14 October 2017

4 Cara Mudah Untuk Lebatkan Rambut

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan tentabg masalah rambut. Tak kira lelaki mahupun perempuan. Kalau wanita sinonim dengan masalah rambut terutamanya bagi yabg bertudung, lepas bersalin. Lelaki pula mengalami masalah rambut seiring peningkatan usia. 

Jom baca sampai habis artikel yang Cikgu Ije kongsikan hari ini. Boleh copy link artikel ini dan kongsikan kepada keluarga atau rakan anda yang mengalami masalah rambut gugur. 


Faktor berlaku masalah rambut

1. Perubahan hormon

Sangat biasa terjadi pada ibu-ibu yang lepas bersalin mengalami rambut gugur disebabkan perubahan hormon. Hormon ini menjadikan rambut menipis dan mudah gugur dari akarnya.

#ESP sangat membantu dalam menstabilkan hormon dalam tubuh badan. Kaya dengan 9 asid amino yg penting diperlukan.

2. Pengaruh pengambilan makanan

Corak pemakanan yang tidak bagus untuk kesihatan contohnya kadar pengambilan MSG atau kekurangan zat dan zink dalam pemakanan juga salah satu punca penyebab.

Boleh tambah kadar pengambilan pemakanan yang kaya dengan zink untuk menguatkan lagi akar rambut. Tak lupa juga amalkan vitamin shaklee untuk topup  nutrien yang berkurangan dalam badan.

3. Tekanan

Tak kira sama ada tekanan fizikal atau psikologi boleh beri kesan pada tubuh badan kita. Bila kita stress kebiasaannya emosi celaru, kemurungan, pemakanan tak jaga sekali gus menggganggu keseimbangan hormon.

Carilah aktiviti sihat yang boleh menghilangkan stress dan melapangkan minda. Mesti sentiasa berfikiran positif. Tak lupa juga bantu diri sendiri dengan pengambilan vitamin tambahan #ESP dan B-Complex shaklee.

4. Perancang keluarga

Semua sedia maklum pasal benda nih kan. Dalam pil atau suntikan itu sendiri ada hormon sintetik untuk mencegah kehamilan. Secara tak langsung boleh terdedah pada perubahan hormon.

Bila hormon dah tergangu bermakna ianya kurang stabil dan kesan-kesannya boleh lihat pada rambut gugur, period tidak teratur, dan lain-lain. Dengan #ESP shaklee mampu mengawal keseimbangan hormon dalam badan.

5. Ikatan rambut yang ketat

Bila kita ikat rambut dengan ketat akan berlakunya daya tarikan alopecia iaitu situasi di mana ketegangan dan penarikkan berlaku. Tarikan dan tegangan boleh menyebabkan rambut menipis yang berpunca dari akar yang  semakin lemah.

Jadi, longgarkan sedikit ikatan rambut agar akar dapat menyerap nutrien untuk menguatkan dari akar hingga ke hujung rambut.

Apa Shaklee boleh bantu? 

Vitamin Untuk Rambut Mahkota Kita.

ESP (Energizing Soy Protein)

Protein lengkap mengandungi 9 jenis asid amino perlu dan tidak perlu. Protein adalah komponen terbesar dalam struktur rambut. 
Kaya dengan isoflavones iaitu hormon yang diperlukan untuk mencegah keguguran rambut 

850g
Untuk 1-2 bulan
RM170

VITA-E COMPLEX

Melembabkan rambut, mengelakkan kerosakkan, melancarkan peredaran darah, rambut lebih bersinar 

120 capsules 
Untuk 4 bulan
RM165

B-COMPLEX

Melebatkan dan membaiki struktur rambut, mempercepatkan pertumbuhan, bantu penyerapan iron dan elak keguguran rambut 
Inositol iaitu salah satu vitain B berfungsi untuk membantu pertumbuhan rambut dan Vitamin B12 menghalang keguguran rambut. 
Vitamin B adalah anti-stress yang terbaik 

120 tablets
Untuk 4 bulan
RM58

VITA-LEA IRON FORMULA

Multivitamin yang lengkap dan mudah diserap oleh badan membantu kesihatan rambut dan kulit kepala, sekaligus mencegah keguguran rambut

120 tablets
Untuk 2-4 bulan
RM99

Testimoni sebenar


Pilihan yang sesuai dengan keperluan dan bajet anda

Premium:

ESP
Vita-E Complex
B-Complex
Vita-Lea

Jumlah RM492

Medium:

ESP
Vita-E Complex
B-Complex

Jumlah RM393

Basic:

ESP
Vita-E Complex

Total RM335

Mahalnya! Opsss tunggu! Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee pada harga yang lebih murah? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: