12 July 2019

Bagaimana Nak Pilih Bisnes Online Yang Betul


3 RAHSIA PILIH BISNES YANG BETUL

Zaman sekarang ni banyak bisnes macam cendawan tumbuh, tinggal kita nak pilih saja yang terbaik. Hari-hari founder baru lahir keluarkan macam-macam produk sebab banyak dah sekarang kilang keluarkan produk dan kita pun boleh letak brand sendiri. Sediakan duit saja.

Setelah 2 tahun lebih dalam #BisnesShaklee ni, Cikgu Ije listkan 3 point untuk rujukan anda baru yang nak start bisnes. Cikgu Ije pernah jual kain, tudung, keperluan baby dan banyak lagi sebelum mula bisnes Shaklee.

1) Kekuatan Produk

Bisnes yang kita pilih mesti ada kekuatan pada produk. Sebab bila sesuatu produk tu berkualiti dan berkesan, kuasa repeat order tu akan ada.

Siapa perasan certain founder akan tukar produk lepas beberapa tahun sebab tak dapat repeat order? Jadi produk tu tak boleh nak diteruskan jual. Kena buat produk baru.

Sepanjang Cikgu Ije buat bisnes Shaklee secara serius sejak Ogos 2016, produk Shaklee memang sentiasa dapat repeat order daripada customer yang sama. Bila customer rasai #ShakleeEffect, kebaikan produk mula tersebar. Jadi semakin ramai beli dan guna Shaklee. 

Produk Shaklee sudah 100 tahun dan masih dijual lagi. 

2) Penjenamaan Produk

Kita boleh je terus beli dari mana-mana kilang botol-botol yang kita nak gunakan untuk produk kita. 

Sebab tu kita boleh tengok packaging produk A lebih kurang sama macam produk B. 

Dibandingkan dengan rangkaian Youth skin care Shaklee, pembungkusannya ditempah khas supaya produk Youth long lasting dan tak cepat teroksida. Semua produk dah dipaternkan dan tak boleh nak tiru. Manfaatnya boleh didapati hanya pada jenama Shaklee sahaja.

3) Sistem Bonus

Nak pilih bisnes mesti lihat pada sistem bonus yang diberi pada agen. Adakah berbaloi dan menguntungkan. Berapa % company akan bayar pada kita.

Jika dibandingkan sistem bonus Shaklee dengan sistem company lain. Ternyata Shaklee beri bonus yang tinggi dan lumayan kepada agen. Unlimited. Certain company akan limitkan pada jumlah jualan yang terkumpul tapi Shaklee tiada limit. Berapa banyak yang kita buat bonus akan dibayar on time sehingga boleh mencapai 42% bonus.

Jadi nak pilih bisnes mesti ambil tahu 3 perkara penting ni dulu. 

☑️ Kekuatan produk
☑️ Penjenamaan produk
☑️ Sistem bonus

Berminat untuk buat bisnes Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Setiap bulan team Cikgu Ije mengadakan kelas online secara PERCUMA khas untuk anda yang mencari pendapatan tambahan. 

#FromZeroToHeroOnlineClass ini bertujuan untuk memberi pendedahan awal bagaimana kami mampu meraih pendapatan lumayan bersama Shaklee. Jom join kelas percuma kami!


Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

No comments: