05 October 2017

3 Kepentingan ESP Untuk Warga Emas

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan 2 muka surat perkongsian dalam Shaklee Resource Center berkaitan produk hot selling Shaklee iaitu ESP (Energizing Soy Protein)



Protein Soya! Mengembalikan semangat kehidupan! 

Wahh gitu! Protein ialah nutrien sihat yang memberikan banyak manfaat untuk kesihatan termasuklah..

  • menyokong sistem imun badan terutamanya di usia emas
Bagaimanapun, mendapatkan protein yang cukup daripada pemakanan harian seperti daging merah atau ayam mungkin sangat mencabar akibat kemerosotan otot rahang dan kesihatan gigi. Yelah di usia emas, rahang dan gigi dah tak kuat macam muda belia dulu kan?

Berita baik adalah protein soya menyediakan asid amino penting untuk kesihatan sistem imun badan bagi menyokong kualiti kehidupan. 

3 kepentingan protein soya di usia emas

  1. Menyediakan tenaga berterusan sepanjang hari
  2. Menggalakkan paras kolesterol yang lebih sihat
  3. Memudahkan simptom menopause
Menyediakan tenaga berterusan sepanjang hari

Lebih banyak tenaga bermakna lebih banyak stamina setiap hari. Protein soya menyediakan glisemik indeks yang rendah dimana ia membantu untuk menstabilkan paras glukos dalam darah dengan kesan kenyang yang lebih lama. Dengan nutrien protein sebahagian daripada diet harian anda, anda mampu mengetepikan keletihan dan berkata hello untuk tenaga berterusan!


Menggalakkan paras kolesterol yang lebih sihat

Mempunyai peredaran darah yang lancar adalah penting untuk memastikan jantung mengepam dengan kuat dan baik di usia emas sebagaimana diketahui risiko masalah jantung bertambah seiring usia.

Adakah anda tahu bahawa 25g protein setiap hari dapat menurunkan kadar kolesterol dalam darah?

Mula menambah nutrien protein dalam diet harian kerana ia membantu meningkatkan kadar HDL (High-Density Lipoprotein) atau dikenali sebagai 'kolesterol baik' dan menurunkan kadar LDL (Low-Density Lipoprotein) atau lebih dikenali sebagai 'kolesterol jahat'. 

Protein juga membantu menurunkan kadar triglycerides iaitu lemak di dalam darah.

Memudahkan simptom menopause

Usia diantara 45 dan 50, wanita mengalami simptom menopause seperti:
  • turun naik hormon (tak seimbang)
  • rasa panas (hot flushes)
  • kesukaran tidur
  • perubahan emosi
Ini adalah sukar bagi wanita kerana perubahan tubuh badan mengganggu kualiti hidup. Protein soya dipercayai mampu memudahkan proses ini dengan menurunkan kekerapan berlakunya rasa panas, kekeringan faraj. Ia juga membantu menurunkan kadar berpeluh pada waktu malam, melegakan kesakitan otot dan meningkatkan ketumpatan tulang. 


Nah versi omputeh untuk korang! Hehe



ESP menyediakan tenaga berterusan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

  • Menyediakan 14g protein glisemik indeks rendah
  • PDCAAS (protein digestibility corrected amino acid score) 1.0 - nilai tertinggi untuk pencernaan protein dan kualiti protein terbaik
  • Mengandungi 9 asid amino penting
  • Kaya dengan kalsium
  • Tanpa kolesterol
  • Protein soya membantu menurunkan kolesterol*
*Kandungan protein soya yang disyorkan untuk memberi kesan menurunkan kolesterol dalam darah ialah 25g sehari.


Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: