09 November 2017

Kawal Simptom Alopecia Areata Sebelum Melarat

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan lagi kisah pengamal Vivix yang mempunyai Alopecia Areata. 


Apakah penyakit alopecia areata?

Alopecia areata adalah penyakit autoimun yang menyebabkan rambut gugur dalam tompokan kecil dan rawak. Keguguran rambut biasanya menjejaskan kulit kepala, tetapi ia juga boleh berlaku di bahagian lain badan.


Ikuti pengalaman Dr Ainun Jariah Awang

Pada mulanya beliau rag-ragu nak beli Vivix. Masa tu bulan Disember 2016. Hampir 10 bulan yang lalu. 

Anda boleh google Alopecia Areata untuk memahami keperitan yang beliau alami.

"Kita ikhtiar, Ainun."

Maka beliau pun mencuba.

Graduan doktor falsafah ini akhirnya update satu berita gembira.

"Zai, tengok gambar ni! Husband perasan anak rambut dah mula tumbuh!" (Of course la no picture here 😅)

"No more steroid, ya Allah, bestnya!!!"

And we share this #kisahAIG because we want you to be part of the change too. Who knows Vivix might help you from within.

If you need Vivix, you how to find us.

True story from Ainun Jariah Awang.

❤ Ummu AZ Kurus Jelita

Apakah simptom-simptom alopecia areata?


Ia bermula dengan keguguran rambut serta anak-anak rambut di kawasan sekecil duit syiling. Biasanya berlaku pada kulit kepala, sekitar kening, bulu mata dan bahagian janggut. 

Penderita juga akan mengalami gejala gatal-gatal atau rasa terbakar pada kulit. Penyakit ini juga mampu membuatkan kuku cekung atau permukaan kuku menjadi kasar. Secara amnya penyakit ini dikaitkan dengan stress.

Adakah Alopecia Areata penyakit yang serius?

Jika tidak dikawal, kawasan yang mengalami kebotakan akan melebar dan penderita mungkin memiliki risiko yg lebih tinggi terhadap penyakit ekzema, asma, alergi hidung serta penyakit autoimun lain seperti penyakit tiroid. 

Apa Shaklee boleh bantu?

Kaedah pengawalan dengan supplemen adalah dengan mengamalkan pengambilan supplemen seperti Vivix Shaklee amatlah berkesan dalam membantu memperbaharui sel-sel tubuh yang amat penting dalam menangani kecelaruan sistem pertahanan tubuh ini.

Apa itu Vivix?

Ia adalah sejenis cecair pekat yang terhasil daripada kandungan anggur muskat, Polyganum Cuspidatum, European Elderberries dan Purple Carrot.



Apa itu resveratrol?

Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih banyak resveratrol dan 10 kali lebih bertenaga membantu dalam penyembuhan sel-sel tubuh. 

Saintis mendapati orang Perancis gemar makan daging yang berlemak tinggi dan minum wine dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. 

Selepas bertahun-tahun kajian dilakukan, saintis menemui rahsia disebalik paradoks Perancis ialah kehadiran resveratrol yg terdapat pada wine merah.

Reseveratrol...
  • Anti-oksidan yang kuat
  • Anti-flamasi
  • Anti-kanser
Inilah revolusi terbaru dari Shaklee. Dan ianya dipatenkan kerana keistimewaannya dan keaslian pembuatan yang paling unggul abad ini.

Lebih menarik lagi, 1 hidangan Vivix mengandungi sama banyak resveratrol yang terdapat pada 100 gelas wain merah. 

Jangan risau! Vivix mendapat pengesahan sijil halal JAKIM



Tahukah anda?

Hanya dengan 1 sudu teh (1 kali sehari) mampu membekalkan ORAC* value yg diperlukan tubuh (3000 - 5000 ORAC). Ini baru dikatakan kualiti setanding dengan harga.

* Oxygen Radical Absorbance Capacity - is a method of measuring antioxidant capacities of different foods.

Promosi Vivix November 2017! Cepat! 

Jika anda membuat belian sebotol Vivix sahaja, harganya adalah RM503.50 untuk sebotol. 

Namun sekiranya anda terus membuat keputusan bijak untuk membeli Set Twin Pack Vivix, anda akan layak untuk menerima:

  1. Keahlian Shaklee PERCUMA (bernilai RM68.90).
  2. Diskaun 5% daripada harga ahli (Potongan RM240!)
  3. Kos penghantaran PERCUMA terus ke rumah
  4. Bonus tunai di bulan berikutnya berjumlah RM36.10 ke akaun bank anda

Untuk jumlah penjimatan keseluruhan yang bakal anda peroleh, penjimatan lebih RM300 berbanding anda ambil sebotol-sebotol. 



Berbaloi kan kalau ambil Set Twin Pack Vivix terus? 

Jadi, saya sarankan kepada anda yang berminat nak cuba Vivix Shaklee, buat belian 2 botol terus untuk penjimatan berganda-ganda. Dan Cikgu Ije yakin, anda pasti akan berpuas hati dengan kesannya.

Duit boleh dicari, tetapi rasa SIHAT itu ‘MAHAL’ harganya.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: