20 August 2017

Pengalaman Berpantang Selepas Bersalin Secara Pembedahan Yang Menyeronokkan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah dan syukur, hari ni Cikgu Ije dapat lagi berkongsi dengan korang semua pengalaman seorang ahli RYG yang baru lepas bersalin. Beliau bersalin anak ketiga secara pembedahan atau cesarean section (orang melayu nak mudah taip czer je) Hehe. 


Pengalaman Berpantang Selepas Bersalin Secara Pembedahan Yang Menyeronokkan 

 Jom kita baca pengalaman beliau


Beliau mengamalkan Set Postnatal Shaklee dan membandingkan pengalaman bersalin anak pertama secara pembedahan juga. 

Masa anak pertama, sebulan perut sakit. Jalan pun heret kaki sambil ampu perut. Cikgu Ije yang baca ni pun terasa seksanya. Aduii. Ngeri. 

Masa anak ketiga, beliau mengambil Set Postnatal Shaklee, Alhamdulillah. Dia lah orang pertama yang bangun dari katil di wad untuk ke tandas sendiri. Orang sebilik yang bersalin pembedahan juga pun masih terbaring tak mampu nak bangun.

Beliau berkongsi perasaan rasa lebih bertenaga dan paling penting luka bersalin sembuh dengan elok. Cantik! Seronoknya baca. Tak gusar lagi kalau bersalin secara pembedahan, ada vitamin yang boleh membantu! Hip hip horrayy!

Apa vitamin dalam set postnatal Shaklee?

Ada 7 jenis vitamin berbeza dalam set ni. Wahh banyaknya! Lagi best bila kita tahu setiap daripada vitamin ini mempunyai fungsi dan manfaat yang banyak. Jom baca satu-satu. 


Set ini terdiri daripada 7 vitamin: 

1 - OsteMatrix™

Formula komprehensif, mudah ditelan

☑Melindungi tulang anda, padat dengan nutrien (kalsium, vitamin D, magnesium dan pelbagai khasiat) lain untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

☑Membentuk tulang dan gigi yang kuat

4 tablet membekalkan:
☑ 1000 mg kalsium
☑ 400 mg magnesium
☑ 400 iu vitamin D – untuk menggalakkan penyerapan kalsium

Tablet yang bersalut dan mudah ditelan

Pengambilan – 4 tablet (2 tablet, 2 kali sehari bersama makanan)

2 - OmegaGuard™

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi  -membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

Minyak ikan - membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuardTM membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen - dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

3 - Sustained Release Vita-C Plus™

Bekalan Vitamin C Semula Jadi untuk Kesihatan Sepanjang Hari

☑  menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh.

☑  nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.

4 - Alfalfa Complex (S)

Nutrisi Anugerah Alam 

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Alfalfa daripada sumber semula jadi

Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu

Sumber semula jadi pigmen klorofil, vitamin dan mineral surih. Segalanya tersedia di dalam Alfalfa Complex.

5 - Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin dan Multimineral

Kepelbagaian Khasiat - salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pengambilan Vita Lea
☑Menggalakkan kecergasan dan kesihatan keseluruhan tubuh
☑Menguatkan tulang dan system imun
☑Melindungi  tubuh daripada radikal bebas

6 - ESP - Soy Protein Isolate Powder

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung

Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur \

7 - B-Complex

Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang. Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga. B-Complex juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan, sesuai dengan namanya B for Beauty

Bagaimana dengan harga set ini?
  
Bila kita dah tahu setiap fungsi set ini, anda mempunyai beberapa pilihan set untuk disesuaikan dengan keperluan dan bajet anda. Set lengkap haruslah merupakan pilihan yang terbaik. 

Set Premium:

ESP RM170
SR Vita-C Plus RM103
OsteMatrix RM64
OmegaGuard RM144
Alfalfa Complex RM60
Vita-Lea Iron Formula RM99
B-Complex RM58

Total RM698 

Set medium:

ESP RM170
OsteMatrix RM64
OmegaGuard RM144
Alfalfa Complex RM60
Vita-Lea Iron Formula RM99
B-Complex RM58

Total RM595 

Set luka cepat sembuh:

ESP RM170
SR Vita-C Plus RM103
OmegaGuard RM144

Total RM417 

Set basic menyusu:

ESP RM170
Alfalfa Complex RM60
OsteMatrix RM64

Total rm294 ✅

Set basic:

ESP RM170
SR Vita-C Plus RM103

Total RM273 ✅

Nak harga paling murah? WhatsApp je. Klik +60182704872

Fungsi ringkas Postnatal Set

Jom review semula secara ringkas fungsi Postnatal Set ini SEMASA BERPANTANG:

  • Sembuhkan rahim dengan cepat
  • Kuatkan semula peranakan yang jatuh.
  • Beri kekuatan pada sendi dan tulang yang longgar semasa berpantang.
  • Tambahkan darah yang hilang selepas bersalin.
  • Sembuhkan luka jahitan dan laluan bayi.
  • Tambahkan susu kepada anak.
  • Buang darah nifas dengan lancar.
  • Beri tenaga kepada ibu.
  • Cantikkan kulit ibu.
  • Lindung anak dan ibu dari demam semasa berpantang dan selepas berpantang.

Kebaikan set ini diambil jika MERANCANG HAMIL dan SEPANJANG HAMIL:

  • Kuatkan tulang ibu dan bayi semasa dalam kandungan.
  • Beri tenaga kepada ibu.
  • Elakkan letih, lesu, sakit pinggang, otot, cramp, pening kepala yang menggangu ibu.
  • Pastikan bayi membesar dengan cukup zat.
  • Mudahkan bersalin.

Pengalaman Cikgu Ije guna Postnatal Set

Kiranya set ni menggabungkan vitamin untuk ibu dan anak sekali. Bermula dari selepas bersalin, sepanjang tempoh penyusuan anak sehinggalah ibu mencapai semula berat badan ideal. Best, kan?

Cikgu Ije pun ada pengalaman menggunakan Set Postnatal semasa bersalin anak kedua dan anak ketiga pada November 2013 dan Mei 2016. Memang betul. Rasa sangat sihat dan bertenaga. Sangat berbeza semasa berpantang anak pertama (April 2011) tanpa Set Postnatal. Masa tu belum kenal Shaklee. Hihi. Mujur tak lama selepas tu, berkenalan dengan Shaklee. 

Hingga kini Cikgu Ije dapat menyusukan 3 orang anak-anak sehingga mereka berusia 2 tahun. Alhamdulillah. Lagi syok berat badan maintain 46-48kg dengan ketinggin 156cm. 

Kalau tengah usha vitamin selepas bersalin, laju contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik +60182704872

Nota Kaki

Boleh digunakan untuk berpantang selepas bersalin mahupun berpantang disebabkan keguguran

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: