26 March 2020

Krim Pelembap Muka Untuk Kulit Kering

Assalamualaikum dan hai. Sempena Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berikutan kes Covid-19 di Malaysia kini, Cikgu Ije nak kongsi info tentang pelembap muka Shaklee yang direka khas untuk indoor. 



Tahukah anda, salah satu kunci kecantikan dan keremajaan kulit ialah kelembapan kulit.



Hari ini Cikgu Ije beri info kenapa anda perlu ada Moisture Lock Day Cream! YOUTH Moisture Lock Day Cream adalah produk penjagaan wajah keluaran Shaklee terbaru yang baru dilancarkan pada September 2019.

Pelembap dengan teknologi canggih dermatologi

Produk ini bertindak sebagai pelembap wajah yang diciptakan khas untuk kulit yang kekurangan air dan ingin mengekalkan kelembapan kulit.

Uniknya YOUTH Moisture Lock Day Cream ini adalah ia melakukan penghidratan yang mendalam, bertindak dengan segera, dan hasil yang diperoleh sangat menakjubkan.

Salah satu kunci kepada kulit yang cantik serta kelihatan muda adalah penghidratan. Tidak seperti penjagaan kulit biasa, teknologi canggih Shaklee telah melangkaui lebih daripada menangani masalah kulit di permukaan, malah membantu sehingga ke tahap sel kulit.

Kenalpasti jenis kulit anda

Sebelum kenal lebih jauh YOUTH Moisture Lock Day Cream ini, jom Cikgu Ije kongsikan ciri-ciri 2 jenis kulit yang berbeza, dan adakah YOUTH Moisture Lock Day Cream ini sesuai untuk anda?



Sudah dapat jawapan kulit anda jenis dehidrasi atau kering? Ini produk yang anda perlu dapatkan.


Jika kulit dehidrasi, anda perlukan produk hidrasi dan jika kulit kering, anda perlukan produk pelembap. YOUTH Moisture Lock Day Cream adalah jawapan untuk anda!

Fungsi YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • Menghilangkan kulit yang kering dan ganti dengan penghidratan
  • Mengunci kelembapan
  • Penghidratan yang mendalam dan mengekalkan kelembapan
  • Melembutkan dan mengurangkan masalah kulit kering kulit kering
  • Membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus

Kesan selepas guna YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan penampilan garis kering dan kemerahan
  • Membantu melegakan dan merehatkan kulit
  • Jelas menampakkan penghidratan untuk kulit licin, lebih gebu dan lebih lembut

Ramuan Utama YOUTH Moisture Lock Day Cream

YOUTH menggunakan teknologi baru yang eksklusif untuk bertindak sebagai magnet kelembapan, menarik air ke lapisan kulit dan mengubahnya menjadi empang untuk mengunci penghidratan.


YOUTH Moisture Lock Day Cream ini merupakan produk terbaik di pasaran kerana ia diformulasi dengan lebih daripada 23 ekstrak botani, termasuk:

Ekstrak Kaktus:
Yang membantu menarik dan menahan kelembapan pada lapisan luar kulit dan mengangkutnya ke mana diperlukan di seluruh sel-sel kulit

Gabungan unik empat jenis asid hialuronik:
Yang boleh mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk memerangkap dan mengekalkan kelembapan dalam lapisan kulit yang paling dalam

100% Squalane berasaskan tumbuhan:
Yang membantu membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air, mengekalkan penghidratan untuk kesan yang lebih lama

Youth Complex:
Bahan botanical dari Youth Complex seperti Anggur Muscadine, Lotus Japonicus, dan Schisandra Chinensis untuk tambahan faedah anti-penuaan

Cara YOUTH Moisture Lock Day Cream bertindak terhadap kulit


4 teknologi digunakan untuk YOUTH Moisture Lock Day Cream bertindak terhadap kulit, iaitu:

1. Menarik
  • Ekstrak kaktus menarik kelembapan pada lapisan luar kulit
  • Menenangkan dan melembutkan kulit
  • Memberikan penghidratan yang tahan lama
2. Mengunci
  • Gabungan unik empat jenis asid hyaluronik yang mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan kulit
  • Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit
3. Melindungi
  • 100% Squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air
  • Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama
  • Menyeimbangkan air dan minyak supaya kulit kelihatan segar sepanjang hari
4. Meremajakan (Revitalized)
  • Mengandungi Youth Complex
  • Menggalakkan nutrien untuk membina kulit yang lebih sihat dari dalam
  • Menjadikan kolagen dalam kulit lebih banyak dan protein yang lebih kuat hingga menyebabkan kulit lebih tegang dan cantik
  • Anti-penuaan
10 golongan yang perlukan YOUTH Moisture Lock Day Cream
  1. Individu yang memiliki kulit kering dehidrasi (Kulit tegang melampau dan tak cukup air)
  2. Individu yang kurang tidur
  3. Individu yang gemar ambil kafen
  4. Individu yang kerap berada dalam bilik penghawa dingin
  5. Individu yang memiliki kulit kering (Kulit yang kurang minyak)
  6. Individu yang mempunyai kulit biasanya banyak minyak tetapi kurang air
  7. Individu yang mempunyai kulit yang kurang minyak dan juga kurang air (inbalanced)
  8. Individu yang nak menopos
  9. Orang Muda (Biasa kulitnya banyak minyak tetapi kurang air)
  10. Orang Berusia (Biasa kulitnya kurang minyak dan juga kurang air)
Kelebihan Youth Moisture Lock Day Cream:
  • 100% berasaskan tumbuhan
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada pewangi
  • Tiada Paraben
  • Bebas 1,500 bahan bahaya
  • Diuji oleh Ophthalmologist (pakar mata)
  • Diuji oleh Dermatologist (pakar kulit)

Apa perlu diambil kira sebelum beli day cream?


Banyak yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat keputusan untuk membeli day cream terbaik. Bukan semata-mata membuat perbandingan harga. Sebab duit datang dan pergi. Tapi day cream yang memberikan hasil terbaik jauh lebih baik daripada beli yang murah tapi tak berkesan. Setuju?

Di atas ini adalah jadual ringkasan perbandingan day cream dari segi:
  • paraben
  • vegan
  • warna tambahan
  • bebas kekejaman 
  • pewangi
  • EDTA
  • komedogenik
  • bahan botanikal
Tak nampak? Sila klik imej dan tilik. Hehe.


Perbandingan YOUTH Moisture Lock Day Cream dengan hydration cream lain yang terkenal di pasaran

Perbandingan ini dibuat untuk menguji tahap kelembapan selepas 30 minit dan 5 jam.

YOUTH menjuarai carta!

Perbandingan diatas dilakukan bersama 5 jenis produk Moisture Day Cream dari jenama yang berlainan. Ujian kelembapan ini dilakukan untuk mengetahui tahap kelembapan air dalam kulit selepas kali pertama diuji, 30 minit dan 5 jam.


Pada aplikasi pertama, kebanyakan jenama memberikan result kelembapan yang baik, termasuklah Youth Moisture Lock Day Cream.

Selepas setengah jam / 30 minit, kelembapan pada kulit selepas menggunakan jenama lain menurun dengan laju. Youth Day Cream kekalkan kelembapan paling tinggi.


Selepas 5 jam pula, sememangnya YOUTH Moisture Lock Day Cream masih memberi kelembapan yang tertinggi pada kulit berbanding yang lain

Hasil keputusan sangat menakjubkan apabila produk Youth Moisture Lock Day Cream masih dapat mengekalkan kelembapan dalam kulit selepas 5 jam digunakan.

Tinggg! Bertambah lagi point untuk beli YOUTH Moisture Lock Day Cream.

Perbandingan kedua ini dibuat untuk membandingkan  imej produk, tekstur, bau dan penyerapan. Tengok bintang elok-elok


Tinggg! Bertambah lagi point untuk beli YOUTH Moisture Lock Day Cream.

Cara guna YOUTH Moisture Lock Day Cream


Gunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream pada waktu siang sahaja, selepas menggunakan YOUTH Eye Cream, dan sebelum YOUTH Age Defense Moisturizer - SPF 50 setiap hari.


Soal jawab tentang day cream

Soalan 1: Saya masih muda dan ibu saya dah berusia. Boleh ke kami kongsi guna Moisture Lock Day Cream?

Boleh. Anda yang muda belia iaitu lingkungan umur 40 tahun kebawah mempunyai masalah kulit dehidrasi atau kulit kering, betul? Biasanya kulit muda masih lawa tapi  anda perlukan day cream atas sebab gaya hidup:
  • tak cukup minum air kosong. Berat (kg) bahagi 30 = liter air yang perlu anda minum
  • suka minum minuman berkafein
  • terdedah kepada pencemaran
  • sibuk bekerja sehingga tidak cukup tidur
  • salah cara penjagaan wajah
Jadi, anda perlukan Moisture Day Lock Cream.



Lain pula untuk wanita berusia yang menginjak usia 40-an, kulit muka telah lama terdedah kepada pencemaran dan mempunyai masalah kulit yang ketara. Jadi, anda perlukan Moisture Day Lock Cream juga untuk kekalkan keseimbangan minyak dan air dalam kulit. 


Soalan 2: Saya dah ada Youth Age Defense Moisturiser, perlu ke saya pakai Youth Moisture Lock Day Cream ni juga?


Secara umumnya, kita perlukan Day Cream Moisture Lock jika kulit kita jenis kulit kering/normal. Tidak kira dalam situasi apa pun kita bekerja dan di mana pun yang kita banyak luangkan masa. Kita juga perlukan Age Defense Moisturizer SPF 50 dengan broadspectrum sunscreen sebagai protection ketika di luar rumah.


Kena ingat tau, semakin kita berusia, semakin sukar sebenarnya untuk kita maintain kandungan minyak dan air yang seimbang pada kulit muka kita. Jangan ingat muka berjerawat disebabkan muka berminyak je. Kulit muka yang kering juga mengundang jerawat!

Soalan 3: Berapa harga YOUTH Moisture Lock Day Cream dan Age Defense Moisturizer SPF 50?

Terdapat 3 cara terbaik untuk anda dapatkan produk ini:

Cara 1: Belian harga runcit.

Cara 2: Daftar keahlian dan beli dengan harga ahli - Yuran keahlian cuma RM35 dan anda akan dapat nikmati belian harga ahli iaitu diskaun 20%

Cara 3: Beli 100uv ke atas dan layak dapat keahlian percuma. Untuk cukupkan 100UV, anda perlu tambah belian Herbal Blend Cream. Percuma keahlian, belian harga ahli dan item tambahan yang berbaloi!

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: