20 March 2019

Padah Guna Produk Muka Ada Merkuri!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan pengalaman pengguna skincare bermerkuri. Eiiii. Scary! Tolong la jangan ambil jalan singkat untuk dapat kulit lawa. Melayang duit lagi banyak! Risiko pun tinggi!

Jom ikuti kisah Mimi

MUKA BREAKOUT DISEBABKAN PENGGUNAAN SKINCARE BERMERKURI

KINI TIDAK LAGI SELEPAS KONSISTEN AMALKAN PROTEIN, VITAMIN C, VITAMIN E DAN B COMPLEX



BENCANA BILA BERHENTI PAKAI PRODUK

Kalau dulu muka breakout teruk sampai jerawat naik bertubi tubi selepas satu satu stop produk bahan kimia tu. Hormon pun jadi tak stabil gara gara produk skincare. Sebab stress tau!

Banyak produk yang dah Mimi guna sebelum. Sebabnya? Mimi jenis suka tengok orang kulit cantik. Asal tengok orang tu share sikit saja produk cantik dia tu, asal tu jugaklah Mimi beli. Huhu.😣

Nak cantikkan? Wajib la cuba dan beli. Last2 bila berhenti produk tu, habis naik jerawat muka bernanah serta berpasir.

Malu sangat dan down sangat bila berjumpa dengan kawan kawan yang kulit bersih bebas jerawat. Down to earth weh.😩

COVER MUKA DENGAN FOUNDATION

Kawan kawan Mimi tau la kulit Mimi sejenis macam mana. Bila kita ada jerawat breakout dekat muka mesti nak keluar rumah akan tutup dengan foundation tebal tebal supaya takmau bagi orang nampak kulit kulit muka kita yang ketara tu.

Makin lama makin tutup jerawat makin banyak. Kulit muka tertutup tak dapat pengudaraan yang bagus. Buatkan kulit wajah bertambah teruk. Bila semakin banyak semestinya produk tu ada bahan kimia.😣

Last sekali mimi serik dah tak mahu pakai apa2. Mimi up status dekat FB stress dengan muka breakout macam ni.

KAWAN BERI SINAR BARU

Sekali tu kawan mimi pm, wehh cuba la produk ni dan makan produk ni. Produk ni product beyond organic tau. Why not you rawat dulu dari dalam.

And then mimi pun cubalah makan dan jadi ahli. Mimi konsisten sampai sekarang and and its works bebeh! I love it. Hati berjimba jimba. Seronok sangat dan bahagia sangat bila kulit muka dah kembali pulih!💃🏻

Siapa tak suka kan? Rata rata orang kita suka pada kecantikan. Fitrah manusia. Bagi sesiapa yang ada masalah kulit muka breakout. You all wajib cuba! Tak rugi you all melabur dekat produk beyond organic. Seriusly rasa tak rugi melabur!

Alhamdulillah syukur berkat konsisten dengan produk beyond organic ESP, Vita C, Vita E dan B-Complex.😍

KESIMPULANNYA

Janganlah sebab nak cepat cantik, kita korbankan kesihatan kulit kita. Memang masa pakai tanpa henti, kulit kekal lawa. Sebab bahan kimia bahaya buatkan kulit konon lawa padahal kulit sedang terseksa. Nipis tanpa lapisan pelindungan. Konon licin bak telur rebus. Ngeri.

Bila dah berhenti, terimalah nasib malang. Menyesal dah berkesudahan. Sebab tu, kalau nak jaga kulit, kena guna dan makan produk yang selamat tapi berkesan. Contohnya seperti Mimi ni. 

BAGAIMANA VITAMIN SHAKLEE MEMBANTU?


ESP adalah pelengkap untuk kecantikan kulit kerana ianya mempunyai kandungan protein yang tinggi. Tahukah anda, protein membantu menghasilkan collagen dalam badan dan seterusnya membantu memastikan kesihatan dan kecantikan kulit sentiasa terjamin?


Vitamin C  atau SR Vita-C Plus membantu menghasilkan kolagen semulajadi dari dalam badan. Penghasilan kolagen dari badan yang berterusan dan pembaikan sel kulit setiap hari inilah yang membantu mendapatkan kulit yang lebih berseri, licin dan tona yang lebih sekata. 

Tahukah anda 1biji vitamin C Shaklee bersamaan 7.5 biji buah oren. Haaa doktor pun ada bagitau kan, minum jus buah untuk kulit yang cantik. Nak kopek 7.5 buji buah oren setiap hari, sanggup ke? Maka amalkan SR Vita-C Plus Shaklee ini untuk memenuhi keperluan vitamin C seharian kita. Bijak kan? Sebotol Vitamin C Shaklee tahan sehingga 6 bulan.


Vitamin E atau Vita-E Complex menghalang dan menghapuskan radikal bebas. Ianya di ekstrak dengan grape seed yang menjadikan kulit tampak lebih muda. Vitamin E Shaklee memang terbukti dapat menghilangkan parut dan mengatasi masalah blackhead dan whitehead, menghapuskan jerawat baru dan lama, mengecutkan jerawat, memudarkan jeragat dan kulit menyerikan kulit kusam. 

Ianya juga boleh dijadikan masker harian. Pengambilan Vitamin E Shaklee secara konsisten ternyata membuatkan kulit wajah lebih licin berseri. Sebotol Vitamin E Shaklee tahan 4 bulan tau.

 

B-Complex Shaklee mengandungi set lengkap Vitamin 8 jenis vitamin B termasuk asid folik. Ia membuatkan wajah lebih glowing dan tidak kusam. Disamping itu, sebotol B-Complex Shaklee tahan sehingga 4 bulan ianya juga sebagai anti stress yang dapat mengelakkan jerawat batu dan jerawat biasa daripada tumbuh di kulit.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: