23 January 2018

3 Kaedah Rawatan HFMD Dengan Cepat Dan Berkesan!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan testimoni terbaru ShakleeBaby! Gembira sangat sebab dapat bantu selesaikan masalah penyakit Tangan, Kaki dan Mulut atau popular sebagai HFMD (Hand Foot Mouth Disease) seorang bayi kecil yang sangat comel, Noah! 


Inilah penyelamat Baby Noah!

Bayi Eczema dijangkiti HFMD



Cuba imagine kalau kita yang kena macam ni seluruh badan, apa rasa? Bayi kecil rasa sakit tapi tak boleh nak explain. Mereka mampu garu dan menangis je. Sebagai ibu bapa prihatin, tanggungjawab kita untuk usaha dan ikhtiarkan kesembuhan yang cepat.

Mommy Noah memilih ShakleeBaby untuk membantu mempercepatkan proses penyembuhan HFMD. Noah juga merupakan bayi yang mempunyai eczema. Jomm teruskan pembacaan anda. 


Tiga produk dalam ShakleeBaby Set ini mampu membantu bayi HFMD dan mengawal eczema yang membuatkan bayi tidak selesa. Jom baca apa kata Mommy Noah selepas 5 hari bayi beliau menghidap HFMD. 

Selepas 5 hari HFMD...



Menurut Mommy Noah, muka dan badan Noah pada awalnya sangat teruk. Beliau menggunakan ShakleeBaby dan menakjubkan hanya dalam masa 5 hari, kulit Noah dah elok! Hanya tinggal sedikit parut sahaja yang tinggal. Alhamdulillah


Gambar di atas ialah keadaan Baby Noah selepas 5 hari menghidap HFMD. Tiada lagi ruam merah. Yang tinggal hanyalah parut. Selepas 2 minggu, Mommy Noah berkongsi lagi keadaan anak beliau.

Selepas 14 hari HFMD...



Berbaloi berusaha dan berikhtiar menggunakan ShakleeBaby. Inilah yang dikatakan...
The powerful of Shaklee Baby products! Say bye bye to eczema, rashes (due to HFMD). Say hi to beautiful skin!
Sebelum berkenalan dengan Set ShakleeBaby dengan lebih lanjut. Jom kita tahu serba sedikit tentang penyakit tangan kaki dan mulut (HFMD) ini.


Apakah itu HFMD?

HFMD ini adalah singkatan bagi Hand, Foot and Mouth Disease (penyakit tangan, kaki dan mulut). Ia disebabkan oleh jangkitan Virus, iaitu coxsakievirus A16 yang termasuk dalam kumpulan Enterovirus.

Sebenarnya jangkitan virus coxsakie ni boleh terkena kepada sesiapa sahaja, tetapi yang paling common adalah kanak-kanak berusia 10 tahun dan ke bawah. Selalunya HFMD ni mudah berjangkit terutamanya apabila anak-anak berada di taska, sekolah ataupun taman permainan.

Apakah simptom HFMD?
  • Demam
  • Sakit dalam mulut
  • Ruam seperti melepuh (blisters) di tapak tangan dan kaki
  • Sakit tekak
  • Kurang selera makan
Bagaimana HFMD boleh berjangkit?

HFMD ni sangat mudah berjangkit. Jangkitan selalunya melalui sentuhan dengan hidung dan tekak ataupun daripada najis orang yang dijangkiti. Waktu yang perlu dikuarantinkan adalah 3-7 hari sebelum simptom keluar selepas bersentuhan dengan orang yang dijangkiti.

Rawatan Semulajadi HFMD

Oleh kerana HFMD ini adalah jangkitan virus, maka apa yang perlu kita lakukan adalah tingkatkan imun sistem anak kita untuk melawan virus tersebut.
  • Rooibos Tea: Gunakan air rebusan teh ini untuk dibuat mandi atau minum. Rooibos tea ini adalah teh yang bebas kafein (kandungan kafein menghampiri 0%)
  • Sup Tulang/ayam: Hidangkan anak dengan sup rebusan tulang/ ayam dengan campuran makanan antiviral contohnya bawang putih yang banyak.
  • Perbanyakkan makanan antiviral: Peppermint, bawang putih, bawang merah, kunyit, habbatussauda juga adalah antara antivirus
  • Tea Tree Oil, Minyak Kelapa Dara: Sapukan pada jangkitan kulit. Minyak kelapa dara itu juga boleh dibuat minum
  • Rebus pakaian dan mainan: Pakaian dan mainan anak-anak hendaklah direbus bagi mematikan sebarang virus dan bakteria yang ada
  • Cuci lantai rumah: Cuci lantai rumah dengan dettol ataupun campuran cuka epal dan tea tree oil
  • Vitamin C: Beri anak makan makanan yang kaya dengan Vitamin C
  • Kekalkan terhidrasi: Berikan anak minum air yang banyak. 
  • Olivenol, probiotik: Ini juga boleh tingkatkan imun sistem anak untuk melawan virus.
  • Air Kelapa dan air barli: Air kelapa dan barli adalah antara antivirus semulajadi
  • Madu dan jus delima: Berikan anak madu dan jus delima kerana ia adalah antara remedi untuk ulser mulut
Banyaknya petua! Kalau pening sangat, ikut je Mommy Noah. Gunakan Set ShakleeBaby. Hasil? Terbukti berjaya. 5 hari HFMD hilang dan 2 minggu parut hilang!

Apakah yang perlu dilakukan untuk mengelakkan HFMD?

Apa yang paling penting adalah jaga kebersihan.
  • Tutup mulut dan hidung apabila anda batuk atau bersin
  • Basuh barang permainan anak secara kerap dengan air panas yang bersabun, terutamanya apabila bersentuhan dengan air liur
  • Basuh tangan setiap kali selepas keluar tandas
OK jom! Berkenalan dengan produk magik yang sembuhkan Baby Noah dalam masa yang sangat singkat! Alhamdulillah pastinya dengan izin Allah saw. Yang penting, kita cuba gunakan produk premium dan terbaik!

Kenali Set ShakleeBaby

Set ShakleeBaby dengan slogan best iaitu selamat, lembut dan organik sangat menenangkan hati dan jiwa ibu bapa. Berikan produk terbaik untuk anak kita agar tidak memudaratkan kesihatan dan masa depan mereka untuk jangka masa pendek mahupun jangka masa panjang. 



Shakleebaby™ memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk si manja anda.



3 produk yang terdapat di dalam set ShakleeBaby ialah:
  1. Gentle Wash
  2. Massage Oil
  3. Soothing Lotion

Gentle Wash - Menjadikan masa mandi selamat dan menyeronokkan




Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut.

Soothing Lotion - Lembut secara semulajadi untuk kulit sensitif



Kekalkan pipi gebu si manja dan kelembapan jari-jemarinya dengan losyen yang lembut ini. Ianya mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik.

Massage Oil - Campuran organik yang menenangkan


Minyak urut yang sangat lembut ini sememangnya sempurna untuk mengurut bayi anda pada bila-bila masa ataupun untuk digunakan sebagai pelembap selepas mandian. Mengandungi minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut dan penuh kasih sayang.

Nak tahu lanjut tentang Set Shaklee Baby? Klik Set ShakleeBabyBerminat untuk dapatkannya? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  2. Semulajadi
  3. Berkesan
  4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: