17 December 2017

Ketahui Perbezaan Vitamin Prenatal Dan Postanal Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsi cerita tentang vitamin untuk ibu! Siapa perlu tahu tentang vitamin ni? 
  1. Ibu baru bersalin
  2. Ibu dalam pantang
  3. Ibu bakal bersalin
  4. Ibu sedang menyusukan anak
  5. Ibu yang nak kurus
  6. Ibu yang mahu jaga kesihatan 
  7. Bakal ibu yang merancang untuk hamil
  8. Ibu sedang hamil
3 kali mengandung dan bersalin, 3 kali juga Cikgu Ije guna vitamin-vitamin ni. Bahasa moden dikenali sebagai Prenatal dan postnatal Set. Sesuai untuk wanita yang akan hamil mahupun pernah bersalin. Sumpah! 

Sejak Cikgu Ije amalkan tahun 2011 hingga sekarang, sangat puas hati! Tak boleh tak makan. Serasi sungguh! 

Tak cukup ke vitamin yang klinik bekalkan? 

Cikgu Ije mengambil pendekatan untuk mengambil vitamin tambahan kerana pengalaman pertama hamil tahun 2010 sangat meletihkan. 
  1. HB rendah. Kerap rasa nak pitam terutamanya jika berdiri lama. Maklumlah kerja cikgu menuntut untuk berdiri lama
  2. Letih dan penat sepanjang masa. Tiada hari yang cergas. Rasa seksa melalui tempoh kehamilan
  3. Loya dan tak lalu makan. Lapar tapi tak boleh nak menelan. Loya sungguh
Lepas bersalin anak sulung pada April 2011, baru lah Cikgu Ije jumpa info tentang vitamin dan memilih jenama Shaklee untuk dicuba. Hingga sekarang (Disember 2017), Cikgu Ije masih setia dengan vitamin Shaklee. 

Jom baca apa kata Dr. Zubaidi. 



Ramai ibu mengambil langkah awal mengamalkan vitamin prenatal sepanjang tempoh kehamilan dan vitamin postnatal sepanjang tempoh selepas bersalin sehingga anak membesar. 

Mahal ke vitamin ni? Tengok macam banyak nak kena beli dan amalkan. Meh Cikgu Ije beri detail kat u gais. 

Vitamin Prenatal dan Postnatal Shaklee


Healthy Prenatal

  • OsteMarix™
  • OmegaGuard™ 
  • Sustained Release Vita-C Plus™
  • Vita-Lea® Iron Formula
  • ESP - Soy Protein Isolate Powder
  • B-Complex
Healthy Postnatal

  • OsteMarix™
  • OmegaGuard™ 
  • Sustained Release Vita-C Plus™
  • Vita-Lea® Iron Formula
  • ESP - Soy Protein Isolate Powder
  • Alfalfa Complex
Jika diteliti, setiap set ada 6 jenis vitamin berbeza. 5 vitamin atas adalah vitamin yang sama. Cuma 1 vitamin akhir yang berbeza. 

Jika prenatal, ada B-Complex, postnatal ada Alfalfa Complex. Jom kita berkenalan dengan fungsi setiap vitamin ini.

Fungsi vitamin prenatal dan postnatal Shaklee

1 - OsteMatrix

Formula komprehensif, mudah ditelan

☑Melindungi tulang anda, padat dengan nutrien (kalsium, vitamin D, magnesium dan pelbagai khasiat) lain untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

☑Membentuk tulang dan gigi yang kuat

4 tablet membekalkan:
☑ 1000 mg kalsium
☑ 400 mg magnesium
☑ 400 iu vitamin D – untuk menggalakkan penyerapan kalsium

Tablet yang bersalut dan mudah ditelan

Pengambilan – 4 tablet (2 tablet, 2 kali sehari bersama makanan)

2 - OmegaGuard™

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi  -membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

Minyak ikan - membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuardTM membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen - dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

3 - Sustained Release Vita-C Plus™

Bekalan Vitamin C Semula Jadi untuk Kesihatan Sepanjang Hari

☑  menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh.

☑  nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.

4 - Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin dan Multimineral

Kepelbagaian Khasiat - salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pengambilan Vita Lea:
☑Menggalakkan kecergasan dan kesihatan keseluruhan tubuh
☑Menguatkan tulang dan system imun
☑Melindungi  tubuh daripada radikal bebas

5 - ESP - Soy Protein Isolate Powder

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung

Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur

Bagi prenatal, ada tambahan B-Complex

6 - B-Complex

Lengkap dengan kesemua lapan Vitamin B. Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Keistimewaan Shaklee:
☑ Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten
☑ Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan.
☑ Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee.

Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B. Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat

Bagi postnatal, ada tambahan Alfalfa Complex

7 - Alfalfa Complex (S)

Nutrisi Anugerah Alam 

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Alfalfa daripada sumber semula jadi

Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu


Sumber semula jadi pigmen klorofil, vitamin dan mineral surih. Segalanya tersedia di dalam Alfalfa Complex.

Mereka dah cuba vitamin postnatal dan prenatal Shaklee

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  2. Semulajadi
  3. Berkesan
  4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment