12 March 2019

Gempar! Perkongsian Selepas 27 Tahun Amalkan Pengambilan Shaklee!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan pengalaman seorang pengamal vitamin Shaklee sejak 27 tahun. 

Baru 1 jam dikongsikan, share di Facebook menjangkau 266 perkongsian. 




Cikgu Ije copy dan paste semula perkongsian beliau di blog ni agar mudah untuk dirujuk pada masa akan datang. Cikgu Ije edit sikit ejaan kepada ejaan penuh supaya lebih mudah dibaca. Baca tau! Ketahui pengakhiran pengamal 27 tahun vitamin 


BETUL KE SEMUA VITAMIN SAMA?

Ramai professional mungkin yang tak arif (out of their ignorance) mengatakan yang semua vitamin sama je! Ada yang mengatakan ambil vitamin buat air kencing mahal? Lebih teruk yang kata nanti ada side effect dan effect buah pinggang

Pengalaman kami lebih 27 tahun sebagai pegamal tegar supplement semulajadi dengan mega dosing (dos banyak) setiap hari membuktikan dakwaan itu meleset. Tapi mungkin ia benar untuk sesetengah jenama.

Ada ilmu, baru beli

Ada juga pengamal perubatan yang memandang serong sebab mereka dihujani dengan pelbagai jenama di pasaran yang beri kesan tak baik kepada pengguna. Sebab itu sebelum beli apa-apa supplement, wajib ada ilmu..

✅ Adakah sumber dan cara pemprosesan supplement tu kekal natural (semulajadi)?
✅ Adakah syarikat buat ujian klinikal (ke atas manusia) secara bebas dan diakui oleh masyarakat ahli sains. Yakni research diterima kalangan jumhur saintis melalui "peer review" serta diterima dalam JAMA, LANCET, Journal of Cardiologist dan lain-lain di peringakat dunia.

Kisah pengkaji 4 tahun..

Seorang pengkaji yakin ada satu jenama yang berbeza daripada yang lain. Lalu beliau membuat kajian selama 4 tahun dengan membaca secara kaedah fast reading selama 4 jam sehari. Ya, 4 jam sehari selama 4 tahun!

Anda perlu cari dan baca buku "Why Shaklee" atau "Shaklee Difference" yang di karang oleh penyelidik bebas Dr Bruce Miller. Buku-buku nutrisi Dr Bruce banyak dijual di farmasi di Malaysia.

Pengalaman bertemu Dr Bruce Miller

Saya sendiri telah menerima ilmu dalam sesi 2 hari di Allson Klana Hotel, Seremban dulu dalam tajuk "Build Your Empire Through Nutrition Business" dan mendapat sijil. Sekali lagi saya berjumpa beliau di lapangan terbang Dallas jam 5 pagi. Beliau hadiahkan delegasi Shaklee dengan personal autograph, "Discover the Shaklee Difference".

Kita perlu ambil supplement yang betul dengan ilmu yang tepat. Bukan sekadar dengar orang kata bagus walaupun dia tunjuk testimoni.

Pengalaman berShaklee

Bukti tak semua supplement sama adalah kesihatan kami bertambah baik setelah mengamalkan Shaklee lebih 27 tahun yang lalu. Ia tak menjadikan air kencing mahal. Kalau pun ia mahal, supplement itu telah baikpulih sel dan bantu kesihatan sel kami.

Tiada kesan negatif ke atas buah pinggang walaupun saya pernah admit di hospital Alor Setar pada tahun 1972 dulu. Betis sembab sebab ada kes buah pinggang. Alhamdulillah sekarang lebih sihat.

Dakwaan negatif mungkin benar jika vitamin itu synthetic dan tak diuji secara klinikal.
Jadi sebelum beri komen, baca dulu untuk dapatkan info yang tepat ya?

Terima kasih kerana baca sampai habis.

KUALITI VITAMIN SAMA HEBAT DENGAN SYARIKAT YANG KELUARKANNYA.

Kesimpulan

Begitulah perkongsian daripada Master Haji Roslan yang telah menggunakan Shaklee sejak lebih 27 tahun dahulu. 

Berminat untuk dapatkan vitamin dan produk Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan
e MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: