14 July 2019

Harga Collagen Plus Powder Shaklee

Collagen Plus Powder Shaklee kini kembali dengan wajah baru dan juga formula baru!


Mulakan perjalanan anda untuk kulit yang lebih tegang, berseri dan kelihatan muda!

Kembalikan keremajaan kulit anda dengan Shaklee Collagen Plus Powder. Formula proprietari kolagen yang mengandungi 4,000 mg proprietari Kolagen Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) ditambah dengan Vitamin C dan Vitamin B untuk menyokong kulit yang lebih tegang, untuk tampil lebih muda dan kekal jelita.

Keistimewaan Kolagen Shaklee

Sumber Berkualiti Tinggi: Pemilihan kolagen Shaklee, diekstrak dari Sisik Ikan Laut (Ikan Merah) kerana keupayaannya untuk bertahan pada tekanan yang tinggi di bawah air, menjadikannya kolagen yang tahan lasak dan sumber kolagen yang berkualiti tinggi.

Penyerapan yang hebat: Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah pada kira-kira 1,000 Dalton* yang mudah diserap oleh badan untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.

Bahan-bahan yang diperkaya: Ditambah dengan Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen serta melawan radikal bebas dan Vitamin B2 serta B6 menyokong metabolisme tenaga, yang penting untuk penghasilan kolagen dalam sel.

Mudah dalam pek: Bungkusan individu untuk penggunaan segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Baca: 11 soal jawab tentang kolagen Shaklee

Apa itu Kolagen?


Kolagen Shaklee bertindak seperti “gam” untuk memegang tubuh. Ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit kita. Dikenali kerana manfaatnya kepada kesihatan kulit

Collagen Plus Powder Shaklee sangat membantu:

  • Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit dengan mengurangkan garis halus dan kedutan.
  • Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
  • Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah, berseri.
  • Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit. (Baca: Jeragat pudar dalam 6 minggu)
  • Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
  • Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
  • Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
Tahukah Anda?

Tekanan, pendedahan kepada cahaya matahari dan merokok boleh mempercepat kerosakan kolagen, mengakibatkan kulit kendur serta berkedut, kuku rapuh, dan rambut kering.

Baca: 4 cara kolagen bantu awet muda

Nutritional Facts


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.

* Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

5 Sebab Mengapa Anda Harus Mengambil Kolagen Shaklee Hari Ini!

Kolagen terkenal dengan manfaatnya terhadap kesihatan, terutamanya kulit. Ketahui mengapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen optimum dalam badan dan kenapa kita perlu bermula hari ini!

[1] KOLAGEN ADALAH BAHAN UTAMA UNTUK KULIT YANG LEBIH TEGANG

30% protein dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit tetap kuat. Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan dan ketegangan.

Tambahkan suplemen kolagen ke dalam rejim suplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit kendur dan berkedut! (1)

Baca: Kolagen atasi payudara kecil dan kendur

[2] KOLAGEN MENYOKONG KESIHATAN SENDI

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong kekuatan (2) , fleksibiliti dan pergerakan sendi. Ia kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif anda.

Baca: 3 vitamin bagus untuk kesihatan sendi

[3] KATAKAN YA KEPADA RAMBUT DAN KUKU SIHAT

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk kekuatan dan keanjalan. Dengan mempunyai gudang penyimpanan kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat.

Baca: Atasi rambut gugur dan botak dengan kolagen

[4] OH TIDAK! PENGHASILAN KOLAGEN BERKURANGAN SETIAP TAHUN

Menurut Pembantu Profesor dermatologi di University Of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas umur 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya (3),(4).

Pengurangan ini membawa kepada garis halus, kedutan, dan kulit yang kering serta kusam. Ini tidak sepatutnya menghalang anda daripada kelihatan dan berasa lebih muda tahun demi tahun, jadi mula ambil kolagen sekarang!

Baca: Umur dah 53 tapi test skin age hanya 38!

[5] KOLAGEN ANDA ROSAK SETIAP HARI

Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya dan sinar UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda, menyebabkan kerosakan termasuk kolagen. Pendedahan berterusan kepada faktor ini dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan tahap kolagen menjadi rendah, menyebabkan penuaan pramatang. Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV, anda boleh mengekalkan tahap optimum kolagen untuk kulit yang sihat, muda melalui pengambilan harian kolagen.

Rujukan:

(1) Asserin, J., Elian Lati, Toshiaki Shioya, Janne Prawitt. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: evidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. Journal of Cosmetic Dermatology, 14, 291—301.

(2) O. Bruyère, B. Zegels, L. Leonori, V. Rabenda, A. Janssen, C. Bourges, J.-Y. 2012. Effect of collagen hydrolysate in articular pain: A 6-month randomized, double-blind, placebo controlled study. Complementary Therapies in Medicine, Volume 20, Issue 3, Pages 124-130.

(3) Why does skin wrinkle with age? What is the best way to slow or prevent this process?. The Science. Scientific American.
https://www.scientificamerican.com/article/why-does-skin-wrinkle-wit/

(4) Varani, J., Dame, M. K., Rittie, L., Fligiel, S. E. G., Kang, S., Fisher, G. J., & Voorhees, J. J. (2006). Decreased Collagen Production in Chronologically Aged Skin􀀀: Roles of Age-Dependent Alteration in Fibroblast Function and Defective Mechanical Stimulation. The American Journal of Pathology, 168(6), 1861–1868. http://doi.org/10.2353/ajpath.2006.051302

Baca Promosi Collagen Plus Shaklee Percuma ESP


Berminat untuk dapatkan kolagen Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Nak beli guna kad kredit sendiri? Boleh klik imej di bawahYour Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

No comments: