20 September 2018

Berat Turun Selepas Bersalin : 74kg ke 57kg!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Berat badan adalah isu yang sangat sensitif. Kalau boleh jangan lah tegur. Simpan dalam hati saja.

"Kurus sangat la ko ni sekarang. Sakit ke? Suami tak bagi makan ke? Duit takde ke??

"Gemul sangat la ko ni sekarang. Malas bersenam ke? Tak kawal makan ke? Suami tak marah ke?"

Eh, eh, eh! Kita tak tahu apa punca penyebab masalah berat badan seseorang. Ada akibat pengambilan pil perancang, ada sebab anak kerap menyusu jadi ibu selalu lapar, ada sebab stress melampau jadi makan sebagai penghilang stress. Banyak sebab.

Jadi hari ni Cikgu Ije nak kongsikan testimoni pengguna Shaklee yang setia. Beliau telah turun berat badan selepas bersalin dan berat tersebut maintain! Itulah goal seorang wanita!



HABIS PANTANG BERAT KEMBALI ASAL,SEHINGGA SEKARANG MANTAIN!
Bukan senang untuk kekalkan berat badan dari selepas pantang sampai la sekarang. Tapi tak juga mustahil kalau kita betul-betul istiqomah amalkan supplement setiap hari.

Bagi anda yang jenis susah turun berat dan tak boleh jaga makan, WAJIB JAGA MAKAN kalau amalkan supplement. Berbaloi gais!
Diri sendiri kena nekad baru la dapat result yang bagus. Tapi kalau diri sendiri harapkan supplement semata-mata tapi makan tak jaga susah la. Supplement sahaja bukan samata-mata untuk bakar lemak, tapi supplement lengkapkan nutrien harian yang kita tak dapat daripada pemakanan harian.

Bila nutrien tak cukup, kita akan lemah, rasa nak makan tak henti; sebab tu kena JAGA MAKAN dan AMALKAN SUPPLEMENT dalam masa yang sama. 
Ringkasnya, jom kita bersama Jia! (Facebook belian Faziana ARahim)
"Jia kadang-kadang makan tak jaga jugak, tapi cepat-cepat insaf cari supplement"
Jia amalkan 5 supplement Shaklee ini dan lihatlah hasilnya!

Cikgu Ije pun teruja sangat nak kongsi testimoni Jia ni. Tengok tang paha! Kecut terus. Memang berbaloi jaga makan dan topup supplement supaya badan kekal fit.

Ringkasnya, inilah fungsi 5 vitamin Shaklee yang Jia amalkan.
1. ESP - protein yang membantu mengawal nafsu dari makan berlebihan serta mencantikkan kulit.
2. Lecithin - membantu membakar lemak & merampingkan pinggang
3. OmegaGuard - membakar lemak dengan lebih cepat
4. Herb-Lax - membantu detox usus untuk kempiskan perut. (selepas anak 6bulan)
5. Vivix - detox keseluruhan badan & kekalkan berat badan selepas turun

Untuk anda yang sedang hamil, Shaklee telah merumuskan Prenatal Set yang mengandungi 6 vitamin untuk anda dan bayi anda;

Yang bestnya, sejurus selepas bersalin Shaklee rumuskan Postnatal Set. Vitamin sama sahaja dengan sepanjang hamil dengan tambahan Alfalfa Complex


Vitamin ini lengkap untuk cepatkan penyembuhan luka bersalin (normal atau pembedahan), tenaga, penghasilan susu (apply konsep demand & supply), kawal emosi, tingkatkan imun badan dan dapatkan berat badan normal.

Seperti Jia, beliau amalkan Lecithin dan Vivix yang tiada dalam set postnatal ini. Pun boleh. Untuk selepas tempoh berpantang, boleh ambil Herb-Lax untuk penurunan berat badan yang lebih ekstrem. Paling penting, dapatkan konsultasi daripada Cikgu Ije!

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment