untuk bunuh sel kanser.


Soalan 6: Mitokondria tu apa?
Jawapan: mitokondria ialah pusat jana tenaga dalam sel. Ia ibarat enjin yang menggerakkan kereta

Soalan 7:
Kebiasaannya kes kanser boleh menjadi penyakit keturunan. Jika family ada history kanser, dan kita start consume vivix, ada possibility untuk prevent tak ya?Jawapan: Boleh. Vivix membantu dalam kanser melalui 4 cara berikut:

1. DNA repair
2. Aktifkan mitokondria dalam sel
3. Galakkan "kematian" sel kanser
4. Halang cancer pathway

Possibility untuk prevent tu ya tapi takda siapa boleh cakap 100% 

Soalan 8: Multiple sclerosis undergo chemo boleh amik vivix tak?

Jawapan: 

Soalan 9:Makanan asas yang merangsang pertumbuhan kanser?

Jawapan: Boleh google carcinogenic agents

Soalan 10: Vivix boleh kacau bleeding tendency effect tak kalau pesakit on chemo sebab chemo itself boleh kacau blood cells ie platelet

Jawapan: Chemo patient biasanya kita monitor results darah dalam wad. Jika ada tanda-tanda platelet berkurang dinasihatkan delay dulu consume Vivix sampai platelet dah normal semula

Soalan 11: Toksik dalam badan boleh ke menyebabkan kanser dan aktifkan sel kanser?

Jawapan: Sebahagian toksin boleh. Contoh, siapa kerap sembelit? Sembelit adalah salah satu faktor risiko (risk faktor) dalam cancer usus. Dipercayai sebab toksin dalam najis diserap semula ke dalam badan sebab tak dibuang dengan efektif. Ni surgeon saya yang ajar masa medical school dulu

Klik KELAS ONLINE VIVIX untuk lebih banyak perkongsian kelas online berkaitan Vivix dan masalah kesihatan lain. 

PERINGATAN:

Vivix hanya sebagai health supplement, sebagai ikhtiar. Bukan CURE kepada cancer

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE


Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: