18 February 2018

Shaklee Collagen Powder Terbaik Untuk Sendi dan Tulang

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bila kita bercakap mengenai kolagen, terus kita kaitkan dengan kulit yang anjal dan cantik tanpa cela. Hakikat sebenarnya, kolagen berada di sebahagian besar daripada tubuh kita seperti kulit, mata, organ dalaman, tisu, otot dan tulang.



Hari ni Cikgu Ije nak fokuskan kolagen untuk kesihatan sendi. 
Apa Kaitan Kolagen Dan Sendi Tulang?


Ianya memang ada kaitan kerana sakit lutut berlaku disebabkan tulang rawan mula haus dan terhakis disebabkan kolagen yang ada dalam tulang rawan semakin berkurangan dan mula rosak. Tahukah anda bahawa 50% dari tulang rawan terdiri daripada kolagen?

Kolagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Namun begitu, selepas berusia 20-an,kolagen sudah mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage).


Rajah diatas perbandingan antara sendi yang cukup kolagen dan kurang kolagen. Kolagen ini berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut dan memelihara tulang rawan yang mula rosak.

Kajian menunjukkan bahawa mengambil suplemen kolagen boleh merawat osteoarthritis yang teruk dan osteoporosis. Jadi bayangkan apa yang ia boleh lakukan untuk sakit kecil seperti sakit lutut, ligamen koyak dan sebagainya?


Badan boleh menghasilkan kolagen dengan sendiri. Tetapi yang menjadi masalah bila mana bilangan kolagen yang dihasilkan badan tidak dapat menampung keperluan menggantikan bilangan kolagen yang rosak tadi. Sebab itu, kita memerlukan suplemen kolagen untuk menampung keperluan kolagen tubuh. 

Bagaimana kolagen atasi masalah sendi tulang?

Kolagen akan diserap oleh tubuh dan meresap ke bahagian sendiApabila penyerapan kolagen ini berlaku ke dalam badan , ianya perlahan-lahan akan memperbaiki bahagian-bahagian yang rosak serta menggantikan kolagen yang rosak.

Lama-kelamaan bengkak akan beransur pulih dan struktur tulang rawan akan berfungsi dengan lebih baik.

Mengikut kajian, penggunaan selama 8 minggu boleh menunjukkan hasil Collagen Powder Shaklee ini. Malah, ada juga yang kurang dari itu atau seawal 3 hari.

Collagen Powder Shaklee bersifat elastik dan sangat kuat. Ianya juga bukan drugs,tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya dan tiada kesan sampingan.

Kajian klinikal kolagen bantu masalah sendi

Banyak kajian klinikal terhadap penggunaan suplemen kolagen, Cikgu Ije kongsikan sebahagian daripada kajian ye.

“Penggunaan selama 24 minggu dengan collagen membantu kurangkan sakit sendi 147 atlet.” Clark K.L et.all (2008) “Terdapat peningkatan yang ketara dalam keselesaan lutut seperti yang dinilai oleh skala analog visual untuk menilai kesakitan.” Benito Ruiz et all “Pembaikan yang ketara tisu lutut berbanding dengan kumpulan kawalan selepas 48 minggu dengan suplemen collagen” dGEMRIC Study
Shaklee Collagen Powder Terbaik Untuk Sendi dan Tulang

Tidak semua suplemen kolagen dapat menyembuhkan sendi anda. Terdapat banyak pilihan kolagen di pasaran, tapi awas! Terdapat suplemen collagen di pasaran yang tidak mempunyai type II collagen, yang paling penting untuk sendi.

Terdapat 27 jenis kolagen. Sendi kita kebanyakannya diperbuat daripada type II collagen yang sangat penting, namun sendi juga mempunyai collagen type 9, 10 dan 11. Justeru anda perlu pastikan collagen yang anda ambil mempunyai bahan yang boleh menyokong kesihatan sendi dan tulang anda.

Shaklee Collagen Powder mengandungi kolagen lengkap untuk menyokong kesihatan kulit, sendi dan tulang anda. Bagaimana?

Perbezaan jenis-jenis kolagen

Anda perlu tahu bahawa suplemen kolagen dan produk penjagaan kulit berasal daripada kolagen yang diperbuat daripada empat sumber utama:
  1. Bovine (lembu)
  2. Khinzir (babi)
  3. Ayam
  4. Ikan (laut)
Boleh rujuk kepada jadual di bawah:

Kolagen Lembu, Babi & Ayam
Kolagen Marin / Laut
Lebih murah
Agak mahal
Diekstrak daripada kulit, tendon dan tulang rawan
Diekstrak daripada sisik ikan
Banyak type II collagen, sedikit type I collagen
Mengandungi banyak type I, II & III collagen
Saiz molekul sangat besar, sukar diserap
Saiz molekul kecil, mudah diserap, bioavailability
Terdedah kepada penyakit lembu gila, selsema burung
Bebas daripada sebarang penyakit

Mungkin ada yang tertanya-tanya, bagaimana pula dengan collagen daripada sumber buah atau sayur? Jawapannya sebenarnya ia bukan collagen sebenar.

Collagen daripada sumber ikan terbukti mempunyai “bioavailability” iaitu kadar di mana ia diserap ke dalam aliran darah melalui dinding usus kita. Ini bermakna bahawa ikan (laut) collagen memasuki aliran darah dengan lebih cepat daripada lain-lain jenis collagen, jadi ia adalah sumber terbaik collagen untuk kulit, tulang dan sendi anda.

Shaklee memilih sisik ikan merah sebagai sumber utama Collagen Powder Shaklee. Kenapa pilih sisik ikan merah? Ada sebabnya, antaranya:

4 sebab mengapa Collagen Powder Shaklee pilihan anda?

1. Penyerapan hebat

Collagen Powder Shaklee menyediakan molekul yang kecil dan mempunyai penyerapan yang lebih tinggi (1000 dalton yang paling optimum untuk penyerapan dalam badan).

Penyerapan Shaklee Collagen Powder sebanyak 1000 dalton memudahkan dan memaksimakan kadar penyerapan


2. Sumber premium sisik ikan merah

Kenapa sisik ikan merah? Ikan merah adalah ikan laut dalam yang mana boleh berenang hingga 5000m ke dalam air
  1. Sisik yang premium
  2. Tahan tekanan
  3. Sangat bersih
  4. Tinggi kolagen


Setiap sachet mengandungi 4000mg collagen bagi setiap hidangan yang anda ambil.

3. Bukan Sekadar kolagen

Selain daripada sumber utama iaitu sisik ikan merah, Collagen Powder Shaklee ditambah dengan 6 bahan aktif lain seperti:

  • Camelia Japonica Sees Extract: Biji pokok Camelia japonica ini terdiri daripada asid oleik iaitu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon iaitu antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
  • Pfaffia extract: Ptaffia yang turut dikenali sebagai ‘ginseng brazil’ telah dibuktikan dapat membantu formasi collagen dan asid hyaluronik apabila digabungkan dengan esktrak biji Camellia japonica. Kemampuan luar biasa ekstrak Ptaffia yang mampu mengikat amaun air yang banyak membolehkan asid hyaluronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
  • Fish Collagen: Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, anjal dan gebu.
  • Ekstrak kekerang: Glucosamine dalam ekstrak kekerang adalah sangat penting dalam sintesis cecair sinovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan.
  • Lactobacilus acidophilus: Bakteria baik yang membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat seterusnya mampu meningkatkan collagen dalam badan.
  • Vitamin C dan Vitamin B: Vitamin B berperanan dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan collagen di dalam sel. Vitamin C pula menggalakkan penghasilan collagen dan menentang radikal bebas yang mampu merosakkan kulit.

4. Terbukti berkesan

Hampir 71% menyatakan kesihatan mereka lebih baik selepas pengambilan Collagen Powder Shaklee. Terdapat ujian klinikal pihak ketiga yang menyokong fakta ini.


Collagen Powder terbukti berkesan dalam tempoh 8 minggu pengambilan


Testimoni Shaklee Collagen Powder Untuk Sendi dan Tulang

Testimoni 1: 
Selepas 1 minggu, sakit lutut ibu mertua berusia 60 tahun semakin hilang


Testimoni 2: 
Selepas amalkan 2 kotak Collagen Powder, sakit sengal lutut tak ada!


Testimoni 3: 
Bertahun cari penawar sakit lutut, siap dah tukar besi pun. Tapi masih sakit. Selepas amalkan Collagen Powder, sakit lutut hilang. Yakin menunaikan umrah dan buat jamuan raya!



Testimoni 4: 
Sendi mak berusia 59 tahun dah tak sakit 


Testimoni 5: 
Dulu naik tangga pun lutut berbunyi, sekarang tak lagi. Lutut rasa OK sangat!


Harga Shaklee Collagen Powder

Dah berpuas hati dengan kualiti dan keberkesanan Collagen Powder Shaklee, jom kita tengok harga kolagen yang digemari ramai ini. 

1 kotak Collagen Powder Shaklee mengandungi sebanyak 15 sachet. Harga runcit bagi sekotak adalah RM315.88.

Untuk mendapat harga lebih murah, Cikgu Ije cadangkan untuk anda mendaftar sebagai ahli iaitu melalui pembelian 3 kotak Collagen Powder Shaklee melayakkan anda mendapat:
  1. Keahlian percuma bernilai RM80
  2. Bonus tunai sebanyak RM30

Penggunaan 3 kotak Collagen Powder Shaklee adalah untuk kira-kira 2 bulan. Kebiasaannya dalam tempoh ini anda akan mendapatkan kesannya, atau paling lambat dalam tempoh 8 minggu sebagaimana kajian klinikal seperti graf ini.


Bantu ibu ayah atasi masalah sendi 

Alhamdulillah. Collagen Powder Shaklee telah banyak menyelesaikan masalah sendi, tulang dan lutut. Mana-mana mak-mak ayah yang ada sakit lutut itu, atau yang ada masalah osteoporosis, osteoarthritis, bolehlah amalkan Collagen Powder Shaklee . InsyaaAllah terbaik untuk kesihatan.

Sekiranya anda ingin memberikan hadiah hidup yang sihat dan berpanjangan buat ibu ayah yang banyak berjasa sedari kita kecil, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment