08 October 2017

Derita Cucuk Vitamin C

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije ada perkongsian best daripada peminat tegar vitamin C yang terdesak untuk selesaikan masalah kulit yang teruk. 

  • Jerawat merata muka
  • Parut banyak usah cerita
  • Lubang ada dimana-mana
  • Tona kulit tak sekata
Ehh. Macam pantun lak. Suka-suka jugak. Tapi kalau tang muka tak lawa, hilang ghaib self confidence. Kita fikir cucuk vitamin C ialah langkah terbaik. 

Tunggu dulu!

Baca kisah ini. Kisah seorang wanita dengan masalah muka yang sangat memalukan.... 



HAJATNYA NAK FLAWLESS, TAPI MERANA !


Saya nak share produk pertama saya.

Kenalkan diri dulu.

Nama: Siti Nurbaya bt Mustafa Kamal
Asal: Kedah
Menetap: Labuan 
Status: Berkahwin

Boleh panggil Baya ☺

Alkisah, bermula bila cari punya cari supplement utk muka berjerawat tapi xjumpa.

Almost give up.

Thought of other alternative, Baya cuba satu supplements lain. Yang masa tu memang gempak la.

Makan boleh putih, kulit flawless. Artis semua pakat makan sampai putih melepak.

Haha Terpengaruh! Supplement tu bentuk biji.

Dah la mahal. Akhirnya, MERANA.

Orang yang memang jumpa Baya tiap-tiap hari terkejut tgk muka 😭

Masa tu belum lagi Baya jumpa Shaklee ni. Kawan suggest cucuk Vitamin C.

Desperately I asked my father tapi arwah abah tak bagi. Tapi pujuk jugak and he gave permission. 

Gambar kiri masa Baya dah cucuk Vitamin C kali kedua tak silap. 

Alhamdulillah. Ada perubahan dari yang sebelumnya. Kalau tak lagi teruk kat pipi dan dahi tu. 

Tapi, bulan pertama kena cucuk 4 kali untuk Vitamin C tu bagi kesan pada kulit. Kos satu suntikan RM170 tak silap. Sebulan tak ke RM680 😭😭 Dan bulan seterusnya satu suntikan sampai pulih.

Bulan pertama tu buat 4 kali. 

Tapi nak maintain tu tak tahan. 

Lagipun, CUCUK VITAMIN C adalah ILLEGAL. No KKM approval. Jangan follow cucuk-cucuk tau.

Cari lagi alternative. Terbaca pasal Vitamin C shaklee. Tawakal je la masa ni nak boleh pulih ke tak.

Yakin dan maintain dengan Vitamin C setiap hari. 

Lepas tu tambah ESP. Alhamdulillah.

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Makin hari makin lega dengan perubahan kulit. 

Sebab tu saya sayang Vitamin C sustained released dengan ESP ni.

Baya faham sangat penderitaan orang ada jerawat banyak ni 😖

❤Sharing dari Group Surijunior Borneo ❤

Apa kata mereka? 


Ngeri, kan? Habis beratus malah beribu. Tambahan pula membahayakan diri sebab tak selamat. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) tak beri kelulusan. Ada kesan sampingan yang boleh membawa maut. Nak cantik, sudahnya berakhir tragedi. 

Apa alternatif yang ada? Vitamin C Shaklee! 

SR Vita-C Plus! Bukan setakat cantik. Tapi badan sihat secara keseluruhan. Yang paling penting SELAMAT dan berkesan!


Pengambilan Vitamin C boleh...
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
Khasiat Utama Vitamin C



Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

0 comments: