09 December 2017

Vivix : 11 Fakta Best Tentang Anggur Muscadine

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak berkongsi 11 fakta berkenaan bahan utama pembuatan Vivix, iaitu anggur Muscadine. Semua tahu bahawa Vivix merupakan supplement premium dan eksklusif keluaran Shaklee. 

Awal-awal lagi Cikgu Ije nak pesan, Vivix mahal bukan sebab anggur ni mahal tapi atas banyak faktor; antaranya kajian bertahun untuk gabungkan ramuan terbaik.OK jom kita masuk topik balik. Kita cerita tentang anggur!

11 Fakta Tentang Anggur Muscadine

1. Anggur Muscadine tumbuh di kawasan panas dan lembab

Anggur muscadine tumbuh semulajadi di tempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin.

Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati dapat hidup dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveraterol yang tinggi.

2. Anggur Muscadine saiz sebesar bola golf

Ia dikenali sebagi super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar bola golf! Saiznya lebih besar berbanding anggur biasa yang berdiameter sekitar 5cm atau seakan-akan sebiji buah plum.


3. Anggur Muscadine memiliki kulit yang keras dan tebal

Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .

4. Anggur Muscadine berkeupayaan melindungi diri daripada bakteria dan kulat

Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia  kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.

Hal ini kerana anggur muscadine mengandungi resveratrol yang merupakan phytoalexin di mana ia dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa jenis tumbuhan apa diserang pathogen seperti bakteria dan fungi.

5. Anggur Muscadine mempunyai 20 pasang kromosom

Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom, manakala anggur muscadin mempunyai 20 pasang kromosom.  Iaitu lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.

Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis anti penuaan khas. Malah kandungan polifenol dalam buah anggur ini adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Ianya menyediakan lebih banyak faedah kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan bersifat anti oksidan yang tinggi.


6. Anggur Muscadine tidak memerlukan semburan racun perosak

Anggur muscadine merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak! Rujuk #4

7. Anggur Muscadine mempunyai nilai ORAC paling tinggi

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham, Massachusetts pada tahun 2003, anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding blueberi.

8. Anggur Muscadine kaya dengan anti oksidan

Anggur muscadine kaya dengan anti oksidan. Dikatakan ia memiliki 88 kompaun anti oksidan dijumpai di dalam anggur ini. Anggur muscadine juga mengandungi bahan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins (OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa anti oksidan yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

Anggur muscadine juga mengandungi lebih tinggi kandungan anti oksidan iaitu 40 kali ganda berbanding anggur biasa.

Considerable recent research has explored therapeutic applications of oligomeric proanthocyanidin complexes (OPCs), naturally occurring plant metabolites widely available in fruits, vegetables, nuts, seeds, flowers, and bark. OPCs are primarily known for their antioxidant activity.

9. Anggur Muscadine mengandungi resveratrol 6 kali lebih tinggi

Anggur muscadine mempunyai kadar resveratrol 6 kali  lebih tinggi berbanding anggur merah.


10. Anggur Muscadine tinggi kandungan fiber

1 biji anggur muscadine bersamaan dengan 5 biji anggur tanpa biji dari segi kandungan fiber. Justeru ia membantu masalah pengahdaman, sembelit dan buasir lebih cepat dari anggur biasa.

11. Anggur Muscadine bersifat anti kanser dan anti radang

Anggur muscadine adalah satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – anti kanser dan antiradang.

Pembuatan Vivix

Dari segi pembuatan Vivix, Shaklee menggunakan keseluruhan buah anggur; kulit, isi dan bijinya kerana:
 1. Anti oksidan dan phytonutrients yang tinggi dalam kulit anggur
 2. Kandungan Resveratrol yang tinggi di dalam biji anggur
 3. Isinya juga mengandungi nutrien yang sangat berguna

Sememangnya Vivix terbaik untuk kesihatan menyeluruh.


Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 2. Semulajadi
 3. Berkesan
 4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
 3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: