03 May 2018

Perlukah Persediaan Vitamin Untuk Umrah Dan Haji?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan pengalaman upline bisnes Shaklee Cikgu Ije iaitu bekas pegawai perubatan, Master Dr Hasifah, leader Rich Young Group (RYG). Beliau mendapat tajaan penuh menunaikan umrah daripada Shaklee. Beliau pergi ziarah dan umrah bersama suami dan ibu mertua beliau yang berusia 65 tahun. 


Cikgu Ije kongsikan 1 post Facebook beliau berkenaan vitamin, umrah dan warga emas.

Mak cakap mak kuat

Semalam lepas habis umrah, dah tahalul (gunting rambut sedikit sekurang-kurangnya 3 helai), mak buat tangan tanda menang. Sambil senyum puasMak ucap alhamdulillah. Mak cakap mak kuat

Tawaf 7 pusingan mengelilingi Kaabah dalam keadaan orang sangat ramai dan sesak, bukan sesuatu yang mudah. Terutama bagi warga emas yang ditolak-tolak. Mak dah 65 tahun.

Selesai tawaf, mak kena saie. Saie ni perjalanan dari Bukit Safa Ke Marwa agak jauh dan sedikit berbukit. Tak tinggi bukit tu tapi kalau 7 kali ulang-alik dengan dihimpit org ramai, kita cepat penat.

Suami dah standby seandainya mak nak naik kerusi roda, boleh saja. Tapi kita nak cuba dulu dan positif. Mak sendiri nak buat sendiriAlhamdulillah. Dah selesai umrah mak.


Mak ambil vitamin setiap hari, tapi...

Dalam banyak-banyak hari sepanjang di Madinah, mak memang amalkan CoQ-Trol Plus, OmegaGuard dan OsteMatrix.

Tapi, ada satu hari mak miss pada waktu pagi. Malam sebelum tu pulak mak masuk Raudah. Memang ditolak-tolak.

Esok pagi tu mak tak makan Shaklee. Cip terus ingatkan,’mak, lepas kita balik Subuh ni, terus ambik Shaklee. Kalau tidak, kaki mak akan sakit dan letih’.

Mak terus cakap yang mak lupa.

Vitamin dan tanpa vitamin? Memang berbeza

Selepas beberapa jam ambil Shaklee, mak cakap memang berbezanya bila ambil suplemen Shaklee sepanjang kat sini berbanding bila mak miss. Kaki tu terasa sakit dan lenguh bila miss (tak ambil) suplemen.

Bila ambil, mak tak rasa papa. Rasa steady saja. Solat masih berdiri tau. 65 tahun!

Shaklee banyak bantu mak laksanakan ibadah kat sini. Kalau Cip dan husband yang muda ni pun rasa lenguh kaki dengan aktiviti harian kami disini walaupun hotel sebelah masjid saja.

Bayangkan warga emas.


Bekalan umrah atau haji

Jadi sebab tu kita kena bekalkan mak ayah yang pergi umrah atau haji dengan suplemen Shaklee. 3 yang utama ialah OmegaGuard, OsteMatrix serta CoQ-Trol Plus


  • OmegaGuard ini adalah minyak ikan yang bagus untuk sendi dan boleh hilangkan rasa sakit. Tapi ia bukan ubat panadol ye. Ia ada sifat anti-radang.
  • OsteMatrix adalah pil kalsium. Bila kalsium tak cukup, otot cepat kejang dan lenguh yang lambat hilang. Ambil saja OsteMatrix, lenguh hilang beb.
  • CoQ-Trol Plus pula energy booster. Cip dengan husband ambil CoQ-Trol Plus ini 2 kali  sehari. Bayangkanlah kitorang tidur malam 2 jam saja. Lepas tu pagi dah di masjid dan sepanjang hari memang tak duduk diam. Either masjid atau balik makan. Kalau tak makan Coqtrol, Cip mmg asyik menguap saja.
'Paksa' diri beribadat sebab bukan selalu boleh ke Mekah

Penting semua ni sebab kita kat sini bukan hidup macam kat Malaysia tu santai-santai. Setiap masa kita isi dengan beribadat. Kita taknak miss sebab pahalanya besar.

Walaupun kalau ikutkan rasa nak baring jap tapi tak bleh nak miss solat fardu di masjid sebab tahu besar ganjarannya. Rugilah. Bukannya boleh dok mai sini sesuka hati.

Jadi, kita paksa badan kita. Selain tu ada trip rombongan ziarah lagi yang kita pergi. Jadi pack jadual.

Mak ayah akan cepat letih. Yang paling tak best adalah bila mereka mula sakit kat sini. Paling popular adalah demam dan batuk. Faktor perubahan cuaca, kekeringan badan dan juga debu pasir boleh buat seseorang dapat batuk, sakit tekak dan demam. Jadi, kena hati-hati.

Alhamdulillah, mak steady. Baru nak selesema saja, Cip suruh mak makan NutriFeron sehari 3 sachets. Tak jadi nak demam mak kata. Bestkan ada vitamin Shaklee. Sekian review effect suplemen semasa buat umrah untuk warga emas dari Cip.



Kesimpulan

Yang penting, setelah berusaha sehabis baik dengan usaha sendiri, banyakkan berdoa, kerana di Tanah Suci senang untuk dimakbulkan doa serta senang untuk mendapat ujian Allah. Berserahlah dan bertawakkal sepenuhnya agar dikurniakan rezeki kesihatan yang baik, supaya niat kita untuk memperbanyakkan ibadah diterima.

Semoga perkongsian ini memberi idea dan membantu anda yang ingin ke Tanah Suci membuat persediaan yang rapi agar segala-galanya berjalan lancar.

Yang baik dan buruk, segalanya datang dari Allah dengan bersebab dan atas kuasaNya. Kita merancang dan berusaha, Allah yang menentukan. Semoga kita semua dikurniakan umrah dan haji yang mabrur, dan pulang ke tanah air dengan perubahan yang positif dan istiqamah dengan perubahan dan semakin meningkat perubahan yang baik itu sehingga ke akhir hayat.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment