08 September 2017

Beli Produk Shaklee Di Lazada? :Tak Berbaloi!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije kongsikan pengalaman mereka yang telah membeli Shaklee dengan e-dagang seperti Lazada, 11streets, Mudah.My dan seangkatan dengannya. 


Contoh e-dagang

Masalah 1: Vitamin takde efek

Masalah mula timbul apabila mereka menghubungi Cikgu Ije. Bukan kedekut ilmu, tapi konsultasi vitamin harus dimulakan dari awal. Kalau beli di e-dagang, memang takde konsultasi. Penting ke? Sangat!

Sebagai contoh anda mencari vitamin untuk kesihatan jantung ayah anda. Cikgu Ije sebagai pengedar Shaklee harus tahu jika ayah anda ada mengambil ubat cair darah seperti warfarin, plavix, heparin, glyprin, clopidogrel sebab ada vitamin yang tak sesuai di ambil bersama ubat dari hospital. Kalau takde efek takpe la jugak. Ni kalau dapat efek teruk, naya oi. 

Lagi satu beriya beli vitamin untuk parut, sekali beli Vita-E Complex kat e-dagang sebab murah. Tau ke vitamin E tu tak digalakkan untuk mereka yang kulit berminyak. Nanti makin banyak jerawat. Bertambah parut!

Masalah 2: Tak tahu cara makan yang betul

Cikgu Ije boleh bantu berikan cadangan cara pengambilan yang betul. Namun begitu, Cikgu Ije sendiri mempunyai customers yang ramai. Cikgu Ije harus memberi lebih perhatian kepada mereka. Ini kerana ia adalah tanggungjawab pengedar Shaklee yang menjual produk tersebut untuk membantu pengguna. 

Kalau beli dengan e-dagang, anda tak tahu bagaimana nak hubungi pengedar tersebut. Sudahnya, anda tak dapat cara makan yang betul dan membazir duit. Cara makan salah, takde kesan kepada kesihatan. Kesian...

Masalah 3: Produk dah nak expired

Kebanyakan pengedar yang mengiklan produk Shaklee di e-dagang bertujuan untuk habiskan stok di tangan mereka. Sebab tu anda perlu beli dengan pengedar yang sah dengan mendapatkan konsultasi supaya anda boleh tahu bila tarikh luput sesuatu produk. Juga, jika anda terima produk yang dah nak expired, anda boleh hubungi pengedar untuk tukar. 

Kalau beli di e-commerce, masuk tong sampah dan duit melayang. Sebab tak boleh nak hubungi pengedar tersebut.

Masalah 4: Ketulenan produk diragui


Kalau stok lama, packaging tak sama. Sebab kadang Shaklee ada ganti label pada botol sesuai dengan peningkatan kualiti. Banyak keraguan yang boleh timbul. Atau pengedar di e-dagang buat packaging sendiri, isi dalam belum tentu vitamin original Shaklee. Haru. Kalau beli melalui pengedar sah, ada nombor batch pada setiap botol vitamin, boleh cek ketulenan. Baru puas hati. Kan?

Masalah 5: Parcel tak sampai


Nak contact siapa? Kalau parcel tak tiba di alamat? Nak hubungi pengedar pun, korang tak kenal. Sebab tu kalau beli dengan pengedar sah, kami boleh trace parcel tersebut. Lagi best, kalau parcel hilang dari radar atau vitamin rosak (contoh botol pecah semasa penghantaran), Shaklee akan ganti. Best!




Kesimpulan

Cikgu Ije lebih suka membuat pesanan customer di atas talian www.shaklee2u.com.my (untuk ahli Shaklee) atau belian menerusi e-sell (untuk bukan ahli). Ini kerana stok yang diterima dijamin belum tiba tarikh luput dan ia adalah stok terbaru.

Bayar lebih sikit tapi dapat vitamin yang lama lagi nak expired, dapat konsultasi untuk tahu vitamin apa yang sesuai dibeli dan cara makan yang betul lagi bagus. Berbaloi bayar mahal sikit untuk kos pos dan harga konsultasi. Kita pun happy, kan? 

Demi nak jaga kesihatan dan keselamatan, baik beli dengan pengedar sah seperti Cikgu Ije. Kalau nak harga murah, boleh jadi ahli. Make it easy.
Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: