10 November 2017

Diabetes : Doktor Beri Ayah Amalkan Vivix Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan pengalaman seorang doktor yang mempunyai seorang ayah yang menghidap diabetes. Jom baca kisah beliau.

HARGA SEBUAH KESIHATAN BAPA TIADA TUKAR GANTI...
Salam semua, Harini saya nak cerita sket tentang ayah saya. Pencen guru. Penghidap kencing manis lebih dari 10 tahun.

Melalui rawatan doktor pakar dan berdisiplin dalam pengambilan ubat. Cuma yang tak disiplin adalah PENJAGAAN PEMAKANAN. Mungkin sebab faktor umur, ayah susah nak ubah cara pemakanan. Selesa dengan makanan orang Melayu.

Jadi satu hari saya mendapat call dari Dr pakar yang merawat ayah, mengatakan gula berpuasa ayah terlampau tinggi untuk sudah beberapa bulan. Ayah perlu start insulin. Tapi ayah menolak mentah.

'Berapa doktor?' Saya tanya. Gelisah.
16-18.
Ahhh sudahh. Tingginya!!

Pada rate macam ni ayah boleh alami bermacam komplikasi.
  • Jangkitan kuman pada kaki
  • Rosak buah pinggang
  • Rosak mata
  • Kerosakan sistem saraf

Ahhh macam-macam lagi. Tak perlu cakap yang boleh koma atau membawa maut 😭
Haritu saya pulang ke rumah ayah. Saya cuba nasihati ayah lagi dan lagi. Risaunya hati ni sebab macam-macam dah saya fikir.

Adakah saya akan kehilangan ayah yang tersayang?
Satu-satunya ayah yang ada didunia ni.

Hari tu saya minta ayah cuba #VivixMengikut kajian, resveratrol dalam Vivix mampu mengawal paras gula dalam badan. Mengakibatkan HbA1c seseorang terkawal dan menurun jika diamalkan secara konsisten. Cara bekerja: kurangkan insulin resistance.

Dgn tawakal saya minta ayah konsisten 1 sudu teh setiap hari selepas sarapan. Alhamdulillah.
  • Selepas 3 hari gula berpuasa turun 18-->12 (Ubat tetap diteruskan seperti biasa)
  • Selepas 1 minggu 12-->9 (maintain selama 2 minggu)
  • Masuk bulan kedua maintain pada 6.

Alhamdulillah. Ayah nampak ceria. Sihat. Ayah cakap kurang rasa letih dan mengantuk pada siang hari. Macam dulu asyik tertidur saja kalau duduk. Rasa letih. Tangan kebas-kebas. Sekarang tak lagi.




Kenapa ambil Vivix?
  • Vivix adalah supplemen yang menyokong kesihatan 
  • Ia adalah satu penemuan saintis yang mendapat sambutan seluruh dunia 
  • Terbukti sebagai antioxidant terbaik 
  • Mampu mengawal penuaan yang cepat.
  • Memberi tenaga 
  • Menormalkan kolesterol dan lemak dalam badan.
  • Seterusnya membantu menurunkan risiko penyakit kronik 
Soalan berkaitan Vivix
Ambil Vivix tak perlu ambil ubat?
Salah! Vivix adalah supplemen yang menambah baik kesihatan. Ubat adalah untuk merawat penyakit. Gabungan supplemen dan ubat dalam seharian akan memberi kesihatan yang lebih baik. Ia bersifat saling menyokong.

Kalau macam tu baik saya makan ubat
  • Adakah ubat memiliki antioksidan untuk mengawal pembuatan sel yang sihat? 
  • Adakah ubat itu memberi tenaga pada mak ayah?
  • Adakah penyakit itu terkawal 100% dengan ubat sahaja?

Adakah Vivix selamat digunakan?
Ya selamat. Terbukti tiada sebarang side effect. Diluluskan KKM. Halal. Diperbuat daripada 4 jenis buah.

Bila patut saya beli Vivix?
Beli sekarang sementara tengah PROMOSI HEBAT VIVIX!!!

Promosi Vivix November 2017! Cepat! 

Jika anda membuat belian sebotol Vivix sahaja, harganya adalah RM503.50 untuk sebotol. 

Namun sekiranya anda terus membuat keputusan bijak untuk membeli Set Twin Pack Vivix, anda akan layak untuk menerima:
  1. Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM68.90).
  2. Diskaun 5% daripada harga ahli (Potongan RM240!)
  3. Kos penghantaran PERCUMA terus ke rumah
  4. Bonus tunai di bulan berikutnya berjumlah RM36.10 ke akaun bank anda
Untuk jumlah penjimatan keseluruhan yang bakal anda peroleh, penjimatan lebih RM300 berbanding anda ambil sebotol-sebotol. 



Berbaloi kan kalau ambil Set Twin Pack Vivix terus? 

Jadi, saya sarankan kepada anda yang berminat nak cuba Vivix Shaklee, buat belian 2 botol terus untuk penjimatan berganda-ganda. Dan Cikgu Ije yakin, anda pasti akan berpuas hati dengan kesannya.

Duit boleh dicari, tetapi rasa SIHAT itu ‘MAHAL’ harganya.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: