03 July 2017

Risau Botak Akibat Keguguran Rambut Melampau Selepas Bersalin?

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Postpartum hairfall atau keguguran rambut selepas bersalin sangat sinonim dengan Cikgu Ije. Ya! Pengalaman 3 kali bersalin memang sudah lali dengan masalah rambut gugur ni. 

Kata orang tua; kalau anak pandai menyembur air liur, makin banyak rambut ibu yang gugur. Apa pun, kalau sekali sikat rambut dah segumpal, memang risau! Tudung boleh cover rambut botak. Tapi kat rumah sendiri takkan nak tayang rambut botak kat suami. Hilang selera suami nanti. Hehe


Apakah faktor yang menyebabkan rambut gugur?
  • Stress / tekanan
  • Pengambilan ubat-ubatan
  • Hormon tak seimbang
  • Bersalin
  • Mengandung
  • Menyusu bayi
  • Sistem peredaran darah yang tidak lancar
  • Kerap menukar syampoo
  • Tidak menjaga kebersihan rambut
Testimoni rambut kembali lebat!

Cikgu Ije kongsikan gambar di bawah. Pengalaman sebenar seorang ibu muda berbangsa cina. Meh jamu mata!


  • 27/2/2017 - Gambar pertama yang diambil di mana beliau mengalami masalah keguguran rambut selepas bersalin dan risau akan menjadi botak. Beliau mula mengamalkan vitamin untuk mengatasi masalah ini
  • 26/4/2017 - Gambar kedua menunjukan kesan positif dimana rambut kian menutupi kulit kepala. Yeay! Teruskan mengambil vitamin best!
  • 18/6/2017 - Anak rambut giat tumbuh! Rambut semakin lebat!
Syukur sangat bila dapat bantu ibu yang mengalami masalah rambut gugur melampau. Sebab Cikgu Ije pernah lalui. Dengan mengamalkan 3 vitamin semulajadi, mimpi ngeri bertukar menjadi mimpi indah. Gambar telah berbicara.

Nak tahu lagi? Teruskan membaca!

Apa Shaklee Boleh Bantu?


ESP adalah sumber protein yang lengkap dengan semua asid amino yang diperlukan tubuh termasuk asid amino tak perlu. Protein sangat penting untuk menguatkan rambut dan menggalak pertumbuhan rambutKeratin merupakan blok asas binaan rambut dan ia dibentuk hasil gabungan 18 asid amino. Selain itu, protein ESP juga bagus untuk memperbaiki dan membina sel-sel kulit baru yang lebih sihat. Ia juga sangat membantu masalah rambut bercabang dan rapuh.


Vita-Lea adalah multivitamin tertua di dunia (berusia 100 tahun) Ia lengkap dengan nutrisi harian dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting. Vita-Lea juga membekalkan kandungan zat besi yang cukup. Masalah rambut juga dikaitkan dengan kekurangan zat besi dalam diet harian. 


B-Complex lengkap dengan semua 8 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh. Biotin di dalam B-Complex salah satu komponen penting untuk rambut. Ia membantu pertumbuhan rambut yang sihat. Kekurangan bekalan Biotin boleh menyebabkan masalah rambut gugur. 

Satu lagi yang penting ialah vitamin B12 yang membantu menghalang masalah keguguran rambut & melancarkan peredaran darah di kulit kepala. Menurut Ted Daly, profesor klinikal dermatologi di Nassau University, kabanyakan pesakit terutama pesakit wanita yang mengadu berkenaaan masalah keguguran rambut disebabkan kekurangan vitamin B12.

Dah tau fungsi setiap vitamin ni, rasa makin yakin dan bersemangat nak cuba. Kan? Terbukti. Cikgu Ije kongsi sebab nak bantu ibu yang ada masalah rambut ni. Kalau lelaki yang ada masalah rambut gugur pun, boleh amalkan 3 vitamin ni. InsyaAllah. Syarat utama; rambut gugur dan rajin amalkan. Hehe

Cepat WhatsApp Cikgu Ije 018-270 4872. Dah pegang handphone ni nak reply mesej u gais! Hee


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: