03 December 2017

Apa Yang Berlaku Ketika Kita Stress?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah masuk usia 31 tahun ni, stress tak boleh nak lari ke mana. Stress dengan semua yang berlaku dalam hidup. Hidup mana takde masalah, kan? Cer baca perkataan sekeliling gambar wanita kat bawah ni


Banyak benda nak fikir. Tapi Cikgu Ije ambil pendekatan, semua benda boleh selesai. Selesaikan satu-satu. Buat ikut kepentingan. Utamakan mana yang perlu. InsyaAllah semua akan OK.

Kesan stress melampau kepada badan

KEPALA : Stress menyebabkan kemurungan, sensitif, kelesuan, kebosanan, tiada motivasi, hilang selera, hilang tumpuan, susah tidur, mimpi buruk, risau, berdebar-debar dan sakit kepala serius.

KULIT : Menyebabkan masalah kulit berpanjangan seperti jerawat.

JANTUNG : Meningkatkan tekanan darah dan denyutan jantung, meningkatkan kolesterol jahat dan kemungkinan-kemungkinan serangan jantung.

SENDI DAN OTOT : Mengalami kesakitan, ketegangan dan kepadatan tulang yang rendah.

PERUT : Kekejangan perut, kembung, loya dan berat badan yang tidak stabil.

PANKREAS : kekurangan pengeluaran insulin yang boleh meningkatkan risiko kencing manis.

USUS : Masalah penghadaman dan sistem usus seperti cirit birit dan sembelit.

SISTEM PEMBIAKAN : Kurang keinginan sex, kurang pengeluaran sperma kepada lelaki dan kesakitan ketika haid bagi wanita.

SISTEM IMUNITI : Kurang daya tahan terhadap serangan penyakit dan penyembuhan penyakit yang lemah. Paling serius membawa kepada penyakit kanser kerana kurang kemampuan melawan serangan radikal bebas.

Banyak kesan stress ni kepada seluruh badan kita. Cikgu Ije amalkan B-Complex. Rasa semua benda adalah positif, takde nak mengamuk tak tentu pasal. Jomm baca lagi


Bagaimana B-Complex Shaklee boleh membantu anda ketika stress?


Tugas dan peranan setiap vitamin B di dalam B-Complex:

  1. Thiamin (B1) – membantu sel tubuh menghasilkan tenaga, kesihatan jantung dan metabolisma karbohidrat.
  2. Riboflavin (B2) – melindungi dari kanser, mencegah migrane dan katarak.
  3. Niacin (B3) – membantu menurunkan kadar kolestrol, melepaskan energi dari nutrien-nutrien, mengurangkan stress dan gangguan sendi.
  4. Asid Pantothanate (B5) – membantu sistem saraf dan metabolisma, mengurangkan alergik, migrane dan kelesuan. Penting bagi aktiviti kelenjar adrenal, terutama dalam proses pembentukan hormon.
  5. Pyridoxine (B6) – membantu dalam penghasilan sel darah merah, mengurangkan risiko hypertensi, asma serta PMS.
  6. Biotin (B7) – penting bagi proses perlepasan energi dari karbohidrat, pembentukan kuku dan rambut.
  7. Asid Folik (B9) – membantu perkembangan janin (kekurangan boleh menyebabkan kecacatan janin), pengubatan anemia dan pembentukan hemoglobin.
  8. Cobalamine (B12) – membantu merawat sistem saraf dan pembentukkan sel darah merah.

Apa kata mereka tentang B-Complex?

FB Cik Aann:
Yg dpt rasa lepas makan bcomplex ni jd xmengamuk mcm selalu.kikik.. stress kan,,jdi cpt marah ngan student.. dh lama makan bcomplex dh xde lah perangai2 tu..n bagus jugak utk org diet sebab boleh tukarkan makanan kepada tenaga..

FB Norhana Marsom:
B compleks btl2 mengatasi stress..bl sy bz..stress..sy mkn bcomplex..legaaa..dpt meredakan sakit kepala, tekanan kemurungan dan insomnia..

FB Azie Suhaimi:
bcomplex supplemen utk org yg selalu stress..sebab tu ada dlm set berpantang, untuk elak meroyan..plus bagi kulit glowing..lepas bersalin byk darah hilang, muka pucat . so siapa yg berpantan dgn bcomplex, muka nmpk ceria brtenaga je :)

FB Khairiah Hameed:
Baru tadi customer pm..dia ambil set kesuburan budget. Pagi ambil vitalea dan b complex, katanya jadi cergas n maintain. Baru 2hari try. Selalunya tengahari dah melepek..nak tidur . Tapi tetiba dua hari ni jadi fokus n cergas. Memang terbukti b complex terbaikk.

Berbaloi sungguh. Sebotol ada 120 tablet. Untuk 120 hidangan. Kalau ambil setiap hari, untuk 120 hari atau 4 bulan. Dah la murah, tahan untuk kegunaan berbulan lak tu!

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment